Τοπικές Ειδήσεις

Σειρά συναντήσεων του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά για θέματα του Δήμου Κω

Σειρά συναντήσεων για σοβαρά θέματα του Δήμου και του νησιού μας, που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχει ο Δήμαρχος θεοδόσης Νικηταράς, μετά τη Ρόδο στην Αθήνα.

Χθες συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αυτοδιοίκησης & Εκλογών Θεόδωρο Λιβάνιο, με τον οποίο συζήτησε σημαντικά θέματα που έχουν να κάνουν με τις αρμοδιότητες των Ο.ΤΑ, καθώς και ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Δήμου μας εν’ μέσω της πανδημίας.

Ο Δήμαρχος Κω ζήτησε τη διεύρυνση προσκλήσεων του Φιλόδημος ΙΙ σε Δήμους κάτω των 50 χιλιάδων μόνιμων κατοίκων και συζήτησε την ωριμότητα ένταξης προτάσεων που έχει ήδη υποβάλλει ο Δήμος Κω, καθώς και την αναγκαιότητα προμήθειας επιπλέον σύγχρονων απορριμματοφόρων και μηχανημάτων έργου.

Παράλληλα συζήτησαν το αίτημα χρηματοδότησης του Δήμου Κω για τη λειτουργική αναβάθμιση των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής.

Ο Υφυπουργός κ. Λιβάνιος ενημέρωσε το Δήμαρχο Κω για την πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει σύντομα τον εκλογικό νόμο για τις δημοτικές εκλογές, καθώς και για την επικείμενη θεσμική μεταρρύθμιση με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων στους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Οι συναντήσεις του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά συνεχίζονται και σήμερα στην Αθήνα.

 

Γραφείο Τύπου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου