ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με το… αριστερό ξεκίνησε ο Κολοσσός στη G.B.L.!

Μάκης Δούβαλης 1 λεπτό ανάγνωση
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Με­γά­λη χα­μέ­νη ευ­και­ρία έχασε ο Κο­λοσ­σός στην πρε­μιέ­ρα της Greek Basketball League. Οι “θα­λασ­σί” ητ­τή­θη­καν στην “άδεια” Γλυ­φά­δα από τον Πα­νιώ­νιο με 67-65, αφού στο τε­λευ­ταίο δε­κά­λε­πτο έκα­ναν πολλά λάθη και λύ­γι­σαν από τις απου­σί­ες. Οι Ρο­δί­τες προη­γή­θη­καν με +15, ο Πα­νιώ­νιος είχε μόλις 2/20 τρί­πο­ντα (10%), αλλά πα­ρό­λα αυτά πήρε τη νίκη και ξε­κί­νη­σε με το δεξί. Ο Κο­λοσ­σός έλεγ­ξε από­λυ­τα το ρυθμό στο α’ ημί­χρο­νο, αλλά στο τε­λευ­ταίο δε­κά­λε­πτο έχασε το μυαλό του, έκανε πολλά λάθη και μο­να­δι­κή απει­λή ήταν ο Ντα­νου­σε­βί­τσιους.

Εξαι­ρε­τι­κός και από­λυ­τα κυ­ρί­αρ­χος ήταν στο α’ ημί­χρο­νο ο Κο­λοσ­σός, ο οποί­ος έλεγ­ξε από­λυ­τα το ρυθμό, έπαι­ξε εξαι­ρε­τι­κή άμυνα και με αιχμή του δό­ρα­τος τον Γκά­ου­ντλοκ έκανε ότι ήθελε. Ο Πα­νιώ­νιος με 1/9 τρί­πο­ντα και 10 λάθη, δεν μπό­ρε­σε να κάνει αι­σθη­τή την πα­ρου­σία του και ο Κο­λοσ­σός ξέ­φυ­γε ακόμη και με +14 στην άδεια «Γλυ­φά­δα». Στο ξε­κί­νη­μα του αγώνα, η ομάδα του Άρη Λυ­κο­γιάν­νη προη­γή­θη­κε με 6-3 (3’), αλλά τον Γκά­ου­ντλοκ να σκο­ρά­ρει όπως θέλει, οι Ρο­δί­τες προη­γή­θη­καν με 8-10 (6’) και νταμπλ-σκορ (8-16 στο 8’). Το α’ δε­κά­λε­πτο τε­λεί­ω­σε με 13-20 και την ομάδα του Γιώρ­γου Σι­γά­λα να είναι σαφώς κα­λύ­τε­ρη σε όλα τα επί­πε­δα.

Στο β’ δε­κά­λε­πτα τα πράγ­μα­τα έγι­ναν ακόμη κα­λύ­τε­ρα για τον Κο­λοσ­σό, ο οποί­ος ξέ­φυ­γε με δι­ψή­φια δια­φο­ρά (15-26 στο 13’) με τον Ντα­νου­σε­βί­τσιους. Παρά την απου­σία των Γκαλ­βα­νί­νι και Τσαϊ­ρέ­λη και τα δύο φάουλ του Οκόρο, ο Κο­λοσ­σός με τους Κου­ρου­πά­κη και Γκά­ου­ντλοκ ξέ­φυ­γε με +14 (17-31 στο 16’) και πήρε τη μέ­γι­στη τιμή του με +15 (19-34) με τρί­πο­ντο του αστα­μά­τη­του Αμε­ρι­κα­νού. Ο Πα­νιώ­νιος είχε μία μικρή ανα­λα­μπή (24-34), αλλά οι «θα­λασ­σί» πήγαν στα απο­δυ­τή­ρια με +13 (24-37). Εκτός από τον Γκά­ου­ντλοκ, εξαι­ρε­τι­κή πα­ρου­σία είχε και ο Ντα­νου­σε­βί­τσιους, ο οποί­ος θα βοη­θή­σει πολύ φέτος τον Κο­λοσ­σό.

Στο ξε­κί­νη­μα του β’ ημι­χρό­νου, οι Νε­ο­σμυρ­νιώ­τες ξε­κί­νη­σαν πιο δυ­να­τά και μεί­ω­σαν σε 29-39 (22’) με τον Σμιθ και 33-42 με κάρ­φω­μα του Νόκο, αλλά Γκά­ου­ντλοκ, Οκόρο και Χα­τζη­νι­κό­λας έστει­λαν τη δια­φο­ρά στο +14 (33-47 στο 24’). Οι γη­πε­δού­χοι αντέ­δρα­σαν και με σερί 8-0 μεί­ω­σαν σε 41-47 (26’) και μπή­καν ξανά στο παι­χνί­δι. Ο Πα­νιώ­νιος πα­τού­σε κα­λύ­τε­ρα στο παρκέ στο γ’ δε­κά­λε­πτο και μά­λι­στα μετά από αντια­θλη­τι­κό φάουλ του Σλα­φτσά­κη, οι γη­πε­δού­χοι μεί­ω­σαν σε 47-51 και το παι­χνί­δι απέ­κτη­σε άγρια ομορ­φιά. Στο διά­στη­μα αυτό με Νόκο και Μπρά­ουν, ο Πα­νιώ­νιος «έτρε­ξε» σερί 22-14.

Στην τε­λευ­ταία πε­ρί­ο­δο ο «ιστο­ρι­κός» ισο­φά­ρι­σε με τους Κά­να­ντι και Σμιθ (51-51 στο 32’). Ο τε­λευ­ταί­ος έβαλε μπρο­στά τον Πα­νιώ­νιο (53-51), με τον Κο­λοσ­σό να ζο­ρί­ζε­ται στο σκο­ρά­ρι­σμα. Το σερί έφτα­σε το 12-0 (59-51), με τον Πα­νιώ­νιο να βγά­ζει τον ένα αιφ­νι­δια­σμό μετά τον άλλο και τον Κο­λοσ­σό να κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Παρά το γε­γο­νός ότι ο Πα­νιώ­νιος τα «έσπα­σε» έξω από τα 6.75, πήρε το προ­βά­δι­σμα και τη ψυ­χο­λο­γία. Το 59-55 έγινε 64-55 (36’) για να μειώ­σει με τρί­πο­ντο ο Ντα­νου­σε­βί­τσιους (64-58 στο 37’). Ο Λι­ι­θουα­νός με 2/2 βολές και τρί­πο­ντο μεί­ω­σε στον πόντο για τον Κο­λοσ­σό (64-63 στο 38’). Ο Μπρά­ουν αστό­χη­σε σε δί­πο­ντο, ενώ ο Ντα­νου­σε­βί­τσιους έκανε λάθος στο 1.34’. Ο Νόκο με μία βολή έκανε το 65-63 (1.15’ πριν το τέλος). Ο Ντα­νου­σε­βί­τσιους αστό­χη­σε στα 54’’ αλλά ο Σμιθ έκανε παι­δα­ριώ­δες λάθος, αφού δεν πέ­ρα­σε το κέ­ντρο. Στα 36’’ ο Τόνι μετά από ασίστ του Κο­λο­βέ­ρου ισο­φά­ρι­σε σε 65-67, ενώ στα 13’’ ο Νόκο με 2/2 βολές έκανε το 67-65. Στα 33’ ο Γκά­ου­ντλοκ αστό­χη­σε σε τρί­πο­ντο, ο Κο­λοσ­σός πήρε επι­θε­τι­κό ρι­μπά­ουντ αλλά το τρί­πο­ντο του Τόνι ήταν airball και ο Πα­νιώ­νιος πήρε τη νίκη. Από τους νι­κη­τές ξε­χώ­ρι­σε ο Νόκο και βο­ή­θη­σαν ανά δια­στή­μα­τα οι Σμιθ, Ντέι­βις, Γούλ­ριτζ και Μπρά­ουν, ενώ από τους ηττ­τη­μέ­νους κο­ρυ­φαί­ος ήταν ο Ντα­νου­σε­βί­τσιους και στο α’ ημί­χρο­νο ο Γκά­ου­ντλοκ.

*Ο Κο­λοσ­σός έπαι­ξε χωρίς τους Γκαλ­βα­νί­νι, Τσαϊ­ρέ­λη, Μπιλ­λή και Κα­μα­ρια­νό, ενώ στη 12άδα βρέ­θη­καν οι Τόνι, Κου­ρου­πά­κης και Για­κάι. Οι «θα­λασ­σί» έχα­σαν και με τραυ­μα­τι­σμό τον Λό­ντον Πε­ρά­ντες, που έπαι­ξε για επτά μόλις λεπτά.

Τα δε­κά­λε­πτα ήταν: 13-20, 25-37(ημ.), 47-51, 67-65

Διαι­τη­τές: Τσα­ρού­χα- Αγρα­φιώ­της- Μα­γκλο­γιάν­νης

ΠΑ­ΝΙΩ­ΝΙΟΣ (Λυ­κο­γιάν­νης): Σμιθ 12, Γουλ­ριτζ 10, Μι­λε­ντί­γιε­βιτς 1, Τσαλ­μπού­ρης 4, Κα­κλα­μα­νά­κης, Ντέι­βις 8(1), Σα­λού­στρος 2, Μπρά­ουν 9(1), Κά­να­ντι 4, Νόκο 15, Γκι­κας 2.

ΚΟ­ΛΟΣ­ΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Σι­γά­λας): Γκά­ου­ντλοκ 16(2), Τόνι 2, Σλα­φτσά­κης 2, Κο­λο­βέ­ρος 7, Οκόρο 2, Πε­τρό­που­λος 3(1), Χα­τζη­νι­κό­λας 6(1), Κου­ρου­πά­κης 3, Πε­ρά­ντες 4, Ντα­νου­σε­βί­τσιους 19(3), Νέλ­σον 1.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.