Τοπικές Ειδήσεις

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ρόδου και του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενίσχυση του Κτηματολογίου Ρόδου

Aναρτήθηκε στην Διαύγεια η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ρόδου για την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ρόδου και του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενίσχυση με μηχανικούς του Κτηματολογίου Ρόδου για μεταγραφή των σχεδίων πόλεως.
Στην προγραμματική σύμβαση αναφέρεται μεταξύ άλλων πως το Κτηματολόγιο Ρόδου που υπάγεται στην δικαιοδοσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν καλύπτει τις απαιτήσεις για την μεταγραφή της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλεως του Δήμου Ρόδου, και των αντίστοιχων πράξεων εφαρμογής των σχεδίων πόλεως Σορωνής, Μαλώνας (Χαράκι) και Μασάρων του Δήμου Ρόδου λόγω της υποστελέχωσης αυτού και κυρίως λόγω της άμεσης συνταξιοδότησης του μοναδικού εναπομείναντος τοπογράφου μηχανικού του Κτηματολογίου Ρόδου κ. Ποσειδώνα Καλαμπόκη, που είναι απαραίτητη για την υλοποίηση των ως άνω μεταγραφών των ανωτέρω μνημονευόμενων σχεδίων πόλεως.
Ο Δήμος Ρόδου διαθέτει τις αναγκαίες προϋποθέσεις (τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες, αποφαινόμενα όργανα ,αναγκαία στελέχωση κ.λπ.) για την υλοποίηση του εν λόγω έργου, τα συμβαλλόμενα μέρη προβαίνουν στη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης, με την οποία προσδιορίζουν το γενικό πλαίσιο και τους ειδικούς όρους για την εκτέλεση του αντικειμένου της.
Οι συμβαλλόμενοι φορείς αξιοποιώντας το θεσμικό πλαίσιο του άρθρου 100 του ν.3852/2010 (Α’ 87) θα συνεργαστούν από κοινού για την επίτευξη του κοινού στόχου, δημοσίου συμφέροντος προκειμένου να καταστεί εφικτή η αξιοποίηση ή εκμετάλλευση των ακινήτων των περιοχών αυτών, να επιλυθούν εκκρεμότητες και χρόνια προβλήματα στέγασης και ιδίως η οικονομική ανάπτυξη των περιοχών από κάθε άποψη, καθώς επίσης και στην ασφάλεια των συναλλαγών αναγνωρίζοντας, ότι το Κτηματολόγιο Ρόδου είναι σε αδυναμία λόγω έλλειψης στελεχιακού δυναμικού και ειδικότερα των κενών οργανικών θέσεων τοπογράφων μηχανικών και της άμεσης συνταξιοδότησης του μοναδικού πλέον εναπομείναντος τοπογράφου μηχανικού, αλλά και του όγκου του έργου μεταγραφής των παραπάνω σχεδίων πόλεως του Δήμου Ρόδου και των εκκρεμοτήτων που αφορούν αυτά, να αντεπεξέλθει στις απατήσεις της μεταγραφής των ως άνω πράξεων λόγω του τεράστιου πλήθους αυτών καθώς και των τοπογραφικών απεικονίσεων και δεδομένου ότι ο Δήμος Ρόδου, ο οποίος διαθέτει την απαιτούμενη στελέχωση των υπηρεσιών του, είναι σε θέση να εκτελέσει και το έργο της μεταγραφής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου