Αραιές νεφώσεις θα επικρατούν απο το πρωί σε όλα τα νησιά. Σταδιακά θα πυκνώνουν σε Κάσο , Κάρπαθο τις προμεσημβρινές ώρες και θα δίνουν ανα διαστήματα βροχές η μπόρες που θα συνοδευτούν μετά το μεσημέρι απο αστραπόβροντα και σε αυτό το μοτίβο θα φτάσουμε στα μεσάνυχτα και στην Ανάσταση του θεανθρώπου.
Απο τις απογευματινές ώρες θα επηρεάζεται και η Νότια Ρόδος απο ψιχαλίσματα ενώ πρός το βράδυ αναμένονται ψιχαλίσματα και στην πόλη.
Ανα διαστήματα ψιχάλες η βροχή χαμηλής έντασης προβλέπεται απο το μεσημέρι και μετά σε Αστυπαλαια , Κάλυμνο , Κώ , Τήλο , Σύμη και Χάλκη. Πολύ μικρή πιθανότητα υπάρχει και για Λέρο , Νίσυρο.
Ούτε σ’ αυτά τα νησιά αναμένεται κάτι το σημαντικό.
Στα νησιά που δεν αναφερθήκαμε δεν περιμένουμε φαινόμενα.
Συνοψίζοντας την στιγμή της Ανάστασης τα μοναδικά σημεία του νομού που έχουν πιθανότητα για ψιχαλίσματα είναι η Κάρπαθος και η νότια Ρόδος.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο νοτιοανατολικές διευθύνσεις με την ένταση τους να μην ξεπερνάει τα 2-3 μποφόρ. Απο το απόγευμα θα στρέφονται σε ανατολικούς και τα μεσάνυχτα σε βοριάδες με την ίδια ένταση. Εξαίρεση η Ρόδος και το Καστελλόριζο που θα παραμένουν μεταβλητών διευθύσεων.

Θερμοκρασίες σε μικρή πτώση :
Βόρεια : απο 14.. έως 17°C
Νότια : απο 15.. έως 18°C
Ορεινά : απο 10.. έως 16°C
Λίνδος : απο 15.. έως 20°C

Υγρασία : 55% – 90%

Κυριακή του Πάσχα

Παραμένει άστατος ο καιρός κυρίως σε Κάσο , Κάρπαθο και Ρόδο.
Σε όλα τα νησιά θα ξημερώσει με αραιές νεφώσεις και πολύ μεγάλα ανοίγματα. Πρός το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώνουν σε Κάσο , Κάρπαθο και Κεντρική Ρόδο και θα βγούν φαινόμενα με την μορφή μπόρας. Δεν αποκλείεται να ακουστούν και λίγα αστραπόβροντα. Τα φαινόμενα ως αργά το απόγευμα θα έχουν εξασθενήσει.
Λίγο προσοχή στην Ρόδο , φαίνεται πως δεν θα αποφευχθεί ισχυρή καταιγίδα τις μεσημβρινές ώρες!
Ως εκ τούτου το ψήσιμο του οβελία προτείνουμε να ξεκινήσει νωρίς το πρωί στην Πρωτεύουσα και στην συνέχεια το φαγοπότι ας αποφευχθεί να γίνει σε εξωτερικούς χώρους και ειδικά όπους δείτε πυκνά σύννεφα!
Στα υπόλοιπα νησιά δεν προβλέπεται κάτι το ιδιαίτερο.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικές και ανα διαστήματα ΒΔ διευθύνσεις με την ένταση τους να μην ξεπερνάει τα 3-4 μποφόρ πουθενά.

Σε άνοδο οι θερμοκρασίες :
Βόρεια : απο 15.. έως 19°C
Νότια : απο 16.. έως 20°C
Ορεινά : απο 14.. έως 17°C
Λίνδος : απο 16.. έως 21°C

Υγρασία : 55% – 88%

Δευτέρα του Πάσχα

Πολύ μεγαλύτερα ανοίγματα στον ουρανό ακόμα και απο την Κυριακή και περιορίζονται οι πιθανότητες φαινομένων στο ελάχιστο ακόμα και στα ορεινά της πρωτεύουσας. Παρόλα αυτά υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα για περαστική ψιχάλα απο τα ορεινά της Ρόδου το πρωί. Τίποτα το ιδιαίτερο.
Ο καιρός θα κυλάει σε όλα τα τμήματα του νομού έως το βράδυ με αραιές και απόμακρες νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώνουν χωρίς να δίνουν φαινόμενα.

Άνεμοι ασθενείς 2-3 bf μεταβλητών διευθύνσεων παντού έως το μεσημέρι , στην συνέχεια θα στρέφονται σε ΒΔ με την ίδια ένταση. Τα μεσάνυχτα θα εχουν την τάση να ενισχύονται στην θάλασσα Ρόδου στα 4-5 μποφόρ.

Θερμοκρασίες σε νέα άνοδο :
Βόρεια : απο 15.. έως 20°C
Νότια : απο 16.. έως 21°C
Ορεινά : απο 14.. έως 18°C
Λίνδος : απο 16.. έως 22°C

Υγρασία : 55% – 85%

Εύχομαι σε όλο τον κόσμο Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα
Με εκτίμηση : Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2018

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ