Ρεπορτάζ

Διαδικτυακή επικοινωνία του Κινήματος Αλλαγής

Οι γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών του Κινήματος Αλλαγής στο Νότιο Αιγαίο, ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης και ο γραμματέας Επικοινωνίας, Παναγιώτης Βλάχος πραγματοποίησαν διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου ενόψει της “ψηφιακής” περιοδείας της Προέδρου, Φώφης Γεννηματά και στελεχών του Κινήματος, που αύριο, Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί στα Δωδ/σα με ομιλία της στους κοινωνικούς, παραγωγικούς φορείς και σε στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.
Ο κύκλος των «ψηφιακών περιοδειών», άνοιξε πανελλαδικά προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στα στελέχη του κόμματος ανά Περιφέρεια, να καταθέσουν τις προτάσεις τους αλλά και να επικοινωνήσει το κόμμα τις θέσεις του, ξεπερνώντας τον σκόπελο του κορωνοϊού. Η Χαριλάου Τρικούπη, αποφάσισε να μεταφέρει ένα σημαντικό μέρος της πολιτικής της δράσης στο διαδίκτυο καθώς οι ανάγκες που προκύπτουν λόγω πανδημίας ανάγκασαν το ΚΙΝΑΛ να βρει εναλλακτικές λύσης επικοινωνίας.
Το μεγάλο στοίχημα για το ΚΙΝΑΛ είναι να καταφέρει εν μέσω της πανδημίας να έρθει σε επαφή με τα στελέχη του αλλά και με εκπροσώπους φορέων από όλη τη χώρα, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες της περιόδου, ωστόσο στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι είναι εφικτό, γι αυτό και αποφάσισαν από την ερχόμενη Δευτέρα τη μετάβαση στον «ψηφιακό κόσμο» για τις πολιτικές τους εκδηλώσεις, προκειμένου να μην χαθεί άλλος χρόνος.
«Αποτελεί στρατηγική μας επιλογή να κάνουμε μία δομική, αυστηρή και εποικοδομητική αντιπολίτευση. Η στρατηγική άνοιξε-κλείσε αναπαράγει το πρόβλημα. Χρειάζεται πλέον ένα εθνικό σχέδιο, μία εναλλακτική λύση που θα πρέπει να συναποφασίσουμε όλα τα κόμματα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο κοινός μας εχθρός είναι ο ιός, η φτώχεια, η ανασφάλεια, η ανεργία, η ψυχολογική καταπίεση.
Είναι εθνικό και όχι κομματικό το πρόβλημα, γι’ αυτό και ζητάμε από την κυβέρνηση εδώ και πάρα πολύ καιρό να ανοίξει ένας εθνικός διάλογος», δήλωσε ο κ. Βλάχος σημειώνοντας ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν και θα κατανεμηθούν δίκαια και σωστά οι ευρωπαϊκοί πόροι (βλ. ταμείο ανάκαμψης) σε τομείς όπως είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο.
Τόνισε δε ότι οι ψηφιακές περιοδείες που ξεκίνησε το ΚΙΝΑΛ αποσκοπούν ακριβώς στο να καταγράψουν τα στελέχη του κινήματος τις ανάγκες κάθε περιοχής και να συμπεριλάβουν την κάθε πρόταση στο εθνικό προγραμματικό σχέδιο για την επόμενη μέρα.
«Αποτελεί καινοτομία εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ η αξιοποίηση της τεχνολογίας ώστε να έρθουμε σε επαφή με τα νησιά, να αναπτύξουμε μία πιο σταθερή σχέση με τους πολίτες και να θέσουμε σε σταθερή βάση το σχέδιο για την εκμετάλλευση των πόρων από το ταμείο ανάκαμψης, διαδικασία που θα σφραγίσει το μέλλον της χώρας. Αυτά τα χρήματα πρέπει να πιάσουν τόπο. Η κυβέρνηση, δεν έχει αφουγκραστεί τι συμβαίνει στις περιφέρειες, ποιες είναι οι αδυναμίες και οι δυνατότητες των τοπικών κοινωνιών και πώς πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε και πού πρέπει να πάνε αυτά τα χρήματα. Το ΚΙΝΑΛ θέτει σε σοβαρή βάση όλη αυτή τη συζήτηση», ανέφερε ο γραμματέας ΝΕ του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Τρίπης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου