Ρεπορτάζ

Δύο εκπρόσωποι εταιρείας παροχής νομικών και οικονομικών συμβουλών αρνούνται την κατηγορία της απάτης

Συζητήθηκε την Παρασκευή ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου η έφεση που άσκησαν μια γυναίκα και ένας άνδρας, εκπρόσωποι εταιρείας παροχής νομικών και οικονομικών συμβουλών, κατά του Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου με το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη για κακουργηματική εξακολουθητική απάτη.
Οι δύο κατηγορούμενοι, όπως έγραψε η «δημοκρατική», φέρονται να διαφήμιζαν λύσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τον Φεβρουάριο του 2011 κατόπιν σχετικής διαφήμισης της εταιρείας τους σε τοπική εφημερίδα, φέρονται μαζί με τους συνεργάτες τους να παρείχαν νομικές, οικονομικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες και να είχαν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν οφειλές σε τραπεζικά ιδρύματα και να εκδίδουν δάνεια ακόμη και σε άτομα που είναι καταχωρημένα στο σύστημα «Τειρεσίας», κι έτσι κατόρθωσαν να βρούν πελατεία και να αφαίρεσαν με απατηλές υποσχέσεις 24.600 ευρώ, 8.700 ευρώ, 53.180 ευρώ και 14.900 ευρώ από 4 ημεδαπούς στη Ρόδο.
Μάλιστα φέρονται να έπεισαν θύματά τους ότι είχαν «άκρη» στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ από την μέχρι τώρα έρευνα έχει προκύψει ότι δεν είχαν γνωριμίες με υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών, ούτε και μπορούσαν να εξασφαλίσουν την έγκριση και εκταμίευση μεγάλων ποσών δανείων.
Το όφελος που απεκόμισαν από 4 θύματα τους φέρεται να ανέρχεται σε 101.380 ευρώ.
Υποστηρίζουν ότι ο πρώτος, οικονομολόγος, σύζυγος της δεύτερης, είχε ενημερωθεί, ότι ένα δικηγορικό γραφείο της Αθήνας, περί τα τέλη του 2010, αναζητούσε συνεργάτη-οικονομολόγο, στην Ρόδο, ο οποίος θα ανελάμβανε την ανεύρεση πολιτών που είχαν πρόβλημα με δάνειά τους καθώς και πελάτες-δημόσιους υπάλληλους που θα ήθελαν να λάβουν δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Έτσι απευθύνθηκε στο ως άνω γραφείο και συμφώνησε να αναλάβει, βοηθούμενος από τη σύζυγό του, την ως άνω εργασία, με την συμφωνία πως θα εισέπραττε 20% από τις αμοιβές του ως άνω δικηγορικού γραφείου, μιας και το ποσό που θα καταβαλλόταν από τους πελάτες, εισπραττόταν για το γραφείο. Ξεκίνησε η συνεργασία και οι μηνύτριες ήταν μεταξύ των πελατών τους, οι οποίες, όμως, όπως είπαν, κατέβαλαν ποσά όχι για να λάβουν δάνεια, αν και ήταν στα δυσμενή των τραπεζών, αλλά για να εκδώσει το Δικηγορικό Γραφείο δάνεια με ευνοϊκούς όρους, τα ήδη υπάρχοντα δάνειά τους.
Αρνήθηκαν εξάλλου ότι εκείνοι υποσχέθηκαν σίγουρη και εγγυημένη θετική έκβαση της εκάστοτε υπόθεσης και ότι σε περίπτωση που τα αιτήματα για τη χορήγηση των δανείων δεν είχαν θετική έκβαση ότι θα επιστρέφονταν οι αμοιβές του γραφείου. Ισχυρίστηκαν ότι όταν το δικηγορικό γραφείο απέτυχε στις περισσότερες δεσμεύσεις του και δεν είχαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, με συνέπεια οι πελάτες να εκφράζουν δυσαρέσκεια, περί τα τέλη Δεκεμβρίου 2012, σταμάτησαν την συνεργασία με το συγκεκριμένο γραφείο και ξεκίνησαν συνεργασία με άλλον δικηγόρο των Αθηνών, ο οποίος τους υποσχέθηκε πως με την άσκηση αρνητικών αγωγών εναντίον των Τραπεζών, θα μπορούσαν οι πελάτες τους, μεταξύ των οποίων και οι μηνύτριες, να τύχουν ευνοϊκών ρυθμίσεων για τα δάνειά τους ή ακόμη και να τα ακυρώσουν.
Ο δικηγόρος αυτός άσκησε εξάλλου για λογαριασμό των κατηγορούμενων και αγωγή κατά του πρώτου δικηγόρου με τον οποίον είχαν συνεργασία αλλά και για λογαριασμό πελατών του γραφείου στο Ειρηνοδικείο Ρόδου.
Ο Εισαγγελέας Εφετών έχει εισηγηθεί στο δικαστικό συμβούλιο την απόρριψη της εφέσεως τους.
Με υπόμνημά τους, προς το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο άλλωστε ανέπτυξε την Παρασκευή ο συνήγορός τους, δικηγόρος κ. Μανώλης Βλάχος, διατείνονται ότι υφίσταται απόλυτη ακυρότητα στην προδικασία.
Σημειώνεται ότι οι ίδιοι κατηγορούμενοι έχουν προσφύγει ενώπιον του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Λαμίας, με μηνυτήρια αναφορά κατά κατά συγκεκριμένων προσώπων και συγκεκριμένα δικηγόρων, υποστηρίζοντας ότι τους έμπλεξαν εν αγνοία τους στην υπόθεση που καλούνται να λογοδοτήσουν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου