Τοπικές Ειδήσεις

Ψήφισμα ΟΕΒΕΔ προς την ελληνική Κυβέρνηση

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων , στις 29/03/2022 αποφάσισε την συμμετοχή στην Πανελλήνια κινητοποίηση κατά της ακρίβειας , που εξήγγειλε η ΓΣΕΒΕΕ και ενέκρινε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος .

Η ραγδαία αύξηση των τιμών ενέργειας σε συνδυασμό με την συσσώρευση υποχρεώσεων λόγω της οικονομικής κρίσης , της πανδημίας και του σαρωτικού κύματος ακρίβειας σε όλο το φάσμα του εμπορίου – απόρροια του πολέμου στην Ουκρανία – έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο σημαντικό αριθμό μικρών επιχειρήσεων , αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών . Κάτω από αυτές τις συνθήκες η λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων καθίσταται αναγκαία για την βιωσιμότητα τους .

Τα μέχρι τώρα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση έναντι της καλπάζουσας ακρίβειας που απομειώνει δραματικά το εισόδημα και κατ’ επέκταση την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, υπολείπονται των πραγματικών αναγκών . Την ίδια στιγμή μόνο το κόστος ενέργειας των επιχειρήσεων έχει τουλάχιστον τριπλασιαστεί , χωρίς να έχει ληφθεί κανένα αποτελεσματικό μέτρο για την συγκράτηση του . Μέσα σε αυτό το τοξικό περιβάλλον οι οφειλές και υποχρεώσεις των επιχειρήσεων αυξάνονται , ιδίως εκείνων που κατά την διάρκεια της πανδημίας συσσώρευσαν υποχρεώσεις .

Για τους παραπάνω λόγους και μοναδικό στόχο την συγκράτηση των τιμών σε λογικά πλαίσια για την επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ :

•ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

•ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

•ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α. ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

•ΜΕΙΩΣΗ Φ.Π.Α. ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

•ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

•ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΤΕΛΟΣ ως πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας αιτούμαστε την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα Δωδεκάνησα .

 

Για το Δ.Σ.

Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δωδεκανήσου

Κοινωνικός Εταίρος

Πρόεδρος                        Γ.Γραμματέας

Νικόλαος Τσούλλος         Γεώργιος Πάγκαλης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου