Ειδήσεις

Ανακοινώθηκαν οι 13 περιφερειακοί διευθυντές Εκπαίδευσης

Επελέγησαν τελικά οι 13 περιφερειακοί διευθυντές της εκπαίδευσης και ανακοινώθηκαν τη Μεγάλη Πέμπτη από το υπουργείο Παιδείας.

Ωστόσο επί του παρόντος απομακρύνονται τα «σενάρια» περί επιλογής των διευθυντών των σχολείων με… εκλογές από τον σύλλογο διδασκοντων του κάθε σχολείου. Στο υπουργείο Παιδείας συστάθηκε επιτροπή για να διερευνήσει το θέμα, η οποία φαίνεται ότι απομακρύνεται από τη λύση της επιλογής των εκλογών και αναζητεί άλλη διαδικασία, χωρίς ωστόσο να απορρίπτει την ανάγκη συναίνεσης του συλλόγου των διδασκόντων αναφορικά με την καταληλλότητα των υποψηφίων.

Πάντως «ακέφαλο» παραμένει ακόμη το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) του υπουργείου Παιδείας που είναι ένα απο τα κρισιμότερα γνωμοδοτικά όργανά του.

Συγκεκριμένα σε θέσεις περιφερειακών διευθυντών Εκπαίδευσης τοποθετούνται οι εξής:

* Κεραμάρης Παναγιώτης του Σταματίου, εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ11, στη θέση του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με έδρα την Κομοτηνή.

* Ανανιάδης Παναγιώτης του Ζαχαρία, εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ04.05, στη θέση του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

* Κωνσταντόπουλος Κωνσταντίνος του Αντωνίου, εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ11, στη θέση του περιφερειακού διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Κοζάνη.

* Φωτεινού Αγγελική του Θεοδώρου, εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ02, στη θέση της περιφερειακής διευθύντριας Εκπαίδευσης Ηπείρου, με έδρα τα Ιωάννινα.

* Αναστασοπούλου Ελένη του Χρήστου, εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ60, στη θέση της περιφερειακής διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με έδρα τη Λάρισα.

* Γκούσης Κωνσταντίνος του Θεοδώρου, εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ19, στη θέση του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, με έδρα την Κέρκυρα.

* Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος του Γεωργίου, εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με έδρα την Πάτρα.

* Δημητρίου Χρήστος του Ιωάννη, εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ70 στη θέση του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, με έδρα τη Λαμία.

* Λόντος Χαράλαμπος του Χρήστου, εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ03, στη θέση του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, με έδρα την Αθήνα.

* Πετρόπουλος Παναγιώτης του Νικολάου, εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ20, στη θέση του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη.

* Καλάργαλης Αριστείδης του Ιωάννη, εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη.

* Καραγιάννης Βασίλειος του Γεωργίου, εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ04, στη θέση του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, με έδρα την Ερμούπολη.

* Τερζάκης Γεώργιος του Μιχαήλ, εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, με έδρα το Ηράκλειο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου