Τοπικές Ειδήσεις

Η εμβολιαστική κάλυψη στη Ρόδο δεν είναι επαρκής – Mειώνονται οι εμβολιασμοί

Ανεβοκατεβαίνουν σαν ασανσέρ οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στη Ρόδο, χωρίς ποτέ να φτάνουν στο «ρετιρέ»!
Η εμβολιαστική κάλυψη απέχει ακόμη από τα επιθυμητά επίπεδα και η σταθερή άρνηση μεγάλης μερίδας της τοπικής κοινωνίας να στηρίξει το χτίσιμο του… τείχους ανοσίας, προκαλεί έντονο προβληματισμό. Η πορεία των εμβολιασμών και των κρουσμάτων της Covid-19 σε επίπεδο χώρας και προορισμού παρακολουθείται στενά από τις τουριστικές αγορές, που διαμορφώνουν τις αποφάσεις τους, ανάλογα με τα δεδομένα που ισχύουν κάθε φορά.
Εν πάση περιπτώσει, ο συνολικός αριθμός των εμβολιασμών στη Ρόδο, έφθασε τους 94.616 στις 6 Ιουλίου, ενώ 51.000 άτομα περίπου έχουν εμβολιασθεί πλήρως και μπορεί να κοντεύει να εμβολιαστεί σχεδόν το 50% του γενικού πληθυσμού. Προκειμένου όμως να χαρακτηρισθεί ο προορισμός “Covid Free” ή “πράσινος” και συνεπώς ασφαλής για ταξίδια, απαιτείται το ποσοστό αυτό να ξεπεράσει το 70% και να φθάσει ιδανικά στο 80%. Σε ημερήσια βάση πραγματοποιούνται 800-1.2000 εμβολιασμοί, κατά κύριο λόγο στο μέγα εμβολιαστικό κέντρο της Καλλιθέας, όπου χορηγείται το σκεύασμα της Pfizer.
Κατακόρυφη είναι η πτώση της ζήτησης του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Jonson το οποίο χορηγείται αποκλειστικά στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί κάποια μέρα οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο σκεύασμα να είναι μηδενικοί, άλλες μέρες να φτάνουν μετά βίας τους 35 και άλλες να πλησιάζουν τους 100. Γενικότερα όμως οι πολίτες της Ρόδου δεν έχουν δείξει από την πρώτη στιγμή την προτίμησή τους στο εμβόλιο της Johnson & Jonson, το οποίο είχε επιλεγεί για την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» με στόχο τον καθολικό και πλήρη εμβολιασμό των μονίμων κατοίκων των νησιών άνω των 18 ετών το αργότερο έως τα τέλη Ιουνίου!
«Οι εμβολιαστικοί ρυθμοί παραμένουν ακόμη χαμηλοί. Άλλες μέρες πραγματοποιούνται κάτι παραπάνω από 1000 εμβολιασμοί και άλλες λιγότεροι. Στα προσδοκώμενα επίπεδα δεν έχουμε φθάσει μέχρι τώρα. Εκείνο που έχω να δηλώσω, είναι πώς ο καθένας είναι ελεύθερος να πράξει ό,τι θέλει. Κανείς δεν χρειάζεται παρεμβάσεις για να εμβολιαστεί. Όποιοι έχουν αμφιβολίες, καλό θα ήταν να καταφεύγουν σε έγκυρες πηγές ενημέρωσης και πληροφόρησης. Εμείς είμαστε πάντα εδώ για να λύνουμε τις απορίες που υπάρχουν, για τις πιθανές παρενέργειες ή για όποια άλλη απορία. Εκείνο όμως που δεν πρέπει να γίνεται επ’ ουδενί, είναι να προσπαθούν όσοι είναι κατά των εμβολίων, να επηρεάσουν τους γύρω τους. Ο καθένας θα πρέπει να αποφασίζει για τον εαυτό του και μόνο. Οι… παρεμβολές και η παραπληροφόρηση θα πρέπει να σταματήσουν», δήλωσε ο αναπληρωτής συντονιστής του μέγα εμβολιαστικού κέντρου της Ρόδου, Νίκος Παυλίδης.
Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, στο Νοσοκομείο της Ρόδου νοσηλεύονταν μέχρι χθες έξι άτομα με Covid-19 αριθμός ελαφρώς μειωμένος σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου