Ειδήσεις

Μπαλτάς: Τη διπλωματική οδό για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

«Τη διπλωματική, και όχι τη νομική οδό, επιλέγει η κυβέρνηση για την διεκδίκηση των Μαρμάρων του Παρθενώνα», τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για την κοινοτική οδηγία σχετικά με την επιστροφή αρχαιολογικών αγαθών

«Όσον αφορά το έργο που προσέφερε η νομική εταιρεία στην οποία συμμετέχει η κ. Κλούνεϊ, ολοκληρώθηκε, δηλαδή πληρώθηκε», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας. Βέβαια ο ίδιος έκανε σαφές ότι αυτή τη χρονική στιγμή «η τάση είναι να μην προχωρήσουμε σε νομική διεκδίκηση κυρίως γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε το σχετικό δικαστήριο».

«Βοηθά ότι κόσμος έρχεται και επισκέπτεται το Μουσείο της Ακρόπολης, όπως και την Ακρόπολη, γιατί δείχνει πόσο άξιοι είμαστε να υποδεχθούμε τα αρχαία» σημειώνει ο κ. Μπαλτάς απορρίπτοντας τα επιχειρήματα της Βρετανικής πλευράς.

«Αυτό αυξάνει την πίεση, όμως το Βρετανικό Μουσείο αντιστέκεται» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτισμού και συμπλήρωσε λέγοντας ότι έμαθε από έναν φίλο του ότι μοιράζονται φυλλάδια τα οποία ανέλυα γιατί τα μάρμαρα πρέπει να μείνουν στο Βρετανικό Μουσείο.

Σχετικά με το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, ανέφερε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το βρήκε «σε κακή κατάσταση και τώρα βρίσκεται σε αναδιοργάνωση».

«Στοιχεία της αναδιοργάνωσης είναι και η αύξηση της τιμής που ήταν τραγικά χαμηλή και το ηλεκτρονικό εισιτήριο», τόνισε ο κ. Μπαλτάς και κατέληξε λέγοντας ότι «από έσοδα της τάξης των 70 εκατ. μπορεί να δίνει τα διπλάσια και δεν υπερβάλλουμε. Μ’ αυτή την έννοια ο ίδιος ο πολιτισμός μπορεί να προσθέτει πόρους για τον εαυτό του».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου