Τοπικές Ειδήσεις

Οι λάθος δίαιτες καταστρέφουν τον μεταβολισμό

Γράφει ο
Εμμανουήλ Μοράρης
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Είναι γνωστό, χάνοντας βάρος χωρίς να έχουμε ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής, χάνουμε εκτός από το πολυπόθητο λίπος και μυική μάζα -από ελάχιστη μέχρι υπερβολική- η οποία είναι «ο καθρέπτης του μεταβολισμού». Όσο πιο απρόσεκτες – ακραίες είναι οι δίαιτες τόσο περισσότερο μειώνεται.
Έτσι, κάθε φορά μειώνεται μαζί με το λίπος και η μυική μάζα, με μια σημαντική παρατήρηση : όταν ξαναπήραμε τα κιλά που χάσαμε από μια «πρόχειρη» προσπάθεια, πήραμε μόνο λίπος! Η μυική μας μάζα παρέμεινε χαμηλά.
Μετά ήρθε μια άλλη παρόμοια προσπάθεια, επόμενη, η οποία και αυτή μας βοήθησε στο λίπος αλλά δυστυχώς «βοήθησε» και το μυικό ιστό να μειωθεί… Και πάλι μετά ανακτήσαμε δυστυχώς το λίπος και μόνο.
Έτσι μετά από πολλές αποτυχημένες (εκ του αποτελέσματος) προσπάθειες έχουμε φτάσει σε ένα σώμα περίπου στα κιλά που είμασταν πριν από πολλά χρόνια με τη διαφορά όμως ότι έχουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό λίπους και μια πολύ μειωμένη μυϊκή μάζα ! Με αποτέλεσμα να έχουμε και έναν μειωμένο μεταβολισμό, ο οποίος δυστυχώς δεν ανακτάται όσο εύκολα χάνεται…Ξανασκεφτείτε το πριν ξεκινήσετε μια δίαιτα που δεν είναι φτιαγμένη πάνω στις δικές σας ανάγκες και στο δικό σας σώμα!
Καλό είναι να επισκεφτείτε και να εμπιστευτείτε έναν εγκεκριμένο διαιτολόγο – διατροφολόγο αφού ψάξετε καλά το τι ακριβώς είναι αυτός, ο οποίος θα μπορεί να προτείνει ένα διατροφικό πλάνο προσεγμένο στο σώμα σας ή να προτείνει επιπλέον πηγές θερμίδων για να προσλάβετε ένα υγιές βάρος σύμφωνα με τις προσωπικές σας ανάγκες, ενώ παράλληλα θα συνεχίσετε να τρώτε τα αγαπημένα σας φαγητά.
Ένας διαιτολόγος – διατροφολόγος μπορεί να συνεργαστεί μαζί σας και να σας ενημερώσει σχετικά με τις νέες πλέον επιλογές σε τρόφιμα που μπορείτε να κάνετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και τις προτιμήσεις σας.
Το κλειδί για αδυνάτισμα με διάρκεια είναι η επιλογή ενός ισορροπημένου διατροφικού προγράμματος, το οποίο θα παρέχει στον οργανισμό σας όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, ενώ επίσης θα περιλαμβάνει τροφές που σας ευχαριστούν.
Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι το ζητούμενο είναι να νιώθετε και να δείχνετε όμορφα, όχι εξαντλημένα!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου