Τοπικές Ειδήσεις

Αγωγή σε γνωστό fast food για τραυματισμό παιδιού σε παιδότοπο

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με αγωγή αποζημίωσης από αδικοπραξία προσέφυγαν οι γονείς ενός 8χρονου αγοριού, κάτοικοι της Ρόδου κατά ανώνυμης εταιρείας που λειτουργεί ταχυφαγείο στην πόλη της Ρόδου.
Την 4η Οκτωβρίου του έτους 2018, και ώρα 19:00, η πρώτη, μητέρα του παιδιού, μετέβη με το 8χρονο παιδί της και το μωρό της στο εστιατόριο ταχυφαγίας, ιδιοκτησίας της εναγομένης. Συνάντησαν μια φίλη τους η οποία συνόδευε τον επτάχρονο τότε γιο της και φίλο του γιου της.
Σκοπός της επίσκεψης στο ως άνω κατάστημα ήταν να εξασφαλιστεί για τα παιδιά ένα όμορφο απόγευμα, σε συνδυασμό με γεύμα και ψυχαγωγία, καθώς κατά το χρόνο εκείνο στο εν λόγω εστιατόριο, λειτουργούσε παιδότοπος, ευρισκόμενος επί του πρώτου ορόφου του καταστήματος, σε ειδικά διαμορφωμένο και σαφώς οριοθετημένο χώρο, ο οποίος είχε τεθεί στο σημείο αυτό για να επιτευχθεί ο συνδυασμός της κατανάλωσης γεύματος με την ψυχαγωγία (παιχνίδι) των ανήλικων παιδιών, που συνοδεύονται από τους κηδεμόνες τους, προσελκύοντας με τον τρόπο αυτό το καταναλωτικό κοινό (ενήλικους και ανήλικους).
Για το σκοπό αυτό άλλωστε το εν λόγω εστιατόριο ταχείας εξυπηρέτησης συχνά ανελάμβανε και τη διεκπεραίωση παιδικών εκδηλώσεων, όπως για παράδειγμα πάρτι παιδικών γενεθλίων που ελάμβαναν χώρα στον πρώτο όροφο του καταστήματος, και δη στον ειδικά διαμορφωμένο προς τούτο χώρο του παιδοτόπου.
Για τους λόγους αυτούς ελαβαν έτοιμα γεύματα από το ισόγειο του καταστήματος, όπου και παρασκευάζονται και μετέβησαν στον πρώτο όροφο του εστιατορίου, προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα επίβλεψης των ανήλικων τέκνων, όσο χρόνο θα διαρκούσε η ψυχαγωγία τους εντός του παιδότοπου.
Αμέσως, τα δύο παιδιά, θέλησαν να ξεκινήσουν το παιχνίδι και εισήλθαν στον παιδότοπο του καταστήματος, στο ξύλινο δάπεδο (τύπου παρκέ) στον οποίον υπήρχαν διασκορπισμένες μπάλες παιχνιδιού (μπάλες καλαθοσφαίρισης- μπάσκετ), προκειμένου να μπορούν τα παιδιά να παίζουν με αυτές.
Ειδικότερα, ήταν περίπου τέσσερις-πέντε σε αριθμό, πορτοκαλί χρώματος, διαμέτρου περίπου 13,5 εκατοστών. Οι μπάλες αυτές ήταν διασκορπισμένες ατάκτως εντός του χώρου του παιδοτόπου. Κατά την είσοδο λοιπόν των παιδιών στον παιδότοπο, το 8χρονο αγόρι προκειμένου να αποφύγει μια από τις διασκορπισμένες μπάλες, γλίστρησε και έπεσε στο ξύλινο πάτωμα (παρκέ), θέτοντας ενστικτωδώς τον αγκώνα του προς αυτό προκειμένου να αποφύγει την πτώση με το κεφάλι.
Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποίησε τον αγκώνα του αντανακλαστικά, ως στήριγμα, στην προσπάθειά του να προστατεύσει τόσο το πρόσωπο όσο και τα υπόλοιπα μέλη του σώματός του από την ακάλυπτη γυάλινη τζαμαρία της μπαλκονόπορτας, που βρισκόταν εντός του παιδότοπου, ακριβώς δίπλα στο σημείο τραυματισμού.
Απότοκο της πτώσης αυτής προς το ξύλινο πάτωμα και εν αποφυγή της πρόσκρουσης με τη γυάλινη τζαμαρία, υπήρξε ο σοβαρός τραυματισμός του αριστερού του αγκώνα.
Όπως διαπιστώθηκε σε μεταγενέστερο χρόνο ο τραυματισμός αυτός, ως αποτέλεσμα της ανυπαρξίας αφενός πρότυπων και ασφαλών εγκαταστάσεων του παιδοτόπου και αφετέρου ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού που θα ανελάμβανε αν όχι τη φύλαξη των παιδιών, τουλάχιστον τη διατήρηση του χώρου ελεύθερου από επικίνδυνα αντικείμενα, συνίστατο σε διαυπερκονδύλιο κάταγμα αριστερού βραχιονίου για την αντιμετώπιση του οποίου, χρειάστηκε να υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις.
Στο πλαίσιο της αποκατάστασης της βλάβης που υπέστη χρειάστηκε να επισκεφθεί και εξωτερικούς ιατρούς, καθώς ήταν εμφανές ότι δεν υπήρχε πλήρης αποκατάσταση της λειτουργίας του άκρου, αλλεπάλληλες νοσηλεύσεις, αδυναμία προς αυτοεξυπηρέτηση και την απαγόρευση συμμετοχής σε κοινωνικοαθλητικές δραστηριότητες, που προκάλεσαν σοκ στο παιδί και τον τραυμάτισαν ψυχικά.
Με την αγωγή τους διεκδικούν για βλάβες που υπέστησαν χρηματική αποζημίωση ύψους 106.552,52 €.
Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Τίνα Χατζηκωνσταντίνου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου