Ποινή κάθειρξης 8 ετών επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε έναν 26χρονο Αλβανό, που συνελήφθη το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση, καθώς και για παράνομη είσοδο-διαμονή στη χώρα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ελέγχων εντοπίσθηκε σε εταιρεία ταχυμεταφορών ύποπτο δέμα το οποίο τέθηκε άμεσα υπό επιτήρηση και ενεργοποιήθηκε σχέδιο ελεγχόμενης παράδοσης.
Κατά την εξέλιξη της υπόθεσης παρουσιάστηκε στο κατάστημα ταχυμεταφορών ο κατηγορούμενος και αφού παρέλαβε το δέμα, αποχωρώντας ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς που επιτηρούσαν τη διαδικασία.
Το δέμα κατασχέθηκε και διαπιστώθηκε ότι, περιείχε τρεις πλαστικές συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 1 κιλού και 512 γραμμαρίων.
Επιπλέον από τον έλεγχο που έγινε στον 26χρονο βρέθηκαν στην κατοχή του απόκομμα ακτοπλοϊκού εισιτηρίου, το χρηματικό ποσό των 65 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Πιο συγκεκριμένα το ύποπτο δέμα έφερε στο συνοδευτικό δελτίο ταχυμεταφοράς στοιχεία αποστολέα ημεδαπού, κατοίκου Πλατείας Ελευθερίας και στοιχεία παραλήπτη του Αλβανού.
Διαπιστώθηκε ότι η διεύθυνση του αποστολέα δεν υφίσταται καθώς επίσης και ότι τα στοιχεία του παραλήπτη ανήκουν σε άτομο το οποίο έχει συλληφθεί στο παρελθόν για σωρεία αδικημάτων, συμπεριλαμβανομένης ληστείας με χρήση πυροβόλου όπλου.
Κατόπιν τούτου τέθηκε το συγκεκριμένο δέμα υπό διακριτική επιτήρηση.
Την 11:00 ώρα της 24ης Αυγούστου 2019 προσήλθε στο υποκατάστημα της εταιρείας ταχυμεταφορών και παρέλαβε το δέμα ο κατηγορούμενος. Κατά την έξοδό του από το κατάστημα οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και βρήκαν στο δέμα τρεις αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 1.512 γραμμαρίων.
Η αξία της ποσότητας ηρωίνης που κατασχέθηκε κυμαίνεται από 12.096 έως 68.040 ευρώ σύμφωνα με την Δίωξη Ναρκωτικών ανάλογα με την επεξεργασία που θα υποστεί.
Κατά τον έλεγχό του στο σύστημα Schengen προέκυψε ότι υφίσταται σε βάρος του το διοικητικό μέτρο απαγόρευσης εισόδου.
Επιπλέον κατά την δακτυλοσκοπική του εξέταση από το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρόδου προέκυψε ότι την 14η Μαΐου 2018 είχε συλληφθεί για παράβαση του Ν. 3386/2005 «Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια», την 9η Μαρτίου 2018 για παράβαση του άρθρου 169 «Απείθεια» και 216 «Πλαστογραφία» Π.Κ. και του Ν. 3386/2005 «Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια», την 14η Μαρτίου 2018 για παράβαση του άρθρου 182 Π.Κ. «Παραβίαση περιορισμών Διαμονής», την 02/08/2017 για παράβαση του άρθρου 167 Π.Κ. «Αντίσταση», την 26η Νοεμβρίου 2012 για παράβαση του άρθρου 380 «Ληστεία», 372 «Κλοπή» και του Ν. 2168/93 «Νόμος περί Όπλων».
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Άκης Δημητριάδης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ