Ειδήσεις

Συνάντηση του υποψήφιου δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου

Με το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων συναντήθηκε την Τετάρτη 7 Μαΐου ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της παράταξής του.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Αντώνης Καμπουράκης, αφού επεσήμανε την μακροχρόνια και αγαστή συνεργασία της Ένωσης με τον κ. Χατζηδιάκο είτε από την θέση του αντινομάρχη, είτε από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη στην υλοποίηση κοινών τουριστικών δράσεων και πρωτοβουλιών, αναφέρθηκε ότι θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες προκειμένου η εικόνα του νησιού να γίνει πιο θελκτική τόσο στον επισκέπτη, όσο και στον Ροδίτη, ενώ

όλες οι δράσεις που θα σχεδιαστούν θα πρέπει να συμβάλλουν στην βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των συμπολιτών μας. Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου τόνισε το ζήτημα που έχει προκύψει με τις τιμές χρέωσης της ΔΕΥΑΡ, ζήτησε την αξιοποίηση των δημοτικών τελών προς όφελος της καθαριότητας και του πρασίνου,

υποστήριξε πως η Ένωση στηρίζει τον ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ, με την προϋπόθεση της χρηστής του αξιοποίησης, ενώ στο ζήτημα της εισφορά σε γη, σημείωσε πως θα πρέπει να βρεθεί μια ικανοποιητική λύση και για τις δυο πλευρές. Κλείνοντας, αναφερόμενος στην νέα προγραμματική περίοδο, ο κ. Καμπουράκης υπογράμμισε πως ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθούν στις υποδομές εισόδου και εξόδου του νησιού.

Η κ. Άντα Καραγιάννη, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη ενός τόπου φιλικού προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες, και τόνισε τη σημασία της περαιτέρω προαγωγής της εξωστρέφειας του ροδιακού τουριστικού προϊόντος, καθώς και την ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού.

Ο κ. Στέργος Φώκιαλης, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη Μεσαιωνική Πόλη, προτείνοντας τη δημιουργία θέσεως πολιτικού προϊσταμένου για την περιοχή, ο κ. Γιώργος Τσέλιος επισήμανε την ανάγκη ανάπτυξης μια κοινής στρατηγικής και οράματος μεταξύ της Ένωσης και του Δήμου, ο κ. Αριστείδης Κούτρας μίλησε για τη βελτίωση της δημόσιας συγκοινωνίας και τη δημιουργία θέσεων παρκινγκ για τα τουριστικά λεωφορεία, προκειμένου να μην προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία, και ο κ. Δημήτρης Καλιουδάκης τόνισε ότι χρειάζεται να παρθούν γενναίες αποφάσεις προκειμένου ο ροδιακός τουρισμός να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Στη συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Χατζηδιάκος ανέπτυξε τις θέσεις της παράταξης του «ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» σε κάθε ένα από τα θέματα που τέθηκαν και ανάλυσε τις προτάσεις της παράταξης αναφορικά με τη βελτίωση της ελκυστικότητας του νησιού μας ως τουριστικού προορισμού, τονίζοντας πως βασική επιδίωξη της παράταξης του είναι η στενότερη συνεργασία μεταξύ όλων των αρχών και των φορέων, όπως η Ένωση Ξενοδόχων

Ρόδου, που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση δράσεων τουριστικής ανάπτυξης για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των δράσεων και την προαγωγή μιας ενιαίας στρατηγικής προς όφελος των κατοίκων του νησιού, των επισκεπτών και της τοπικής οικονομίας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου αναγνώρισε πως ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα τόσο για την τοπική οικονομία, όσο και για την απασχόληση, ζητώντας από τους ξενοδόχους να προσλαμβάνουν, κατά προτεραιότητα, το Ροδίτικο ανθρώπινο δυναμικό, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην μείωση της ανεργίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου