Με απόφαση που εξέδωσε χθες το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου απορρίφθηκε ως απαράδεκτη η αίτηση που υπέβαλε ένας 52χρονος λογιστής καταδικασθείς σε κάθειρξη εννέα ετών για απάτη και πλαστογραφία, για τον επαναπροσδιορισμό του ύψους της ποινής του.
Το δικαστήριο έκρινε οτι η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί αρμοδίως σε άλλο δικαστήριο ανώτερης βαθμίδας.
Σύμφωνα με την αίτηση ο 52χρονος ήδη έχει εκτίσει 26 μήνες πραγματικής κράτησης και 24 μήνες εργασίας. Όπως υποστηρίζει, καταδικάστηκε με την επιβαρυντική περίσταση του Νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου ο οποίος πλέον έχει καταργηθεί και το αδίκημα της απάτης για το οποίο η δίωξη που του ασκήθηκε ήταν για απλή συνδρομή κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και όχι για ποσό άνω των 150.000 ευρώ, έχει καταστεί πλημμέλημα.
Ο λογιστής, όπως έγραψε η «δημοκρατική» ενεπλάκη στην πολύκροτη υπόθεση εξαπάτησης υποκαταστημάτων της Eθνικής και της Εμπορικής Tράπεζας για την οποία είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό και οι 11 κατηγορούμενοι.
Σε ποινή κάθειρξης 6 ετών καταδικάστηκε ο Γ. K. του B., ενώ μετετράπη η κατηγορία εις βάρος των Σ. M. του Σ. και M. Λ. του I. σε πλημμέλημα και έπαυσε η δίωξη εις βάρος τους λόγω παραγραφής.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Μανώλης Βλάχος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ