Σε βαρύτατες καταγγελίες προβαίνουν πρώην υποστηρικτές του Αρτέμη Σώρρα και “καίνε” τον ίδιο και την οργάνωση του, την “Ελλήνων Συνέλευσις”, καθώς αναφέρουν απειλές, εκβιασμούς και επιθέσεις σε βάρος όσων θέλησαν να απομακρυνθούν.

Σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής” μια γυναίκα που ήταν μέλος της οργάνωσης καταγγέλλει μεθόδους υποκόσμου με εκβιασμούς και ναρκωτικά. Η ίδια όταν αποφάσισε να αποχωρήσει δέχθηκε απειλές για βιαιοπραγία εις βάρος της από τον Χρήστο Μπαλαντίνα, (τον δολοφόνο της ψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα). “Έβλεπα δίπλα μου υπόκοσμο. Όταν αποχώρησα άρχισαν οι απειλές. Ο Μπαλαντίνας μού είπε: “Θα σου σπείρω τα δόντια στην αυλή”, είπε χαρακτηριστικά. Η γυναίκα η οποία ζει στην επαρχία, μιλά υπό καθεστώς ανωνυμίας καθώς φοβάται αντίποινα από πλευράς της οργάνωσης, την οποία χαρακτηρίζει “δολοφονική ομάδα ανθρώπων”.

Απειλές θανάτου

Ένας άνδρας, μέλος της “Ελλήνων Συνέλευσις” που έχει δώσει και κατάθεση στην Ασφάλεια Λαμίας καταγγέλλει στην ίδια εφημερίδα ότι όταν αποφάσισε να αποχωρήσει, δέχθηκε απειλές από τον ίδιο τον Χρήστο Μπαλαντίνα. “Όταν αποφάσισα να φύγω, ο ίδιος ο Μπαλαντίνας με απείλησε ότι θα με βρουν και θα με δολοφονήσουν”, είπε.  Ο ίδιος άνθρωπος δηλώνει ότι στην οργάνωση υπάρχουν 3.500 έως 4.000 μέλη και κάνει λόγο για όρκους που δίνονται από τα νέα μέλη και για ιεροτελεστίες που μοιάζουν με παγανιστικές ή και σατανιστικές τελετές.

Άνθρωποι αφελείς ή απελπισμένοι με την οικονομική κατάσταση και τους πολιτικούς, προσέφεραν χρήματα ως μηνιαία συνδρομή στην οργάνωση του Αρτέμη Σώρρα, ακόμη και διαμερίσματα για να γίνουν γραφεία της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αρτέμης Σώρρας ελέγχει περίπου 3.500 με 4.000 άτομα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ