Ειδήσεις

Λ. Καφαντάρη: «Διεκδικούμε άλλο δρόμο ανάπτυξης με τον λαό μπροστά»

Να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και στις ευρωεκλογές, ζήτησε από τους πολίτες, η υποψήφια περιφερειάρχης κ. Λίλα Καφαντάρη.

Σε συνέντευξη τύπου η κ. Λίλα Καφαντάρη δήλωσε πως ο Καλλικράτης αποδείχθηκε ότι είναι μοχλός υλοποίησης των αποφάσεων που λαμβάνονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυβέρνησης.

«Τα μνημόνια δεν θα σταματήσουν ποτέ να υλοποιούνται. «Περνούν» μέσα από την Περιφέρεια και τους Δήμους. Τα χρόνια εφαρμογής τους είχαμε την πλήρη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και ξεπούλημα των πάντων. Η πολιτική για στήριξη των μεγάλων ομίλων πέρασε από τους δήμους και το περιφερειακό συμβούλιο. Οι κορώνες ενάντια σε αυτές τις πολιτικές είναι κοροϊδία για τον κόσμο και συνέβαλαν στην υλοποίηση αντιλαϊκών αποφάσεων», δήλωσε η κ. Λίλα Καφαντάρη.Η υποψήφια περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι.

«Με τη διάλυση της τουριστικής σχολής επλήγησαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι. Η Περιφέρεια έκανε σεμινάρια μαθητείας. Έτσι 15χρονα παιδιά καλύπτουν πάγιες θέσεις εργασίας, δουλεύοντας από το πρωί έως το βράδυ με μικρούς μισθούς. Με τον τρόπο αυτό απομακρύνονται εργαζόμενοι που διεκδικούσαν την εφαρμογή των συμβάσεων εργασίας», δήλωσε η κ. Λίλα Καφαντάρη, που έκανε λόγο για ξενοδοχειακούς ομίλους που συγκεντρώνουν μεγάλο πληθυσμό τουριστών, εφαρμόζοντας το σύστημα All Inclusive.

«Οι ξενοδόχοι έχουν και άλλες δραστηριότητες. Η Περιφέρεια παίζει το ρόλο του ντίλερ σε όλες αυτές τις δραστηριότητες του μεγάλου κεφαλαίου», δήλωσε η κ. Λ. Καφαντάρη, που αναφέρθηκε και στις ελλείψεις που παρουσιάζουν οι τομείς της Υγείας και της Παιδείας.

«Αυτά θα συμβαίνουν όσο ο πλούτος, που παράγουμε εμείς μέσω του κράτους, καταλήγει στους μεγάλους ομίλους. Αυτές οι καταστάσεις δεν έχουν να κάνουν ευκαιριακά με μια αόριστη κρίση που όλοι οι άλλοι αποκρύπτουν. Η κρίση θα ξαναέρθει γιατί το καπιταλιστικό σύστημα είναι σε ένα τέλος και ο ανταγωνισμός μεταξύ των ομίλων έχει οξυνθεί . Η χώρα μας είναι στο μάτι του κυκλώνα και σκάνε εστίες φωτιάς γύρω μας. Παρακολουθούμε τι γίνεται στην Ουκρανία που είναι ενεργειακός κόμβος. Αντί να μας διασφαλίζει η ενέργεια μας εμπλέκει σε πιο επικίνδυνα παιχνίδια. Σε όλα αυτά εμείς λέμε πως η ανάπτυξη που οδηγεί στη στήριξη των ομίλων και στην υπανάπτυξη των εργαζόμενων μας καταδικάζει. Ο μοναδικός τρόπος αντίδρασης είναι να στηρίξει ο λαός το ΚΚΕ», δήλωσε η κ. Καφαντάρη και προέτρεψε τους πολίτες να μην πιστεύουν όσα υποστηρίζονται από το «Ποτάμι» ή την «Ελιά».

«Είμαστε οι μόνοι που του λέμε την αλήθεια. Δίνουμε μάχες σε κάθε χώρο εργασίας. Δείχνουμε ποιος είναι ο κοινός αντίπαλος. Μην πιστεύετε κανένα «Ποτάμι» ή «Ελιά» και άλλα κόμματα που είναι απέναντι στα συμφέροντα του λαού. Πρέπει να σταθούμε απέναντι στις πολιτικές των κυβερνήσεων και των κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ και να δώσουμε μάχες.

Ως περιφερειακή αρχή θα είμαστε αντιπολίτευση δηλαδή απέναντι σε αυτή την πολιτική. Θα μπούμε μπροστά στη μάχη για να πάρουμε τον πλούτο που παράγουμε στα χέρια μας. Μπροστά σε μας φοβούνται και τρέμουν. Για αυτό το λόγο αυτό πάνε να απαγορεύσουν τις απεργίες. Εμείς έχουμε τη δύναμη», δήλωσε η κ. Λίλα Καφαντάρη.

Με αφορμή τα προβλήματα στις θαλάσσιες μεταφορές, η υποψήφια περιφερειάρχης δήλωσε:
«Μόνο αν τα καράβια ανήκουν σε ένα κράτος δικό μας μπορούμε να έχουμε δρομολόγια σωστά και φθηνά εισιτήρια. Αυτό συμβαίνει σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Εμείς διεκδικούμε άλλο δρόμο ανάπτυξης με το λαό μπροστά».

Σε ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα που θέτουν οι νησιώτες ο υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Γιάννης Περδικάρης δήλωσε:
«Η δυσαρέσκεια αφορά τη ζωή των νησιωτών. Τα παράπονα είναι πολλά και αφορούν την πολιτική που δημιουργεί προβλήματα σε πολλούς τομείς».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου