Τοπικές Ειδήσεις

Κανονικά διεξάγονται οι εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος οδήγησης

Σε ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης σχετικά με θέματα των αρμοδιοτήτων του, προέβη χθες ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Ευστρατίου.
Στον τομέα της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών και Μεταφορών, του οποίου έχει την αρμοδιότητα, ο κ. Ευστρατίου επεσήμανε πως αν και έχει επανέλθει η κανονικότητα στην διεξαγωγή των εξετάσεων, η υποστελέχωση παραμένει το μεγάλο ‘αγκάθι’:
«Η Διεύθυνση Συγκοινωνιών και Μεταφορών είναι μια υπηρεσία, η οποία καθημερινά δέχεται μεγάλο φόρτο εργασίας κι έχει να εξυπηρετήσει πολύ κόσμο. Δυστυχώς, η υποστελέχωση μας δένει τα χέρια και μας ανησυχεί, καθώς μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένεται να αποχωρήσει ακόμη ένας υπάλληλος. Υπάρχουν πάρα πολλές ανάγκες και οι υπάλληλοι είναι πολύ λίγοι για να αντεπεξέλθουν –με ό,τι αυτό συνεπάγεται όταν απαιτηθούν άδειες κ.λπ. Εμείς σαν Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ζητάμε εδώ και χρόνια προσλήψεις για να στελεχώσουμε όλες τις υπηρεσίες μας, αλλά δεν γίνεται τίποτα».
Η Διεύθυνση Συγκοινωνιών και Μεταφορών εξυπηρετεί δεκάδες υποψήφιους που δίνουν εξετάσεις για διπλώματα οδήγησης ενώ εκεί, βρίσκεται και το ΚΤΕΟ και υπηρεσίες για μεταβιβάσεις κ.λπ. Αυτό εξυπηρετεί την Ρόδο, την Σύμη, την Τήλο, την Χάλκη και το Καστελλόριζο ενώ υπάρχουν παραρτήματα – γραφεία στην Κω (που εξυπηρετεί την Κω και την Νίσυρο), στην Κάλυμνο (που εξυπηρετεί την Κάλυμνο, την Λέρο, την Πάτμο, τους Αρκιούς, το Αγαθονήσι, την Αστυπάλαια).

«Υπάρχει άρτια συνεργασία με όλα τα γραφεία στα νησιά μας. κάποιες φορές στέλνουμε άτομα από την Ρόδο για να βοηθήσουν στα αιτήματα στα νησιά παρά την υποστελέχωση και την δυσκολία της μετάβασης για τους υποψήφιους που θέλουν να δώσουν εξετάσεις».
Σύμφωνα με τον κ. Ευστρατίου η Διεύθυνση χρειάζεται τουλάχιστον 15 ακόμη άτομα για την εύρυθμη λειτουργία της, ενώ η κανονικότητα με τις εξετάσεις των υποψηφίων για διπλώματα όλων των κατηγοριών, έχει ομαλοποιηθεί. Σύμφωνα με τον κ. Ευστρατίου: «Για την Ρόδο, οι εξετάσεις γίνονται κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη ενώ τα μεσημέρια γίνεται η πρακτική».
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Με την ιδιότητα του αντιπεριφερειάρχη και του επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Ευστρατίου αναφέρθηκε στις δράσεις της υπηρεσίες, όπως οι καθαρισμοί των ρεμάτων:
«Μέχρι τώρα έχουν γίνει 400 χλμ καθαρισμοί ρεμάτων στην Ρόδο ενώ ανάλογα έχουν γίνει και στα νησιά. Στην Κάρπαθο λόγω της έντονης βροχόπτωσης σημειώθηκαν πλημμύρες σε ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά είχαμε προβλέψει έγκαιρα να καθαριστούν τα ποτάμια και οι χείμαρροι. Είμαστε σε συνεργασία με την έπαρχο Καρπάθου για την καταγραφή των ζημιών, λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε έκτακτο καιρικό φαινόμενο μαζί με τους υπηρεσιακούς, τις εθελοντικές ομάδες, τις αρχές και τους συναρμόδιους».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου