Ειδήσεις

Ασφαλιστικά μέτρα 48 συμβασιούχων της ΔΕΥΑΡ

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, συζητήθηκε χθες η αίτηση 48 συμβασιούχων της πρώην ΔΕΥΑ Ιαλυσού κατά της ΔΕΥΑ Ρόδου, με την οποία ζητείται η έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία θα διατάσσεται η δημοτική επιχείρηση να τους απασχολεί.

Πριν την έναρξη της διαδικασίας, στην οποία έδωσε το παρών και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μπενέτος Σπύρου, σημειώθηκε ένταση, καθώς ο συνήγορος των συμβασιούχων δικηγόρος κ. Μ. Κόκκινος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τον κ. Σπύρου, αλλά και ο πρώην δήμαρχος Ιαλυσού κ. Σ. Στάγκας, διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του δημάρχου Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά να αναθέσει στο νομικό σύμβουλο της ΔΕΥΑΡ κ. Σ. Παπαγεωργίου να εκφράσει τις αντιρρήσεις του για το αίτημα των εργαζομένων.

Τόσο ο κ. Κόκκινος όσο και ο κ. Στάγκας, δήλωναν ότι είχαν λάβει διαβεβαιώσεις από το δήμαρχο Ρόδου ότι θα στηρίξει το αίτημα των εργαζομένων.

Εν πάση περιπτώσει οι εργαζόμενοι εκθέτουν ότι εργάζοντο στην επιχείρηση μέχρι την 21η Φεβρουαρίου 2014 ημέρα κατά την οποία εκδόθηκε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη λύση της εργασιακής τους σχέσης.
Επισημαίνουν ότι δυνάμει του άρθρου 283 του Ν.3852/2010, όλα τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του πραγματικού τους εργοδότη, ήτοι της ΔΕΥΑΙ μεταφέρθηκαν ως καθολικού διαδόχου στην ΔΕΥΑΡ η τελευταία είναι υποχρεωμένη να τους απασχολεί.

Αναφέρονται σε 6 αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου που δικαίωσαν με την ειδική διαδικασία των εργατικών διαφορών ανάλογες περιπτώσεις.

Υποστηρίζουν ότι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που θέτει απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου καθότι προσλήφθησαν στο Δήμο Ιαλυσού το έτος 1992 κι έπειτα, γεγονός που αποδεικνύει ότι έχουν πλέον καταστεί αορίστου χρόνου εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΡ ως καθολικού διαδόχου της ΔΕΥΑΙ, υπεισερχόμενου σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του.

Ισχυρίζονται ακόμη ότι παρίσταται άμεση ανάγκη και κατεπείγουσα περίπτωση προς αποτροπή του επικειμένου κινδύνου της απονεκρώσεως της εργασιακής τους σχέσης και της περιέλευσής τους σε πλήρη ένδεια και κίνδυνο ζωής, να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα και να ρυθμιστεί προσωρινά η εργασιακή τους κατάσταση, μέχρις εκδόσεως τελεσίδικης αποφάσεως επί της κύριας αγωγής τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου