Τοπικές Ειδήσεις

Στη Ρόδο, στην Αρχάγγελο, 11 Νοεμβρίου, η δράση “Aegean mamas know best”

Η δράση «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα – Aegean mamas know best» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Taste the Seasons»  της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – Νότιο Αιγαίο 2019 θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, στην Αρχάγγελο, στις 11 Νοεμβρίου 2018. Το πρόγραμμα επιμελείται με πολύ καλά αποτελέσματα και μεγάλη ανταπόκριση στον κόσμο που συμμετέχει, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου που εκπροσωπείται από τον πρόεδρο κ. Νίκο Χριστοφόρου και την Πρέσβη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε αυτή την μεγάλη πρωτοβουλία, σεφ  Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Συνδιοργανώνεται στην Αρχάγγελο με το ΚΕΚ Γεώργιος Γεννηματάς και το συντονισμό της Περιφερειακής συμβούλου, εντεταλμένης στη δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση και προέδρου του ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς, κας Χαρούλας Γιασιράνη.

 

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στις 11.00 το πρωί, στην αυλή της εκκλησίας Ταξιάρχη, οι γιαγιάδες, οι μαμάδες και τα παιδιά της Ρόδου, θα συναντήσουν τη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για να μαγειρέψουν και να συζητήσουν για όλα αυτά που «οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα». Η Αρχάγγελος χαρακτηρίζεται από την μεγάλη προσήλωση στα ήθη και τα έθιμα των προγόνων που τηρούνται καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου στην κοινωνική και θρησκευτική ζωή των κατοίκων. Η τοπική γαστρονομία βασίζεται στα σιτηρά και το κρέας κυρίως με γιορτινές συνταγές. Το ελαιόλαδο και οι ελιές, πλούσια στην Αρχάγγελο, χαρακτηρίζουν την κουζίνα του τόπου. Το πλέον χαρακτηριστικό φαγητό του γάμου είναι η κουλουρία, η ριφική είναι το Πασχαλιάτικο φαγητό. Στις νηστείες οι  ταχινόπιτες έχουν ξεχωριστή θέση μεταξύ άλλων.

 

Στην εκδήλωση «Οι Μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα», τα παιδιά, θα δημιουργήσουν το ζυμάρι τους, θα φτιάξουν τα κουλουράκια τους και θα μυηθούν στις γεύσεις του τόπου. Το Περιφερειακό Φυτώριο Δωδεκανήσου θα προσφέρει αρωματικά και βότανα στα παιδιά, τους μικρούς «κηπουρούς του Αιγαίου» και θα φέρει κοντά τις παραδοσιακές γεύσεις με την ευεργετική τους επίδραση στη διατροφή. Χορηγός των «μικρών κηπουρών του Αιγαίου» είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια.

 

Αποκλειστικός Αερομεταφορέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το έτος 2019» είναι η Aegean Airlines.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου