Ειδήσεις

Εμπλοκή στην διανομή του Αθηναϊκού τύπου και περιοδικών στη Ρόδο

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, συζητήθηκε χθες το αίτημα μιας ετερόρρυθμης εταιρείας της Ρόδου και του διαχειριστή της για την έκδοση προσωρινής διαταγής που θα της επιτρέπει την συνέχιση της συνεργασίας της, που καταγγέλθηκε αιφνιδίως, με την ανώνυμη εταιρεία «Αργος» των Αθηνών, που έχει αναλάβει το έργο της διανομής του αθηναϊκού τύπου.
Ήδη από χθες υπήρξε καθυστέρηση στην διανομή των εφημερίδων στα περίπτερα του νησιού εξαιτίας της αιφνίδιας διακοπής της συνεργασίας των δύο αντίδικων μερών.
Η ετερόρρυθμη εταιρεία της Ρόδου δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στην διανομή Τύπου – ημερήσιου και περιοδικού- στο νησί της Ρόδου και στα νησιά Σύμη, Κάρπαθο, Τήλο, Χάλκη και Καστελόριζο.
Η εταιρεία «Αργος» έχει ως αντικείμενο την πρακτόρευση και τη διανομή Τύπου πανελληνίως.
Μεταξύ τους έχει συναφθεί από την 1η Απριλίου 2008 σύμβαση, με την οποία ανατέθηκε στην εταιρεία της Ρόδου η διανομή Τύπου. Την 8η Μαρτίου 2017 η μεταξύ τους σύμβαση παρατάθηκε μέχρι την 30η Απριλίου 2018.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας της Ρόδου έχει παραδώσει στην εταιρεία των Αθηνών μια εγγυητική επιστολή ύψους 120.000 ευρώ, η οποία είναι και σήμερα σε ισχύ.
Όπως τονίζεται στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που υπέβαλε ο δικηγόρος κ. Φώτης Κωστόπουλος, το έτος 2009 όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση μειώθηκε κατακόρυφα η κυκλοφορία των εφημερίδων και περιοδικών, ενώ αυξήθηκε πολύ το κόστος της διανομής.
Στην πορεία οι «Αττικές Εκδόσεις» αποχώρησαν από το δίκτυο διανομής της «Αργος» και εντάχθηκαν σε άλλη εταιρεία διανομής με αποτέλεσμα να υπάρξει περαιτέρω μείωση του τζίρου.
Μεταξύ των δύο αντίδικων εταιρειών υπήρξε διακανονισμός του χρέους που ανέκυψε με την παράδοση επιταγών.
Η «Αργος» φέρεται να ζήτησε και νέα εγγυητική επιστολή με αύξηση της προηγούμενης και κινήθηκε η διαδικασία για την έκδοση της.
Την 4η Σεπτεμβρίου 2017 της απεστάλη εξώδικη καταγγελία της μεταξύ τους σύμβασης και διακοπή της συνεργασίας τους από χθες.
Η ετερόρρυθμη εταιρεία υποστηρίζει ότι η καταγγελία ασκείται καταχρηστικά, καθώς τηρεί απαρέγκλιτα τη συμφωνία διακανονισμού που υπέγραψε τονίζοντας ότι ο τζίρος της έχει αυξηθεί από την 9η Αυγούστου 2017 όταν ανέλαβε και την διανομή των εντύπων της εταιρείας Ευρώπη ΑΕ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου