Τοπικές Ειδήσεις

4.200 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα για την στέγαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου

Διαβιβάστηκε αρμοδίως στα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών πρακτικό της Επιτροπής Στέγασης Δημόσιων Υπηρεσιών με το οποίο προτείνεται η αύξηση του τιμήματος για την μίσθωση ακινήτου για στέγαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου σε 4.200 € τον μήνα.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική» και ο τρίτος διαγωνισμός (Β’ Επαναληπτική Μειοδοτική Δημοπρασία) για την ενοικίαση ενός ιδιωτικού ακινήτου με ανώτατο μηνιαίο μίσθωμα το ποσό των 3.400 € έχει αποβεί άγονος.
Το ακίνητο θα πρέπει να διαθέτει χώρους συνολικής μικτής επιφάνειας 461,25 τ.μ. περίπου ήτοι συνολική ωφέλιμη επιφάνεια 369,00 τ.μ. (συνολική ωφέλιμη επιφάνεια γραφειακών χώρων 235,00 τ.μ. περίπου, συνολική ωφέλιμη επιφάνεια λοιπών χώρων 134 τ.μ. περίπου) και λοιπούς βοηθητικούς χώρους (χώροι υγιεινής, κουζίνα, υπνοδωμάτιο, διάδρομοι εξυπηρέτησης χώρων, κ.λ.π.) 92,25 τ.μ..
Το ακίνητο θα πρέπει να βρίσκεται στη νήσο Ρόδο, να είναι αποπερατωμένο και να πληροί όλες τις προϋποθέσεις καταλληλότητας από άποψη φωτισμού, αερισμού, μέσων σκίασης, θέρμανσης, ψύξης / κλιματισμού για τη στέγαση της ως άνω Υπηρεσίας, με διάρκεια μίσθωσης δώδεκα (12) έτη σύμφωνα με τα οριζόμενα από τις κείμενες διατάξεις.
Θυμίζουμε ότι ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει δύο ιδιοκτήτες ακινήτων στην πόλη της Ρόδου που βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο και στην οδό Αννης Μαρίας.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία, που μισθώνει σήμερα το ακίνητο στην οδό Αλ. Διάκου 19-21 δεν προτίθεται να ανανεώσει την μισθωτική σύμβαση, ανεξαρτήτως ύψους του μισθώματος καθώς επιδιώκει να το εκμεταλλευτεί η ίδια.
Από την 10η Σεπτεμβρίου 2019 η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ακινήτου της οδού Αλ. Διάκου έχει καλέσει εξωδίκως το Ελληνικό Δημόσιο να αποδώσει τη χρήση του σε προθεσμία ενός μηνός προειδοποιώντας ότι θα επιδιώξει δικαστικά την απόδοση του. Σημειώνεται ότι η μίσθωση έχει λήξει από την 18η Δεκεμβρίου 2018.
Η Επιτροπή γνωμοδότησε ως εξής:
«-Για την καλή λειτουργία από απόψεως στέγασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου, χρειάζεται ακίνητο που να διαθέτει χώρους συνολικής μικτής επιφάνειας 461,25 τ.μ. περίπου ήτοι συνολική ωφέλιμη επιφάνεια 369,00 τ.μ. (συνολική ωφέλιμη επιφάνεια γραφειακών χώρων 235,00 τ.μ. περίπου, συνολική ωφέλιμη επιφάνεια λοιπών χώρων 134 τ.μ. περίπου) και λοιποί βοηθητικοί χώροι (χώροι υγιεινής, κουζίνα, υπνοδωμάτιο, διάδρομοι εξυπηρέτησης χώρων, κ.λ.π.) 92,25 τ.μ.
Το ακίνητο θα πρέπει δε να αναζητηθεί με μειοδοτική δημοπρασία και το χρονικό διάστημα της μίσθωσης θα είναι για δώδεκα (12) έτη.
– Ως ανώτατο μηνιαίο μίσθωμα στη διακήρυξη δημοπρασίας προτείνουμε να καθορισθεί το ποσό των 4.200 ευρώ για το οποίο θα εξασφαλισθεί η απαιτούμενη πίστωση. Το μίσθωμα θα αναπροσαρμόζεται ετησίως και από την έναρξη του τέταρτου έτους της μίσθωσης κατά ποσοστό ίσο με την μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή του προηγούμενου δωδεκαμήνου όπως αυτή (η μεταβολή) υπολογίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου