Ειδήσεις

Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα στον δείκτη με τις καλύτερες χώρες για τουρισμό

Ψηλά στη λίστα με τις καλύτερες χώρες για τουρισμό τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα «Οι επενδύσεις ως μοχλός για βιώσιμη ανάπτυξη. Πόσο έτοιμη είναι η Ελλάδα;» που πραγματοποίησε η EY.

Όπως αποτυπώνεται στη σχετική μελέτη, η Ελλάδα εξακολουθεί να συμπεριλαμβάνεται στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως και να κατέχει υψηλή θέση στον δείκτη με τις καλύτερες χώρες για τουρισμό (Best country brand for tourism) όπως αυτές έχουν καταταχθεί από την εταιρεία Bloom Consulting.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα βρίσκεται στη 19η θέση ανάμεσα σε 198 χώρες ανά τον κόσμο και στην 9η σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πόλος έλξης επενδύσεων

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα καταφέρνει να βρίσκεται ψηλά στις χώρες που είναι ελκυστικές για άμεσες ξένες επενδύσεις, με τους τομείς του τουρισμού και της αγροδιατροφής να αποτελούν μαγνήτη για ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων .

Μάλιστα, ιδιαίτερη ζήτηση καταγράφεται στον αγροδιατροφικό τομέα, ο οποίος παρουσιάζει πράγματι σημαντικές προοπτικές εξωστρεφούς ανάπτυξης. Είναι ενδεικτικό ότι την περίοδο 2017-2019 βρέθηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης στην Ελλάδα με ποσοστό 17% των επενδύσεων, έναντι της πέμπτης θέσης στην Ευρώπη, με 6%.

Συνολικά, στην Ελλάδα ττο 2019 ανακοινώθηκαν 22 έργα που αφορούσαν άμεσες ξένες επενδύσεις, καταγράφοντας άνοδο κατά 69% σε σχέση με πέρυσι.

Πηγή: tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου