ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ιερέας κατηγορείται για «πειρατεία»!

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
παπας
Μέγεθος γραμμάτων

Για την 10η Μαϊου 2016 ανα­βλή­θη­κε χθες, από το Τρι­με­λές Εφε­τείο Δω­δε­κα­νή­σου, η εκ­δί­κα­ση υπό­θε­σης με κα­τη­γο­ρού­με­νο για πει­ρα­τεία έναν ιερέα.

Ο ιε­ρέ­ας, ηλι­κί­ας σή­με­ρα 35 ετών, ασκεί και το επάγ­γελ­μα του ηλε­κτρο­νι­κού ανα­λαμ­βά­νο­ντας ερ­γα­σί­ες το­πο­θέ­τη­σης κε­ραιών και δο­ρυ­φο­ρι­κών συ­στη­μά­των, κυ­ρί­ως στον πρώην Δήμο Κα­μεί­ρου.

Είχε κα­τα­δι­κα­στεί πρω­το­δί­κως την 19η Ιου­νί­ου 2013 σε ποινή φυ­λά­κι­σης 15 μηνών και σε χρη­μα­τι­κή ποινή 3.500 ευρώ με 3ετή ανα­στο­λή.

Φέ­ρε­ται την 16η Δε­κεμ­βρί­ου 2009 και περί ώρα 16:28 μέσω της σύν­δε­σης Internet που δια­τη­ρεί ο πε­θε­ρός του στον ΟΤΕ να είχε θέσει σε λει­τουρ­γία δι­κτυα­κό δο­ρυ­φο­ρι­κό απο­κω­δι­κο­ποι­η­τή μάρ­κας DREAMBOX, στον οποίο είχε εγκα­τα­στή­σει πα­ρά­νο­μα κα­τάλ­λη­λο λο­γι­σμι­κό και δια­μοί­ρα­ζε μέσω Δια­δι­κτύ­ου (Internet) σε του­λά­χι­στον δέκα χρή­στες – Internet – κα­τό­χους όμοιων δο­ρυ­φο­ρι­κών συ­σκευών, ηλε­κτρο­νι­κά «κλει­διά» απο­κω­δι­κο­ποί­η­σης – απο­κρυ­πτο­γρά­φη­σης μιας πα­ρά­νο­μης κάρ­τας πρό­σβα­σης τύπου Gamma στις συν­δρο­μη­τι­κές υπη­ρε­σί­ες του μπου­κέ­του τη­λε­ο­πτι­κών κα­να­λιών NOVA.

Οι αστυ­νο­μι­κοί αξιο­ποιώ­ντας σχε­τι­κές πλη­ρο­φο­ρί­ες, διε­νήρ­γη­σαν το με­ση­μέ­ρι της 4ης Φε­βρουα­ρί­ου 2010 νο­μό­τυ­πη έρευ­να στην οικία τόσο του κα­τη­γο­ρου­μέ­νου όσο και του πε­θε­ρού του, όπου και δια­πι­στώ­θη­κε ότι κα­τεί­χε και είχε θέσει σε λει­τουρ­γία εξο­πλι­σμό μέσω του οποί­ου δια­μοί­ρα­ζε σε άλ­λους χρή­στες στο Internet με δο­ρυ­φο­ρι­κούς απο­κω­δι­κο­ποι­η­τές μάρ­κας DREAMBOX, ηλε­κτρο­νι­κά «κλει­διά» απο­κω­δι­κο­ποί­η­σης -απο­κρυ­πτο­γρά­φη­σης πρό­σβα­σης στις συν­δρο­μη­τι­κές υπη­ρε­σί­ες του μπου­κέ­του τη­λε­ο­πτι­κών κα­να­λιών NOVA, καθώς και συ­σκευή πα­ρά­νο­μου προ­γραμ­μα­τι­σμού καρ­τών θέ­α­σης δο­ρυ­φο­ρι­κών τη­λε­ο­πτι­κών κα­να­λιών.

Κατά τη διάρ­κεια της έρευ­νας βρέ­θη­καν και κα­τα­σχέ­θη­καν στην οικία του πε­θε­ρού του ένας δι­κτυα­κός δο­ρυ­φο­ρι­κός απο­κω­δι­κο­ποι­η­τής μάρ­κας DREAMBOX συν­δε­δε­μέ­νος στο δια­δί­κτυο και ο οποί­ος πε­ριεί­χε σε ει­δι­κή υπο­δο­χή λευκή κάρτα τύπου Gamma.

Στη συ­γκε­κρι­μέ­νη κάρτα είχαν φορ­τω­θεί με ηλε­κτρο­νι­κό σύ­στη­μα κλει­διά πρό­σβα­σης στο δί­κτυο της NOVA και απο­τε­λού­σε ου­σια­στι­κά “κλώνο” γνή­σιας κάρ­τας του συ­γκε­κρι­μέ­νου δο­ρυ­φο­ρι­κού δι­κτύ­ου.

Στην οικία του παπά βρέ­θη­καν δύο δι­κτυα­κοί δο­ρυ­φο­ρι­κοί απο­κω­δι­κο­ποι­η­τές μάρ­κας DREAMBOX, ένας σκλη­ρός δί­σκος Η/Υ, μία συ­σκευή για τον προ­γραμ­μα­τι­σμό κυ­ρί­ως πα­ρά­νο­μων καρ­τών τύπου Gamma θέ­α­σης δο­ρυ­φο­ρι­κών τη­λε­ο­πτι­κών κα­να­λιών, 11 κάρ­τες τύπου Gamma και μια κάρτα θέ­α­σης δο­ρυ­φο­ρι­κών κα­να­λιών του τη­λε­ο­πτι­κού μπου­κέ­του NOVA.

Αρ­μό­διος υπάλ­λη­λος της MULTICHOICE γνώ­ρι­σε στους αστυ­νο­μι­κούς ότι η μέχρι τότε ζημία της εται­ρεί­ας από την πα­ρά­νο­μη δρα­στη­ριό­τη­τα του παπά εκτι­μά­ται ότι ανέρ­χε­ται κατ’ ελά­χι­στο στο ποσό των 25.200 ευρώ.

Ο ιε­ρέ­ας έχει κα­τα­θέ­σει ότι είχε αγο­ρά­σει τις άδειες από κω­δι­κούς κάρ­τες Gamma που βρέ­θη­καν στην κα­το­χή του από το Internet και ότι με τη χρήση του ει­δι­κού μη­χα­νή­μα­τος που βρέ­θη­κε στην κα­το­χή του και υπο­λο­γι­στή είχε κα­τορ­θώ­σει να “σπά­σει” τους κω­δι­κούς της NOVA με μια εξ’ αυτών την οποία και χρη­σι­μο­ποί­η­σε προ­κει­μέ­νου να δια­θέ­τει μέσω του Internet κλει­διά στην οικία του και στην οικία του πε­θε­ρού του αλλά και σε ακόμη 5 συγ­γε­νι­κά και φι­λι­κά του πρό­σω­πα.

Ση­μειώ­νε­ται δε ότι είχε ζη­τή­σει συ­νερ­γα­σία με την NOVA για την το­πο­θέ­τη­ση δο­ρυ­φο­ρι­κών της συ­στη­μά­των!!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.