ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα ρύθμιση οφειλών και δόσεων στην Εφορία – Τι ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Χρήστος Σταϊκούρας

Νέες ρυθ­μί­σεις οφειλών προς την εφορία ανα­κοί­νωσε ο υπουρ­γός Οικο­νο­μι­κών, Χρήστος Σταϊ­κού­ρας. Μεταξύ άλλων ο υπουρ­γός Οικο­νο­μι­κών ανα­κοί­νωσε τα εξής:

1. Νέα ρύθμιση για την εξό­φληση τρε­χου­σών φορο­λο­γι­κών υπο­χρε­ώ­σεων της περιό­δου Μαρτίου – Ιουνίου 2020.

2. Ανα­βί­ωση της προ­ϋ­πάρ­χου­σας ρύθ­μι­σης για οφει­λέ­τες που επλή­γη­σαν από την παν­δη­μία, δεν μπό­ρε­σαν να πλη­ρώ­σουν τις δόσεις ρύθ­μι­σής τους και την έχασαν το διά­στημα Μαρτίου – Σεπτεμ­βρίου 20203. Ρύθμιση 120 δόσεων για την απο­πλη­ρωμή οφειλών που προ­έρ­χο­νται από δάνεια με εγγύηση του ελλη­νι­κού Δημο­σίου.

Ανα­λυ­τικά οι παρεμ­βά­σεις στις οποίες προ­χω­ράει το υπουρ­γείο Οικο­νο­μι­κών είναι οι εξής:

1. Προ­χω­ράμε σε μια νέα ρύθμιση η οποία αφορά σε όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που επλή­γη­σαν οικο­νο­μικά από την παν­δη­μία του κορο­νοϊού. Δίνεται η δυνα­τό­τητα να εντά­ξουν σε αυτή όλες τις αρρύθ­μι­στες οφειλές τους, οι οποίες δημιουρ­γή­θη­καν από τον Μάρτιο έως και τον Ιούνιο του 2020 με ιδιαί­τερα ευνοϊ­κούς όρους. Οι οφειλές αυτές που τελούν σε ανα­στολή έως τον Απρίλιο του 2021 μπορούν να ρυθ­μι­στούν από τον Μάιο του 2021 σε 12 δόσεις άτοκα ή σε 24 δόσεις με εξαι­ρε­τικά χαμηλό επι­τό­κιο της τάξεως του 2,5%.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι όλοι οι φορο­λο­γού­με­νοι έχουν τη δυνα­τό­τητα να εντα­χθούν στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 46 δόσεων για όλες τις τρέ­χου­σες αρρύθ­μι­στες οφειλές τους. Αλλά και πλητ­τό­με­νοι από την παν­δη­μία φορο­λο­γού­με­νοι οι οποίοι είχαν ρυθ­μί­σει τις οφειλές τους και τους δόθηκε ανα­στολή πλη­ρω­μών έως τις 30 Απρι­λίου 2021 για τις δόσεις Μαρτίου- Ιουνίου 2020 θα στη­ρι­χθούν. Οι δόσεις που δεν κατα­βλή­θη­καν, θα προ­στε­θούν από τον Μάιο του 2021 και μετά στο τέλος των δόσεων της αρχικής ρύθ­μι­σης.

2. Όσοι έχουν πληγεί από την παν­δη­μία και έχασαν ρύθμιση τμη­μα­τι­κής κατα­βο­λής οφειλών ή εξω­δι­κα­στι­κού μηχα­νι­σμού στο διά­στημα Μαρτίου- Σεπτεμ­βρίου 2020 μπορούν να συνε­χί­σουν να πλη­ρώ­νουν κανο­νικά τη ρύθμιση από τον Οκτώ­βριο του 2020. Η ρύθμιση θα ανα­βιώ­νει με όλα τα ευερ­γε­τή­ματά της και οι δόσεις που δεν κατέ­βα­λαν θα προ­στε­θούν ως υπε­ρά­ριθ­μες μετά την τελευ­ταία δόση. Επίσης όσοι έχασαν τη ρύθμισή τους από 1η Νοεμ­βρίου 2019 και μετά και στους οποίους απα­γο­ρεύ­ε­ται να ρυθ­μί­σουν ξανά τις οφειλές τους απο­κτούν πλέον τη δυνα­τό­τητα να εντα­χθούν στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων.

3. Οφειλές στη φορο­λο­γική διοί­κηση που προ­έ­κυ­ψαν από κατα­πτώ­σεις δανείων τα οποία χορη­γή­θη­καν με την εγγύηση του ελλη­νι­κού Δημο­σίου μπορούν να ρυθ­μι­στούν σε 120 δόσεις με κλι­μα­κού­μενο πρό­γραμμα απαλ­λα­γής από προ­σαυ­ξή­σεις και τόκους εκπρό­θε­σμης κατα­βο­λής.

 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

 

 

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.