Η ημέρα των αρχαιρεσιών στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου έφτασε.
Σήμερα Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο ξενοδοχείου Best Western Plaza θα γίνουν οι εκλογές που θα αναδείξουν τα πρόσωπα που θα οδηγήσουν την Ένωσή μας στα επόμενα χρόνια.
Να υπενθυμίσουμε την ανακοίνωση της τακτικής γενικής συνέλευσης.
Αναλυτικά: «Πρόσκληση για Τακτική Γενική Συνέλευση
ΠΡΟΣ: Σωματεία δύναμής μας
ΘΕΜΑ: Σύγκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Σωματείων –Μελών της ΕΠΣΔ
Κύριε πρόεδρε.
Έχοντας υπόψη το Καταστατικό της ΕΠΣΔ και την υπ. Αριθμ.75/17.01.2018 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣΔ,
Συγκαλούμε
Τακτική Γενική Συνέλευση των Σωματείων – Μελών της ΕΠΣΔ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Best Western Plaza, στη Ρόδο.
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1.Ανάγνωση καταλόγου και επικύρωση πληρεξουσίων αντιπροσώπων για την διαπίστωση απαρτίας.
2. Εκλογή τριών (3) γραμματέων για την τήρηση των πρακτικών της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης σύμφωνα με το καταστατικό Άρθρο 23 παρ. β’ όπου προεδρεύει ο Πρόεδρος της ΕΠΣΔ Άρθρο 21 παρ. 3.
3.Την έγκριση των διοικητικών πεπραγμένων της Εκτελεστικής Επιτροπής.
4. Ανάγνωση και έγκριση Οικονομικού απολογισμού- έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής για το Οικονομικό έτος 2017 (1/1/2017-31/12/2017).
5.Ανάγνωση και έγκριση προϋπολογισμού του επόμενου έτους.
6. ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ για την ανάδειξη της νέας Ε.Ε. της Ε.Π.Σ.Δ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής τετραετούς θητείας.
7.Διάφορα θέματα
Εάν δεν υπάρξει απαρτία η Γενική Συνέλευση, χωρίς άλλη πρόσκληση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα Παρασκευή 09/02/2018 στον ίδιο τόπο και ώρα 20:00 (Άρθρο 24 παρ. 2 του καταστατικού της ΕΠΣΔ).
Κάθε Σωματείο εκπροσωπείται στην Τακτική Γενική Συνέλευση από ένα Τακτικό και ένα αναπληρωματικό αντιπρόσωπο (Άρθρο 22 παρ. 2 του καταστατικού της ΕΠΣΔ).
Οι αντιπρόσωποι με τους αναπληρωτές τους, ορίζονται με απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου (Άρθρο 22 παρ. 2 του καταστατικού της ΕΠΣΔ).
Κάθε αντιπρόσωπος μπορεί να εκπροσωπήσει μόνο ένα Σωματείο (Άρθρο 22 παρ. 1 του καταστατικού της ΕΠΣΔ).
Κάθε Σωματείο διαθέτει μία ψήφο (Άρθρο 22 παρ. 3 του καταστατικού της ΕΠΣΔ).
Οι υποψήφιοι συνδυασμοί για τις αρχαιρεσίες της Ε.Π.Σ.Δ. πρέπει να κατατεθούν στα γραφεία της Ένωσης έως τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12:00 (Άρθρο 26 του καταστατικού της ΕΠΣΔ).
Τα πληρεξούσια των αντιπροσώπων για την νομιμοποίηση τους πρέπει να κατατεθούν στα γραφεία της Ένωσης έως την Τρίτη 06 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 12.00 (Άρθρο 22 παρ. 4 του καταστατικού της ΕΠΣΔ).
Δικαίωμα ψήφου έχουν:
Τα Σωματεία τα οποία συμμετείχαν στα πρωταθλήματα περιόδου 2016-2017 και 2017-2018 και συμμετείχαν από 01/01/2017 έως 31/12/2017 σε επίσημους αγώνες με είκοσι (20) τουλάχιστον ποδοσφαιριστές.
Τα Σωματεία που έχουν νόμιμα εκλεγμένες Διοικήσεις. Σωματείο- Μέλος που έχει διοίκηση διορισμένη από ένα τακτικό Δικαστήριο, έστω και για μια προσωρινή περίοδο δεν μπορεί να συμμετάσχει στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Δωδεκανήσου».
Ως γνωστόν η Ενωτική Ποδοσφαιρική Συμμαχία Δωδεκανήσου με επικεφαλής τον Παναγιώτη Διακοφώτη είναι ο μοναδικός συνδυασμός που κατεβαίνει στις εκλογές και όπως είναι εύκολα αντιληπτό ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ και μέλος της Ε.Ε. την ΕΠΟ θα ανανεώσει την θητεία του, παραμένοντας στον προεδρικό θώκο.
Να θυμίσουμε την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΣΔ, στην οποία αναγράφονται τα ονόματα των προσώπων που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο της Ενωτική Ποδοσφαιρική Συμμαχία Δωδεκανήσου:
«Μετά την ολοκλήρωση της υπ. αριθμ. 76/29.01.2018 συνεδρίασης της Ε.Ε. της ΕΠΣΔ, επικυρώθηκε η μοναδική υποψηφιότητα ΄΄Ενωτική Ποδοσφαιρική Συμμαχία Δωδεκανήσου΄΄, για τη νέα Ε.Ε. και την εξελεγκτική Επιτροπή της ΕΠΣΔ για τις αρχαιρεσίες στις 09/02/2018.
Η σύνθεση του ψηφοδελτίου, έχει ως εξής:
«Ενωτική Ποδοσφαιρική Συμμαχία Δωδεκανήσου»
Υποψήφιος πρόεδρος: Διακοφώτης Παναγιώτης του Αντωνίου
Αγάς Νικόλαος του Παναγιώτη, Αδαμάκης Μιχάλη του Θεοδόσιου, Καππάκας Γεώργιος του Θωμά, Κασιώτη Σοφία του Νικολάου, Κεχαγιόγλου Γεώργιος του Ιωάννη, Λουϊζίδης Δημοσθένης (Δήμος) του Αλέξανδρου, Μικρόπουλος Ιωάννης του Θεόδωρου, Παπασεβαστός Ηρακλής του Νικολάου, Παυλίδης Γεώργιος του Μιχαήλ, Πελλός Θεοφάνης του Ιωάννη, Στεργενάκης Αναστάσιος του Αντωνίου, Στεφανάκης Θεοδόσης του Παύλου, Τσουκαλάς Ευάγγελος του Αθανάσιου, Φωτάρας Νεκτάριος του Ιωάννη, Χατζηπαυλής Δημήτριος του Μιχαήλ, Ψέλλας Χρυσόστομος (Χρήστος) του Δημητρίου.
Εξελεγκτική Επιτροπή
Γλεντής Κωνσταντίνος του Ηλία, Ιωαννίδης Νικόλαος του Μηνά, Παλαιολόγος Μιχάηλ του Αντωνίου, Σημαντηράκης Ιωάννης του Αναστάσιου, Στεργάκης Αγαπητός του Στέργου».
Δικαίωμα ψήφου στην εκλογική διαδικασία έχουν 67 σωματεία του νομού μας, όπως ενημέρωσε η ΕΠΣΔ με την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Με την απόφαση 77/06.02.2018, της συνεδρίασης της Ε.Ε. της ΕΠΣΔ, εγκρίθηκαν εξήντα εννέα (69) πληρεξούσια σωματείων της δύναμης μας, εκ των οποίων τα εξήντα επτά (67) έχουν δικαίωμα ψήφου στην εκλογική διαδικασία της Ένωσης».
Μετά την ολοκλήρωση της υπ. αριθμ. 76/29.01.2018 συνεδρίασης της Ε.Ε. της ΕΠΣΔ, τα σωματεία που έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της 09 Φεβρουαρίου 2018 είναι τα ακόλουθα:
Α.Ε. Κατταβιάς, Α.Ε. Λέρου, ΑΕΡΑ, Α.Σ. Τήλος, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Ισιδωρος, Α.Ε. Αδελφοσύνης, Α.Ε. Κω, Αθλέτικο Αφάντου, Ακουσίλαος, Αλθαιμένης, Αναγέννηση Ασφενδιού, Αναγέννηση Έμπωνα, Ανταγόρας, Αντίμαχος, Α.Ο. Δικαίου, Α.Ο. Σύμης, Απόλλωνας Απολλώνων, Απόλλωνας Καλυθιών, Αργοναύτες Καλύμνου, Άρης Αρχαγγέλου, Αρένα, Νηρέας, Α.Σ. Ρόδος, Α.Σ. Χάλκης, Ασπίδα Απολακκιάς, Αστέρας Μασάρων, Αστέρας Παστίδας, ΑΣΤΙΡ, Ατρόμητοι Ρόδου, Α.Ο. Βαθύ, ΓΑΣ Ιάλυσος, Πάνθηρες, Διαγόρας, Δαμάγητος, Δήμητρα Δαματριάς, Διαγόρας Βατίου, Διγενής, Δόξα Καρδάμαινας, Δόξα Ψίνθου, Δωριέας, Εθνικός Αρχίπολης, Ευαγόρας, Ευκλής, Ηρακλής Λάρδου, Ηρακλής Μαριτσών, Θύελλα Πυλώνας, Ιππότες, Καλυμνιακός, Κλεάνθης, Κλεόβουλος, Κύπρος, Νικαγόρας, Νίκη Ρόδου, Ξάνθος Πάτμου, Α.Ο. Αθλοπαιδιών, Ομόνοια Γενναδίου, Ορφέας, ΠΑΟΚ Κω, Πολυβώτης, Πολύστρατος, Ποσειδώνας Καρπάθου, Ροδιακός, Σταυρός Καλυθιών, Ταξιάρχης Αρχαγγέλου, Φιλίνος Κω, Φοίβος».
Να υπενθυμίσουμε ότι, δικαίωμα εκπροσώπησης στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΔ έχουν όλα τα σωματεία της δύναμής μας».
Να αναφέρουμε ότι τα σωματεία υποχρεωτικά θα πρέπει να «σταυρώσουν» 7 έως 10 πρόσωπα για την Εκτελεστική Επιτροπή και υποχρεωτικά 3 για την Εξελεγκτική Επιτροπή, ενώ δεν ψηφίζεται ο πρόεδρος.
Το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει από τις εκλογές θα είναι 10μελες, συν τον πρόεδρο.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι πριν την διαδικασία των εκλογών, η ΕΠΣΔ θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ