Πολιτιστικά

Επιτυχημένη η εκδήλωση “Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού»

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν τη Δευτέρα 6-10-2014 οι εκδηλώσεις για την «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» στο Γυμνάσιο & το ΓΕ.Λ. Αρχαγγέλου. Για το τρέχον σχολικό έτος οι εκδηλώσεις είχαν ως θεματικό άξονα το ρατσισμό: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων οι μαθητές συνεργάστηκαν μεταξύ τους και με τους εκπαιδευτικούς. Συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις, αθλητικές δραστηριότητες, αθλοπαιδείες, καλλιτεχνικές δράσεις, προβολές ταινιών, συζητήσεις κ.α. με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων απέναντι στο πρόβλημα του ρατσισμού.
Οι δράσεις της ημέρας αυτής είχαν ως στόχο να αναδειχθεί η κοινωνική διάσταση, η φιλοσοφία και η δυναμική του Σχολικού Αθλητισμού στο πλαίσιο του σύγχρονου «Κοινωνικού Σχολείου».
Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου και του ΓΕ.Λ. Αρχαγγέλου. Όλες οι δραστηριότητες άφησαν πολύ θετικές εντυπώσεις τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς. Η από κοινού οργάνωση της εκδήλωσης στέφθηκε με επιτυχία και αποδεικνύει ότι η συνεργασία σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών, όταν συνδυάζεται με καλή οργάνωση, μπορεί να έχει δημιουργικά αποτελέσματα.
Στο τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές σχημάτισαν στην αυλή του σχολείου το σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ !!!» θέλοντας έτσι να στείλουν το μήνυμα τους προς κάθε κατεύθυνση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου