Ειδήσεις

Κοντά στους αναρριχητές θα εξυπηρετηθούν και οι Καλύμνιοι

Η αναγκαιότητα ενοικίασης δυο τουριστικών λεωφορείων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του επιβατικού κοινού καθόλη τη διάρκεια του αναρριχητικού φεστιβάλ, αλλά και μέχρι να επισκευαστούν τα οχήματα του Δήμου, ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλυμνίων.

Στην εισήγησή του ο υπεύθυνος για τη δημοτική συγκοινωνία κ. Γ. Μελάς ενημέρωσε το Σώμα για την κατάσταση των τεσσάρων οχημάτων του Δήμου (το ένα βρίσκεται σε συνεργείο της Κω, για το άλλο πρέπει να βρεθεί ανταλλακτικό το οποίο περιμένουν από την Τουρκία, το τρίτο κυκλοφορεί αλλά παθαίνει συχνά βλάβες, κανένα δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ κ.λπ.) για να πάρει τη σκυτάλη ο δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής και αφού εκφράσει τη βούληση της δημοτικής αρχής να προμηθευτεί άμεσα δυο νέα λεωφορεία κατέληξε λέγοντας πως «είμαστε αναγκασμένοι να συνάψουμε σύμβαση με ένα από τα πρακτορεία που υπάρχουν στην Κάλυμνο για να μας παράσχουν τις υπηρεσίες τους για ένα με δύο μήνες».
Το θέμα εγκρίθηκε με κάποια τροποποίηση η οποία αφορούσε στο χρόνο ενοικίασης, δεδομένου ότι αποφασίστηκε η μίσθωση να γίνει για ένα μήνα με δυνατότητα παράτασης αν συντρέχουν λόγοι (αν τα λεωφορεία του Δήμου δεν έχουν ακόμη επισκευαστεί).

Δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Γ. Μαστροκούκος σημείωσε εμφαντικά πως το θέμα της δημοτικής συγκοινωνίας στην Κάλυμνο, δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν. «Δεν μπορεί να μιλάμε για αύξηση των δρομολογίων (σ.σ. στα πλοία) κι εμείς να μην είμαστε ικανοί να μεταφέρουμε τον κόσμο από το λιμάνι στον Πάνορμο». Εκείνος ήταν που πρότεινε τη μείωση του χρόνου ενοικίασης των ιδιωτικών λεωφορείων, με το σκεπτικό ότι θα εξασφαλιστούν χρήματα για να επισκεαυστούν τα δημοτικά οχήματα.

Ο κ. Δ. Διακομιχάλης άδραξε την ευκαιρία να θυμίσει σε όλους τον πόλεμο που δέχτηκε η παράταξή του για το συγκεκριμένο θέμα αναφερόμενος στους κ.κ. Χατζημιχάλη και Γιαννικουρή που υπερέβαλαν εαυτό προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πολύ δύσκολη κατάσταση.

μέσα από προγράμματα «πράσινης ενέργειας» χωρίς να χαλάσουν ούτε ένα ευρώ, παροτρύνοντας τη δημοτική αρχή να δει αν μπορεί να επωφεληθεί και ο Δήμος Καλυμνίων ενός τέτοιου προγράμματος.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Σ. Χούλης μίλησε για ημίμετρα και για απαξίωση του δημοτικού συνεργείου και υπογράμμισε πως δεν είναι δυνατόν να ενοικιάζονται λεωφορεία για το αναρριχητικό φεστιβάλ «για να εξυπηρετήσουμε 3.000 αναρριχητές από τους 15.000 που φθάνουν ετησίως στην Κάλυμνο και να ξεχνάμε τους δημότες του νησιού. Είμαστε Δημοτικό Συμβούλιο Καλυμνίων». Πρότεινε μάλιστα να εκπαιδευτούν οι εργαζόμενοι στο δημοτικό συνεργείο ώστε να είναι σε θέση να επισκευάζουν τα καινούργιας τεχνολογίας λεωφορεία που θα προμηθευτεί ο Δήμος».

kalymnosola.wordpress.com

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου