Ειδήσεις

Τερματίζεται η λειτουργία στη Ρόδο των υγειονομικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ

Τερματίζεται από την προσοχή Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου και τυπικά, η λειτουργία της Διεύθυνσης Υγειονομικών Υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ στη Ρόδο.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι αλλαγές που δρομολόγησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ώθησε τους γιατρούς του Οργανισμού σε κινητοποιήσεις διαρκείας γεγονός που ανέστειλε και τη λειτουργία των υπηρεσιών.

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης οι ασφαλισμένοι προσέφευγαν στο νοσοκομείο Ρόδου είτε για τις εξετάσεις τους είτε για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων που χρειάζονταν.
Στο νοσοκομείο Ρόδου, στα περιφερειακά κέντρα υγείας και στους ιδιώτες γιατρούς, που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται οι πολίτες για όσο χρόνο χρειαστεί μέχρι να λειτουργήσει το νέο σύστημα.
Αυτό δήλωσε χθες, ομιλώντας στους δημοσιογράφους, ο συντονιστής του τομέα Υγείας της ΝΔ κ. Ηλίας Τσέρκης.
Στη συνάντηση των μελών του τομέα Υγείας με γιατρούς, που έγινε πριν λίγες ημέρες, με αφορμή την κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου, αναφέρθηκε η πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Νατάσσα Βενετοκλή.

«Η ΝΟΔΕ αποφάσισε, στα πλαίσια των δράσεων που αναλαμβάνει, να πραγματοποιήσει μια σειρά συναντήσεων ανά τομέα ώστε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα όλων των προβλημάτων κα να προωθήσουμε όλα τα ζητήματα που αφορούν τα νησιά μας», δήλωσε η πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ κ. Νατάσσα Βενετοκλή.
«Συζητήσαμε για τα προβλήματα που παρουσιάζει ο τομέας Υγείας με γιατρούς της περιοχής μας με αφορμή το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα. Η μεταρρύθμιση στον τομέα της Υγείας είναι ένα μεγάλο στοίχημα», δήλωσε ο κ. Τσέρκης και πρόσθεσε πως με την ψήφιση του νομοσχεδίου ουσιαστικά θα τεθούν σε διαθεσιμότητα τουλάχιστον αρκετοί γιατροί και θα κλείσει το πρώην ΙΚΑ.

«Προτείνουμε να ληφθεί υπόψη η νησιωτικότητα. Να δοθούν κίνητρα προκειμένου οι γιατροί να μπορούν να υπηρετούν στα νησιά. Όσοι επιλέξουν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση να κριθούν πρώτα και μετά να προχωρήσουν στο κλείσιμο των ιατρείων τους», τόνισε ο κ. Τσέρκης, που αναφέρθηκε και στο θέμα του πλαφόν στις συνταγογραφήσεις των φαρμάκων.
«Θεωρούμε πως υπάρχει μια οριζόντια λογική στα πλαίσια τον περιορισμού της φαρμακευτικής δαπάνης. Πρέπει να υπάρξουν επιστημονικά κριτήρια και να μην επικρατεί στυγνή δαπανοκεντρική λογική. Πιστεύουμε πως θα εισακουστούμε. Ήδη οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν εξαιρεθεί από το όριο συνταγογράφησης ανά μήνα», δήλωσε ο κ. Τσέρκης.
«Η προσαρμογή είναι βίαιη και θα υπάρχουν αναταράξεις και για τους γιατρούς και τους ασφαλισμένους – ασθενείς», τόνισε ο συντονιστής του τομέα Υγείας της ΝΔ.

«Πρέπει να γίνει κάτι ώστε οι τουρίστες να πληρώνουν κάποια χρήματα για τις υπηρεσίες υγείας που τους παρέχονται στα περιφερειακά ιατρεία και στο νοσοκομείο όταν έρχονται για διακοπές», δήλωσε ο κ. Τσέρκης και πρόσθεσε πως όσοι Ροδίτες χρειάστηκε να νοσηλευτούν κατά τη διάρκεια διακοπών τους στο εξωτερικό πλήρωσαν και μάλιστα αρκετά χρήματα.
«Μετά το κλείσιμο των δομών του ΕΟΠΥΥ οι πολίτες μπορούν να προσφεύγουν στους συμβεβλημένους με τον οργανισμό ιατρούς στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου και στα περιφερειακά ιατρεία μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση», είπε ο κ. Τσέρκης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα στο νέο σύστημα που θα θέσει σε λειτουργία το υπουργείο Υγείας δεν θα απασχολούνται περισσότεροι από δέκα με δώδεκα ιατροί, που δεν επαρκούν όμως για την κάλυψη των αναγκών.
«Τελούμε σε αναμονή των οδηγιών που θα δοθούν για την λειτουργία του τομέα Υγείας. Το μόνο σίγουρο είναι πως από τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου δεν θα λειτουργεί στη Ρόδο η διεύθυνση υγειονομικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ αφού οι 49 γιατροί τίθενται σε διαθεσιμότητα», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιατρών του πρώην ΙΚΑ κ. Ευάγγελος Μανδρακός.
Στην μη λειτουργία των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ στη Ρόδο αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κ. Χρήστος Μαντάς.

«Θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 60 γιατροί και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό του πρώην ΕΟΠΥΥ. Δεν κατανοούμε τον τρόπο με τον οποίο θα εξυπηρετηθούν οι πολίτες. Δεν θα αντέξει την πίεση και το νοσοκομείο. Εμείς δεν συμφωνούμε με τις αλλαγές που δρομολογήθηκαν», δήλωσε ο κ. Χρήστος Μαντάς.

Τα εγκαίνια
των γραφείων της ΝΔ
Η πρόεδρος της ΝΟΔΕ δήλωσε πως κατά πάσα πιθανότητα στις 22 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των νέων γραφείων του κόμματος. Τα εγκαίνια θα συνδυαστούν με την εκδήλωση για την κοπή της πίτας του κόμματος.
«Τα γραφεία μας θα λειτουργούν στην οδό Αυστραλίας 3. Θα εγκαινιαστούν στις 22 Φεβρουαρίου ημέρα που θα γίνει και η κοπή της πίτας της ΝΔ. Βασικός ομιλητής, αν αποδεχθεί την πρόκλησή μας θα είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Μάκης Βορίδης», δήλωσε η κ. Νατάσσα Βενετοκλή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου