ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελεύθεροι χωρίς την επιβολή νέων περιοριστικών όρων

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
Παιδική πορνογραφία

Ελεύ­θε­ροι χωρίς την επι­βο­λή νέων πε­ριο­ρι­στι­κών όρων, αφέ­θη­καν χθες, μετά την απο­λο­γία τους, δύο κά­τοι­κοι της Λάρ­δου, πα­τέ­ρας και γιος, ηλι­κί­ας 46 και 21 ετών, που κα­τη­γο­ρού­νται για πορ­νο­γρα­φία ανη­λί­κων κατ’ επάγ­γελ­μα από κοι­νού και για πα­ρά­νο­μη οπλο­φο­ρία.

Οι δύο κα­τη­γο­ρού­με­νοι, όπως έγρα­ψε η «δη­μο­κρα­τι­κή», είχαν συλ­λη­φθεί από αστυ­νο­μι­κούς του ΑΣ Λίν­δου μετά από επι­χεί­ρη­ση που στή­θη­κε στα πλαί­σια προ­κα­ταρ­κτι­κής εξέ­τα­σης που προ­κά­λε­σε ανα­φο­ρά του εθε­λο­ντι­κού συλ­λό­γου «Το Χα­μό­γε­λο του Παι­διού».

Την 19η Ια­νουα­ρί­ου 2009 κοι­νω­νι­κή λει­τουρ­γός υπέ­βα­λε αρ­μο­δί­ως έκ­θε­ση σχε­τι­κά με τις συν­θή­κες δια­βί­ω­σης της οι­κο­γέ­νειας, η οποία ωστό­σο βα­σί­ζε­ται σε φήμες και σε πι­θα­νο­λο­γή­σεις, όπως η ίδια επι­ση­μαί­νει στο κεί­με­νο, ξε­κα­θα­ρί­ζο­ντας ταυ­τό­χρο­να ότι τα όσα «δια­πι­στώ­νει» και «πι­θα­νο­λο­γεί» δεν προ­έρ­χο­νται από έρευ­να στην οικία, την οποία ου­δέ­πο­τε επι­σκέ­φτη­κε.

Την 14η Μαΐου 2009 και περί ώρα 09.10 πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε νο­μό­τυ­πη έρευ­να πα­ρου­σία αντει­σαγ­γε­λέ­ως στην οικία των ανω­τέ­ρω.

Εκεί ανευ­ρέ­θη­καν και κα­τα­σχέ­θη­καν ηλε­κτρο­νι­κές συ­σκευ­ές, υπο­λο­γι­στές αλλά και 10 φώτος με πορ­νο­γρα­φι­κό υλικό, 2 πλα­στι­κές απο­μι­μή­σεις πέους, 222 cd με πορ­νο­γρα­φι­κό υλικό και 30 ψη­φια­κοί δί­σκοι με πορ­νο­γρα­φι­κό υλικό.

Βρέ­θη­κε επί­σης ένα πι­στό­λι κρό­του, ένα αε­ρο­βό­λο πι­στό­λι, ένα φυ­σίγ­γιο δια­με­τρή­μα­τος, μία εκ­παι­δευ­τι­κή οβίδα, 4 ξίφη ια­πω­νι­κού τύπου και ένα μα­χαί­ρι.

Αστυ­νο­μι­κός του ΑΤ Αρ­χαγ­γέ­λου, που κα­τέ­θε­σε ως μάρ­τυ­ρας κα­τη­γο­ρί­ας, επε­σή­μα­νε ότι με­τα­ξύ του πορ­νο­γρα­φι­κού υλι­κού, που κα­τα­σχέ­θη­κε, βρέ­θη­κε και υλικό στο οποίο απει­κο­νί­ζο­νται ανή­λι­κες, ενώ προ­σθέ­τει ότι βρέ­θη­κε ακόμη και μα­γνη­το­σκο­πη­μέ­νο υλικό στο οποίο απει­κο­νί­ζε­ται σε άσε­μνες πόζες μια ηλι­κιω­μέ­νη γυ­ναί­κα.

Από τον έλεγ­χο που διε­νερ­γή­θη­κε αρ­μο­δί­ως, από τη Διεύ­θυν­ση Εγκλη­μα­το­λο­γι­κών Ερευ­νών και πε­ραιώ­θη­κε μόλις πρό­σφα­τα, δεν προ­έ­κυ­ψε η ύπαρ­ξη υλι­κού παι­δι­κής πορ­νο­γρα­φί­ας σε βι­ντε­ο­κασ­σέ­τες, που είχαν κα­τα­σχε­θεί.

Από τον έλεγ­χο σε λοιπά κα­τα­σχε­θέ­ντα ψη­φια­κά στοι­χεία βρέ­θη­κε υλικό παι­δι­κής πορ­νο­γρα­φί­ας.

Οι δύο κα­τη­γο­ρού­με­νοι απο­λο­γού­με­νοι αρ­νή­θη­καν κα­τη­γο­ρη­μα­τι­κά τα κα­ταγ­γελ­λό­με­να σε βάρος τους.

Ο 21χρο­νος υπο­στή­ρι­ξε ότι πρό­κει­ται για υλικό το οποίο κα­τέ­βα­σε από το Internet και δεν διέ­νε­με σε τρί­τους. Επε­σή­μα­νε ότι πριν από ενά­μι­ση χρόνο κα­τέ­βα­σε στον υπο­λο­γι­στή του το πρό­γραμ­μα Limewire που δια­τί­θε­ται δω­ρε­άν στο δια­δί­κτυο και του το εγκα­τέ­στη­σε ένας φίλος του, τον οποίο και κα­το­νο­μά­ζει.

Θυ­μί­ζου­με ότι οι δύο κα­τη­γο­ρού­με­νοι είχαν κρι­θεί αρ­χι­κώς προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νοι ενώ ακο­λού­θη­σε η έκ­δο­ση βου­λεύ­μα­τος με το οποίο αφέ­θη­καν ελεύ­θε­ροι με πε­ριο­ρι­στι­κούς όρους.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.