Η ψαλίδα μεταξύ Βαγγέλη Μεϊμαράκη – Κυριάκου Μητσοτάκη -παρ’ όλο που ξεκίνησε υπέρ του πρώτου- ανατράπηκε όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα με 51,4% υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη και 48,6% υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο 70% της ενσωμάτωσης.
Η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στις περιφέρειες της Β. Ελλάδος όσο και η επικράτησή του στην περιοχή της Αττικής αναμένεται να δώσουν την εικόνα της τελικής νίκης.
Τα στρατόπεδα των δύο μονομάχων δήλωναν το ίδιο αισιόδοξα για την τελική επικράτηση μόλις έκλεισαν οι κάλπες με τα πρώτα αποτελέσματα που είχαν ενσωματωθεί να δίνουν προβάδισμα στον τέως πρόεδρο, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Απουσίαζαν όμως μεγάλα εκλογικά κέντρα, τα οποία και είναι καθοριστικά για την τελική εικόνα.
Πριν λίγα λεπτά, στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη έκαναν λόγο για καθαρή νίκη του βουλευτή και πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με το κλίμα στο στρατηγείο του υποψήφιου προέδρου να είναι ήδη πανηγυρικό. Για διαφορά υπέρ του κ. Μητσοτάκη από 3 – 6% κάνει μάλιστα λόγο το επιτελείο του.
Κλίμα νίκης, ωστόσο, επικρατούσε αρχικά και στο επιτελείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με τους συνεργάτες του να υποστηρίζουν μέχρι πριν μισή ώρα ότι αυτός θα κόψει πρώτος το νήμα της γαλάζιας μάχης.

capital.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ