Τοπικές Ειδήσεις

Συναντήσεις εργασίας με τον αερολιμενάρχη και τον διευθυντή της Fraport είχε η τομεάρχης νησιωτικής πολιτικής του ΚΙΝΑΛ, Ελευθερία Φτακλάκη

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την λειτουργία του αεροδρομίου και την τήρηση των μέτρων ασφαλείας ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου στο νησί της Ρόδου, η τομεάρχης νησιωτικής πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής, Ελευθερία Φτακλάκη, συναντήθηκε με τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου « Διαγόρας», κ. Σπυρίδωνα Δεληγιάννη και με τον διευθυντή της Fraport, κ. Σάκη Ανυφαντή καθώς και με την επικεφαλής ιατρό του κλιμακίου δειγματοληπτικών ελέγχων του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αεροδρομίου, οι αφίξεις από το εξωτερικό ξεκίνησαν σε χαμηλά αλλά αναμενόμενα επίπεδα (25% σε σχέση με το 2019), όμως οι ενδείξεις δίνουν τη δυνατότητα για αισιόδοξες προβλέψεις καθώς σταθερά παρατηρείται μια σταθερή άνοδος και μια ζήτηση για την επόμενη περίοδο. Όπως επεσήμανε ο διευθυντής της Fraport, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου αποτελεί την σημαντικότερη περίοδο λειτουργίας του αεροδρομίου για να ελέγξουμε την εύρυθμη λειτουργία του προορισμού καθώς αν όλα πάνε καλά, τότε τα μηνύματα θα είναι πολύ θετικά για τη Ρόδο. Τόσο η Υ.Π.Α. όσο και η Fraport εργάζονται συστηματικά για την εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου σε μια τόσο δύσκολη χρονικά περίοδο.

Η ασφάλεια του προορισμού ξεκινά από το σημείο άφιξης των επισκεπτών και ως εκ τούτου το αεροδρόμιο βρίσκεται στην μάχη της πρώτης γραμμής. Ένα θέμα που απαιτεί άμεσα την επίλυση του από το υπουργείο πολιτικής προστασίας αποτελεί η ενίσχυση του κλιμακίου που εκτελεί τις δειγματοληψίες στο αεροδρόμιο καθώς το προσωπικό που το απαρτίζει , δεν επαρκεί για να καλύψει το σύνολο των αναγκών του αεροδρομίου που καθημερινά αυξάνει ως προς τις αφίξεις. Τα εύσημα πρέπει να δοθούν στην επικεφαλής και στα μέλη του κλιμακίου που κάνει τις δειγματοληψίες καθώς εργάζονται με αυταπάρνηση . Η κυβέρνηση οφείλει να τους ανταμείψει, ενισχύοντας τα μέλη του κλιμακίου με την άμεση πρόσληψη συμβασιούχων γιατρών και νοσηλευτών καθώς οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα, αποτελεί η επίσπευση των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών ως προς την προμήθεια υλικού στο αεροδρόμιο καθώς στην παρούσα περίοδο, οι ανάγκες είναι αυξημένες και θα πρέπει η τροφοδοσία να γίνεται τάχιστα.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη της στο αεροδρόμιο της Ρόδου, η τομεάρχης του ΚΙΝΑΛ, δεσμεύτηκε το Κίνημα Αλλαγής να προβεί άμεσα στις απαραίτητες κοινοβουλευτικές διαδικασίες για να επιλυθούν οι ανάγκες ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου της Ρόδου. « Ο στόχος μας είναι κοινός καθώς όλοι θέλουμε να αυξηθεί ο τουρισμός στο νησί αλλά πάντα με τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας που απαιτούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Covid19. Σαφώς η διασφάλιση της δημόσια υγείας απαιτεί αφενός μια συστηματική επιχειρησιακή ετοιμότητα από το κράτος που οφείλει να καλύπτει τις ανάγκες που δημιουργούνται και αφετέρου μια κοινωνία ώριμη που οφείλει να λειτουργεί καθημερινά με αίσθημα συλλογικής και ατομικής ευθύνης. Ας δώσουμε όλοι μαζί ένα θετικό μήνυμα για τη Ρόδο. Ας λειτουργήσουμε όλοι υπεύθυνα και συντεταγμένα», τόνισε η κα Ελευθερία Φτακλάκη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου