ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παπαθανάσης: Έρχεται πρόγραμμα στήριξης για γυμναστήρια και παιδότοπους

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Νίκος Παπαθανάσης

Για τα επό­με­να βή­μα­τα προς την άρση των πε­ριο­ρι­στι­κών μέ­τρων, αλλά και για τη βο­ή­θεια που θα λά­βουν οι επι­χει­ρή­σεις που συ­νε­χί­ζουν να πλήτ­το­νται από την παν­δη­μία, από εδώ και πέρα, μί­λη­σε νω­ρί­τε­ρα σή­με­ρα ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης και Επεν­δύ­σε­ων, Νίκος Πα­πα­θα­νά­σης.

Μι­λώ­ντας στον τη­λε­ο­πτι­κό σταθ­μό για τις αλ­λα­γές που θα δούμε στην κα­θη­με­ρι­νό­τη­τά μας από τις 15 Μαΐου – ημε­ρο­μη­νία που ανοί­γει και ο του­ρι­σμός -, ο κ. Πα­πα­θα­νά­σης είπε «Όλα είναι στο τρα­πέ­ζι. Αυτή την εβδο­μά­δα θα γί­νουν οι ανα­κοι­νώ­σεις. Ό,τι ισχύ­ει για τους πο­λί­τες, θα ισχύ­ει και για τους του­ρί­στες.

Πολλά θα αλ­λά­ξουν στις 15 του μήνα. Μπο­ρεί το click inside, η με­τα­κί­νη­ση με­τα­ξύ νομών, η επέ­κτα­ση του ωρα­ρί­ου. Για να μη χτί­ζου­με προσ­δο­κί­ες θα πρέ­πει να ανα­μέ­νου­με τις επί­ση­μες ανα­κοι­νώ­σεις. Είναι μια ημε­ρο­μη­νία – κλει­δί που θα ξε­κλει­δώ­σει πολλά πράγ­μα­τα».

Σχε­τι­κά με το πότε θα επα­νέλ­θει η μου­σι­κή στα μα­γα­ζιά της εστί­α­σης, ο ίδιος είπε ότι «Και στην πρώτη επα­νεκ­κί­νη­ση η μου­σι­κή ήρθε σε δεύ­τε­ρο χρόνο. Τώρα υπάρ­χει ο πε­ριο­ρι­σμός του ωρα­ρί­ου. Με την επέ­κτα­σή του, θα έρθει και η μου­σι­κή. Έτσι ξε­κι­νή­σα­με και πέ­ρυ­σι και σε ένα εύ­λο­γο διά­στη­μα μπήκε και η μου­σι­κή».

«Το όριο με έξι άτομα ανά τρα­πέ­ζι λει­τουρ­γεί πολύ καλά. Θεωρώ ότι προς το παρόν θα πα­ρα­μεί­νει αυτό. Με τις οι­κο­γέ­νειες υπάρ­χει η δυ­να­τό­τη­τα να βρί­σκο­νται όλοι μαζί. Αυτό θα συ­νε­χί­σει να ισχύ­ει για κά­ποιο διά­στη­μα», ση­μεί­ω­σε ο κ. Πα­πα­θα­νά­σης ανα­φο­ρι­κά με το όριο ατό­μων ανά τρα­πέ­ζι.

Μι­λώ­ντας για τη βο­ή­θεια που θα λά­βουν οι επι­χει­ρή­σεις που έχουν πλη­γεί και συ­νε­χί­ζουν να πλήτ­το­νται από την παν­δη­μία, ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης και Επεν­δύ­σε­ων είπε ότι «Συ­νε­χί­ζου­με με την Επι­στρε­πτέα 7, έρ­χε­ται μέσα στον Ιού­νιο πρό­γραμ­μα της κά­λυ­ψης των πα­γί­ων δα­πα­νών, έρ­χε­ται και το πρό­γραμ­μα για την εστί­α­ση που ανοί­γει άμεσα, και μέσα σε 4 εβδο­μά­δες θα γί­νουν οι εκτα­μιεύ­σεις. Ακόμα, έχου­με πρό­γραμ­μα για τα γυ­μνα­στή­ρια και τους παι­δό­το­πους που θα τρέ­ξει μέσα στο Μάιο».

Ει­δι­κό πρό­γραμ­μα στή­ρι­ξης για τα γυ­μνα­στή­ρια

Σχο­λιά­ζο­ντας το με­γά­λο πρό­βλη­μα που αντι­με­τω­πί­ζουν τα γυ­μνα­στή­ρια, και το πότε θα μπο­ρέ­σει να επι­στρέ­ψει ο κλά­δος στην κα­νο­νι­κό­τη­τα, ο κ. Πα­πα­θα­νά­σης είπε ότι «Αντι­λαμ­βα­νό­μα­στε την αγω­νία των επαγ­γελ­μα­τιών. Για τα γυ­μνα­στή­ρια θα γί­νουν οι σχε­τι­κές ανα­κοι­νώ­σεις, θα έχουν έναν ει­δι­κό πρό­γραμ­μα στή­ρι­ξης που θα ανα­κοι­νω­θεί, ανα­μέ­νου­με έγκρι­ση από την Ευ­ρω­παϊ­κή Επι­τρο­πή. Αυτό θα ισχύ­σει και για τους παι­δό­το­πους. Θα είναι μη επι­στρε­πτέο το ποσό που θα λά­βουν. Αυτή την εβδο­μά­δα θα γί­νουν οι ανα­κοι­νώ­σεις. Υπάρ­χει σκέψη της επι­τρο­πής για άνοιγ­μα μόνο με εμ­βο­λια­σμέ­νους πε­λά­τες, αλλά θα πρέ­πει να πε­ρι­μέ­νου­με τις ανα­κοι­νώ­σεις».

«Για τα κτή­μα­τα δε­ξιώ­σε­ων, αυτή την εβδο­μά­δα θα γί­νουν οι σχε­τι­κές ανα­κοι­νώ­σεις για να ξε­κι­νή­σουν και τον προ­γραμ­μα­τι­σμό τους οι επι­χει­ρη­μα­τί­ες. Θα ανοί­ξουν μέσα στον Ιού­νιο, αλλά δε γνω­ρί­ζω ακρι­βή ημε­ρο­μη­νία, ούτε ακρι­βή αριθ­μό ατό­μων», ανέ­φε­ρε κλεί­νο­ντας ο κ. Πα­πα­θα­νά­σης σχε­τι­κά με τα κτή­μα­τα δε­ξιώ­σε­ων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.