Ρεπορτάζ

Απαράδεκτη η προσφυγή εταιρείας για την έξωσή της από το «Θάλασσα»

Με απόφαση που ανήρτησε χθες στην Διαύγεια η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου απορρίφθηκε ως απαράδεκτη από τον Συντονιστή η ‏ από 15-6-2020 ειδική διοικητική προσφυγή της ομόρρυθμης εταιρείας «Ε.ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ-Ι.ΠΑΤΣΟΥΡΗΣ ΟΕ» κατά του με αριθμό 1124/2020 (ΑΠ. 2/18775) πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής του Δημάρχου Ρόδου.
Πρόκειται για την έξωση από το δημοτικό ακίνητο του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «Θάλασσα» μετά από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.
Οπως αναφέρεται στην απόφαση του Συντονιστή με την ειδική διοικητική προσφυγή ζητείται η ακύρωση του με αριθ. 1124/2020 (Α.Π. 2/18775) πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής του δημάρχου Ρόδου με το οποίο αποβάλλεται διοικητικά η ομόρρυθμη εταιρεία με την επωνυμία «Ε. ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ – I. ΠΑΤΣΟΥΡΗΣ ΟΕ» από Δημοτικό Ακίνητο.
‏‏Επειδή από την έκδοση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής από δημοτικό ακίνητο, η οποία κατατείνει ουσιαστικώς στην προστασία των εμπράγματων δικαιωμάτων κυριότητας του Δήμου επί δημοτικού ακινήτου, οι διαφορές που προκύπτουν από την αμφισβήτηση της ορθότητας, της αιτιολογίας και του περιεχομένου τους εν γένει αποτελούν, κατά τη νομολογία, ιδιωτικής και όχι διοικητικής φύσης διαφορά, που ανήκει στη δικαιοδοσία των πολιτικών δικαστηρίων.
‏Επομένως, το πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής σκοπεί να προστατεύσει και να διασφαλίσει τα δικαιώματα του Δημοσίου ή του Δήμου, προκειμένου για δημοτικά ακίνητα, και άρα από την αμφισβήτησή του προκαλείται ιδιωτική διαφορά.

‏Κατόπιν των ανωτέρω, η εξεταζόμενη προσφυγή κρίθηκε ότι έχει υποβληθεί απαραδέκτως και ως εκ τούτου δεν γίνεται τυπικώς δεκτή, ούτως ώστε να εξεταστεί περαιτέρω.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου