Ρεπορτάζ

Ο κ. Δημ. Γάκης επικεφαλής του τοπικού συμβουλίου Ρόδου;

Για συναισθηματικούς αλλά και για ουσιαστικούς λόγους ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Γάκης αποφάσισε η παράταξη «Ροδοκόκκινο» να κάνει την εμφάνισή της στις επόμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις του στη «δ», ξεκαθάρισε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι επαφές για την συγκρότηση ψηφοδελτίου το οποίο όμως θα αφορά αποκλειστικά το τοπικό συμβούλιο Ρόδου και όχι τον Δήμο, χωρίς μάλιστα να αποκλείει να τεθεί ο ίδιος επικεφαλής! Σε ερώτηση της «δ» από τι θα εξαρτηθεί αυτό, απάντησε πως η απόφασή του για το αν θα τεθεί επικεφαλής ή όχι θα εξαρτηθεί από τον χρόνο των εθνικών εκλογών: «Ποιος θα τεθεί επικεφαλής θα εξαρτηθεί από το χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, θα ήθελα πολύ να είμαι εγώ! Το τοπικό συμβούλιο της Ρόδου, όπως και κάθε τοπικό συμβούλιο, με τις νέες αρμοδιότητες που τους εκχωρεί ο “Κλεισθένης” θα μπορούν να κάνουν πολύ καλή δουλειά σε κάθε επίπεδο. Αν φτιάξουμε μια πολύ καλή ομάδα με ανθρώπους που έχουν διάθεση να δουλέψουν τότε έχουμε ένα τεράστιο πεδίο να παράξουμε έργο, σε επίπεδο κοινότητας, ίσως και καλύτερο από τον ίδιο τον Δήμο Ρόδου. Αυτό φιλοδοξούμε να πράξουμε», δήλωσε σχετικά ο κ. Δ. Γάκης.
Να σημειωθεί ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως η παράταξή του δεν θα έχει καμία άλλη ανάμειξη σε άλλο επίπεδο στον Δήμο Ρόδου, αφού ο πολιτικός χώρος τον οποίον υπηρετεί έχει ξεκαθαρίσει ότι θα στηρίξει τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Στράτο Καρίκη. «Δεν θα έχουμε καμία άλλη ανάμειξη, πέραν του τοπικού συμβουλίου Ρόδου. Η στήριξή μας στον υποψήφιο δήμαρχο Ρόδου κ. Στράτο Καρίκη είναι δεδομένη, όπως έχει αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα», είπε χαρακτηριστικά.
Ως προς την κατάρτιση του ψηφοδελτίου, δήλωσε στη «δ» ότι βρίσκεται στη διαδικασία εύρεσης στελεχών με γνώμονα το ψηφοδέλτιο να είναι «φρέσκο, δυναμικό και να αποπνέει εμπιστοσύνη στον κόσμο ότι υπάρχει μια βαθμίδα κάτω από τον Δήμο Ρόδου που μπορεί να προστατεύσει, να επιλύσει και να αναδείξει πάρα πολλά ζητήματα της καθημερινότητας».
Επιπλέον κ. Δ. Γάκης ανέφερε ότι η παράταξη «Ροδοκόκκινο» για τον ίδιον έχει μεγάλη συναισθηματική αξία και επιπλέον είναι γνωστό στην τοπική κοινωνία και δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση του εγχειρήματος. Διαδικαστικά θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ψηφοδέλτιο για το τοπικό συμβούλιο Ρόδου θα πρέπει να αριθμεί 15 άτομα και σύμφωνα με τον «Κλεισθένη» ο πρόεδρος του συμβουλίου κοινότητας, για κοινότητες άνω των 300 κατοίκων, θα εκλέγεται από το σύνολο των μελών του τοπικού συμβουλίου για όλη τη δημοτική περίοδο, από τους δύο πρώτους κατά σειρά εκλογής συνδυασμούς. Στις κοινότητες με πληθυσμό πάνω από 10.000 κατοίκους τα συμβούλια θα είναι 11μελή. Το σημαντικό είναι ότι ο υποψήφιος πρόεδρος των συμβουλίων δεν λαμβάνει σταυρό προτίμησης και οι υποψήφιοι πρόεδροι του συμβουλίου των συνδυασμών που καταλαμβάνουν μία ή περισσότερες έδρες στο συμβούλιο, λογίζονται ως οι πρώτοι σε σταυρούς σύμβουλοι των συνδυασμών τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου