ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: «Δεν μπορώ να συνεργαστώ με τον Τσίπρα»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μεϊμαράκης

Η Ν.Δ. δεν πρό­κει­ται να συνερ­γα­στεί με την κυβέρ­νηση, τονίζει στη συνέ­ντευξή του στην «Εφ.Συν.» ο Ευάγ­γε­λος Μεϊ­μα­ρά­κης και προ­σθέ­τει ότι «ούτε ο πρω­θυ­πουρ­γός επι­θυ­μεί τη συνερ­γα­σία» αλλά ούτε και ο ίδιος, αν εκλεγεί πρό­ε­δρος, μπορεί να συνερ­γα­στεί με τον Αλέξη Τσίπρα. Για το ασφα­λι­στικό δηλώνει ότι «την απο­κλει­στική ευθύνη έχει η κυβέρ­νηση».

Για την κυβέρ­νηση του Αντώνη Σαμαρά λέει πως το λάθος της ήταν ότι «έπεσε στην παγίδα του λαϊ­κι­σμού και φοβή­θηκε περισ­σό­τερο απ’ ό,τι έπρεπε το πολι­τικό κόστος». Για τη φυσιο­γνω­μία της Ν.Δ. υπό­σχε­ται ότι θα απο­φα­σί­σει η βάση στο συνέ­δριο, για να μετε­ξε­λι­χθεί σε ένα σύγ­χρονο κόμμα με δημο­κρα­τι­κές λει­τουρ­γίες.

• Κύριε Μεϊ­μα­ράκη, στο μήνυμά σας για το 2016 ευχη­θή­κατε «να μην ξανα­ζή­σουμε τις αγωνίες, τα προ­βλή­ματα και τους κιν­δύ­νους που βιώσαμε» το 2015. Πώς βλέπετε ότι θα γίνει αυτό;

Κάθε μέρα κυβερ­νη­τι­κής αδρά­νειας είναι και μια χαμένη μέρα για την Ελλάδα. Αυτό καθιστά περισ­σό­τερο επώδυνη για τους πολίτες την όποια προ­σπά­θεια ανα­στρο­φής της σημε­ρι­νής αδιέ­ξο­δης κατά­στα­σης. Υπάρχει δυνα­τό­τητα ανα­στρο­φής του αρνη­τι­κού κλί­μα­τος, αρκεί να υπάρξει άμεσα αλλαγή κυβερ­νη­τι­κής πολι­τι­κής. Αν δεν χαθεί πλέον άλλος πολύ­τι­μος χρόνος από μια κυβέρ­νηση που δείχνει ότι όχι απλώς δεν μπορεί, αλλά δεν θέλει να κυβερ­νή­σει.

• Αν στρα­βώ­σουν τα πράγ­ματα στις συζη­τή­σεις της κυβέρ­νη­σης με το κουαρ­τέτο, για παρά­δειγμα στο ασφα­λι­στικό, τι θα κάνετε εσείς;

Την απο­κλει­στική ευθύνη την έχει η κυβέρ­νηση. Εμείς, ως υπεύ­θυνη αξιω­μα­τική αντι­πο­λί­τευση, θα ασκή­σουμε πλήρως τα καθή­κο­ντά μας και τον θεσμικό μας ρόλο.

• Αν ήσασταν εσείς στην κυβέρ­νηση τι θα κάνατε;

Θα κυβερ­νού­σαμε και δεν θα παίζαμε με τον χρόνο, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας, σε βάρος των συμ­φε­ρό­ντων της χώρας. Το πώς θα κυβερ­νού­σαμε και τι πολι­τι­κές θα εφαρ­μό­ζαμε, το παρου­σιά­σαμε με σαφή­νεια τον προη­γού­μενο Σεπτέμ­βριο, όταν παρου­σιά­σαμε το κυβερ­νη­τικό μας πρό­γραμμα. Αυτό το πρό­γραμμα θα εφαρ­μό­ζαμε και μάλιστα χωρίς άσκοπες και επι­ζή­μιες για τον τόπο καθυ­στε­ρή­σεις.

• Θεω­ρείτε ότι η σημε­ρινή κυβέρ­νηση μπορεί να εφαρ­μό­σει μία τέτοια πολι­τική;

Η κυβέρ­νηση οφείλει να εφαρ­μό­σει τη συμ­φω­νία που η ίδια ψήφισε το προη­γού­μενο καλο­καίρι με την υπεύ­θυνη στήριξη των δυνά­μεων της αντι­πο­λί­τευ­σης. Οφείλει να κάνει πράξη την εντολή που της έδωσαν οι πολίτες στις πρό­σφα­τες εκλογές. Το κακό για τους πολίτες είναι ότι ο κ. Τσίπρας στο τέλος και θα εφαρ­μό­σει όσα συμ­φώ­νησε, αλλά και ο λογα­ρια­σμός για τους πολίτες θα φου­σκώ­σει, εξαι­τίας της αδρά­νειας κι ανα­βλη­τι­κό­τη­τας που επι­δει­κνύει.

• Εκτι­μάτε ότι εξα­κο­λου­θούν να υφί­στα­νται κίν­δυ­νοι για την οικο­νο­μία και τη θέση της χώρας στην Ε.Ε.;

Η θέση της Ελλάδος στην Ε.Ε. δεν αμφι­σβη­τεί­ται. Η συντρι­πτική πλειο­ψη­φία των Ελλήνων θέλει την Ελλάδα στην Ευρώπη, αυτό το μήνυμα άλλωστε έστει­λαν οι πολίτες με την ψήφο τους τον περα­σμένο Σεπτέμ­βριο. Οφείλει λοιπόν η σημε­ρινή κυβέρ­νηση να υλο­ποι­ή­σει την εντολή που της δόθηκε. Οσο όμως καθυ­στε­ρεί τόσο ενι­σχύ­ε­ται η αβε­βαιό­τητα και η ανα­σφά­λεια για τις προ­ο­πτι­κές της ελλη­νι­κής οικο­νο­μίας.

efsyn.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.