Τοπικές Ειδήσεις

Επιδικάστηκε αποζημίωση σε γυναίκα που εξαπατήθηκε από τον συνέταιρό της

Χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 58.411,85 ευρώ, ως περιουσιακή ζημία, με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής και μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση, καθώς και το ποσό των 1.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης επεδίκασε σε μια κάτοικο της Ρόδου το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου καταδικάζοντας τον εναγόμενο και στην καταβολή μέρους των δικαστικών εξόδων της ενάγουσας, το οποίο ορίζει στο ποσό των 2.000 ευρώ.
Η ενάγουσα ισχυρίστηκε ότι από το 2001 ξεκίνησε να εργάζεται σε επιχείρηση του εναγόμενου, εγκαταλείποντας την προηγούμενη εποχιακή θέση εργασίας της σε ξενοδοχειακή μονάδα της Ρόδου.
Ότι έως το 2004 απασχολούνταν με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, εν συνεχεία, όμως, ο εναγόμενος, της πρότεινε να αναλάβει πολύ μικρό μερίδιο της ετερόρρυθμης εταιρείας που είχε σκοπό να ιδρύσει και να έχει την ιδιότητα του ετερόρρυθμου μέλους σε αυτή, χωρίς εν τω μεταξύ να αλλάξει πραγματικά κάτι στην εργασιακή τους σχέση.
Προκειμένου να την πείσει να αποδεχθεί την ως άνω πρότασή του, ο εναγόμενος της υποσχέθηκε, αναλαμβάνοντας προφορικά τη σχετική υποχρέωση, να καταβάλει αυτός και μόνο ατομικά όλες τις δαπάνες που θα προέκυπταν μελλοντικά και θα αφορούσαν κάθε χρέος προς τρίτο, ιδιώτη ή δημόσια αρχή και προς τα αρμόδια ασφαλιστικά ταμεία, οποτεδήποτε ήθελαν βεβαιωθεί, ακόμη και ατομικά στο όνομα της ενάγουσας.
Υποστήριξε παραπέρα ότι με την εν γνώσει του δόλια ψευδή παράσταση των ως άνω αναφερόμενων, συνιστάμενων σε υπόσχεση για την τήρηση στο μέλλον ορισμένης στάσης έναντι της ενάγουσας, σε συνδυασμό με τη μέχρι το σημείο εκείνη αρμονική συνεργασία τους και υπό το φόβο απώλειας της μοναδικής πηγής εισοδημάτων της, έπεισε την τελευταία να συμμετάσχει ως ετερόρρυθμος εταίρος με ποσοστό συμμετοχής στις κερδοζημίες της εταιρείας 5%.
Την περίοδο 2012-2013, οπότε και ο εναγόμενος μεταβίβασε σε τρίτο την επιχείρησή του, πληροφορήθηκε από τον νέο ιδιοκτήτη για πρώτη φορά ότι φέρεται να οφείλει στο ΤΕΒΕ το ποσό των 36.000 ευρώ, την στιγμή που αυτή πίστευε έως τότε ότι την εν λόγω ασφαλιστική υποχρέωσή της την τακτοποιούσε ο εναγόμενος. Ενώ ο εναγόμενος παραδέχθηκε ότι δεν εκπλήρωσε την ως άνω υποχρέωσή του και τη διαβεβαίωσε ότι θα αποπληρώσει ο ίδιος το σχετικό χρέος προς το ΤΕΒΕ, αναγνωρίζοντας μάλιστα και εγγράφως, προς διασφάλισή της, τη σχετική υποχρέωσή του κατά την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού λύσης της ετερόρρυθμης εταιρείας με την ανάληψη υποχρέωσης καταβολής του ως άνω χρηματικού ποσού μέχρι τη 10.11.2015, εντούτοις και παρά την παρέλευση της ως άνω προθεσμίας και τις επανειλημμένες οχλήσεις της ενάγουσας, αλλά και την υποβολή εκ μέρους της έγκλησης ενώπιον των αρμόδιων ποινικών αρχών, αιτούμενη την ποινική δίωξη του εναγόμενου για το αδίκημα της απάτης, ο εναγόμενος, ο οποίος και στο πλαίσιο της ποινικής προδικασίας αναγνώρισε εκ νέου την υποχρέωσή του και υποσχέθηκε να τη διευθετήσει άμεσα, ουδέν χρηματικό ποσό έχει καταβάλει στον ασφαλιστικό της φορέα.
Λόγω μη καταβολής εκ μέρους του εναγόμενου ποσού ύψους 1.500 ευρώ στην αρμόδια υπηρεσία του ΓΕΜΗ για λογαριασμό της εταιρείας, δεν δύναται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες λύσης και εκκαθάρισης της ως άνω ετερόρρυθμης εταιρείας, με αποτέλεσμα η τελευταία να εξακολουθεί να φέρεται ως έχουσα την εμπορική ιδιότητα και να οφείλει εισφορές στο ΤΕΒΕ, το ύψος των οποίων ανέρχεται πλέον στο των 58.411,85 ευρώ.
Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Αντώνης Ρούσσος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου