ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δασικοί χάρτες: Νέα τετράμηνη παράταση

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Δάσος

Νέα, τετρά­μηνη, παρά­ταση στην ανάρ­τηση των δασικών χαρτών δίνει το υπουρ­γείο Περι­βάλ­λο­ντος, με διάταξη σε πολυ­νο­μο­σχέ­διο που κατα­τέ­θηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με το υπουρ­γείο, η παρά­ταση δίνεται προ­κει­μέ­νου να υπάρ­ξουν εσω­τε­ρι­κές διορ­θώ­σεις στο περιε­χό­μενο των δασικών χαρτών αλλά και για να δοθεί μεγα­λύ­τερο περι­θώ­ριο στους πολίτες να ασκή­σουν αντιρ­ρή­σεις.

Στο ίδιο σχέδιο νόμου περι­λαμ­βά­νο­νται σειρά ρυθ­μί­σεων για τους περι­βαλ­λο­ντι­κούς ελέγ­χους. Ανάμεσα σε αυτές, ρύθμιση που ορίζει ότι πρό­στιμα δεν θα επι­βάλ­λο­νται αν δια­πι­στω­θεί παρα­βί­αση της νομο­θε­σίας, αλλά μόνο στην περί­πτωση που αυτή είναι επα­να­λαμ­βα­νό­μενη ή ενέχει άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Επίσης ότι δεν θα απο­στέλ­λο­νται όλες οι υπο­θέ­σεις στον εισαγ­γε­λέα, αλλά μόνον όσες… απο­φα­σί­ζουν οι επι­θε­ω­ρη­τές (αντί των δικα­στών) ότι ενδέ­χε­ται να έχουν ποι­νι­κές ευθύνες. Παράλ­ληλα, η Ειδική Υπη­ρε­σία Επι­θε­ω­ρη­τών Περι­βάλ­λο­ντος μετα­τρέ­πε­ται σε Γενική Διεύ­θυνση, χωρίς ωστόσο να περι­λαμ­βά­νει και τις υπό­λοι­πες υπη­ρε­σίες όπως οι Επι­θε­ω­ρή­σεις Μεταλ­λείων, Ενέρ­γειας, Δόμησης και Κατε­δα­φί­σεων, υπη­ρε­σίες που μένουν «ορφανές»

Τέλος, ενδια­φέ­ρον παρου­σιά­ζουν και δια­τά­ξεις που αφορούν τον Ελλη­νικό Οργα­νι­σμό Ανα­κύ­κλω­σης, ανάμεσα στις οποίες και μια «φωτο­γρα­φική»ρύθμιση για την πλήρωση της θέσης του γενικού διευ­θυ­ντή με απόφαση του υπουρ­γού, χωρίς να τηρηθεί η νόμιμη δια­δι­κα­σία.

Πηγή kathimerini.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.