Ειδήσεις

1000 Δήμαρχοι από όλο τον κόσμο υπέγραψαν τη διακήρυξη για το κλίμα

1000 δήμαρχοι από όλο τον κόσμο υπέγραψαν στο Παρίσι το κείμενο της Διακήρυξης των Πόλεων για την κλιματική αλλαγή.

Το κείμενο που υπογράφηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα COP- 21, αποτελεί δέσμευση για παγκόσμια συνεργασία σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την προώθηση συγκεκριμένων πολιτικών, δράσεων και λύσεων κατά της κλιματικής αλλαγής.

Από την πλευρά της Ελλάδας το κείμενο υπέγραψε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

Ειδικότερα χίλιοι δήμαρχοι από όλο τον κόσμο υπέγραψαν και δεσμεύτηκαν:

-Να εφαρμόζουν και να παράγουν στρατηγικές υιοθέτησης βέλτιστων πρακτικών για την αντιμετώπιση κλιματικών κινδύνων μέχρι το 2020.

-Να θέσουν στέρεες βάσεις και να επιτύχουν μακροπρόθεσμους στόχους, όπως είναι η μετάβαση στην αξιοποίηση του μέγιστου βαθμού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

-Να εξασφαλίσουν ότι η ”εντολή” που έχουν λάβει από τους πολίτες για τους πολίτες θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

-Να δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον για τους δημότες τους, αυτό που θα τους παρέχει τις βέλτιστες συνθήκες διαβίωσης και θα προστατεύει στο έπακρο τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.

-Να διαφυλάσσει τη διαδικασία συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωση λήψης αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο. -Να διασφαλίσει την ισότητα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων μεταξύ ανδρών και γυναικών.

-Να συνδράμουν στην προσπάθεια βέλτιστης συνεργασίας μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και κυβέρνησης.

thetoc.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου