Ειδήσεις

Ευρωπαϊκός τουρισμός – Επανέρχονται τα μέτρα στα ταξίδια; “Θερίζει” ο κορωνοϊός: +47% τα κρούσματα στην Α. Μεσόγειο

Oι καλοκαιρινές διακοπές των Βρετανών κινδυνεύουν να πέσουν στο κενό καθώς πέρα από το χάος στα αεροδρόμια, ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού ενδέχεται να αποτελέσει το έναυσμα για την επαναφορά περιορισμών στα ταξίδια.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι η κλιμάκωση της διασποράς του ιού σημαίνει ότι πολλές χώρες του εξωτερικού ενδέχεται να αναγκαστούν να επαναφέρουν περιοριστικά μέτρα όπως μάσκες, τεστ και διαβατήρια κορωνοϊού.

Όπως προειδοποιεί η Εκπρόσωπος των Φιλελευθέρων Δημοκρατών για Εξωτερικές Υποθέσεις και Διεθνή Ανάπτυξη, κ. Layla Moran, οι διακοπές των Βρετανών τόσο στο Ην. Βασίλειο όσο και στο εξωτερικό διατρέχουν κίνδυνο.

Σε δηλώσεις της στη Mirror αναφέρει ότι είναι πιθανό τα ταξιδιωτικά σχέδια των Βρετανών να καταστραφούν λόγω της αύξησης κρουσμάτων στο Ην. Βασίλειο. Επίσης, άλλες χώρες, πρόσθεσε, μπορεί να εισάγουν περιορισμούς στις αφίξεις από τη Βρετανία και οι εταιρίες μεταφορών, οι οποίες βρίσκονται ήδη σε κρίση εξαιτίας της κακής κυβερνητικής διαχείρισης του Brexit και των απεργιών, μπορεί να καταγράψουν εκτεταμένες ελλείψεις προσωπικού λόγω του κορωνοϊού.

Η Ελλάδα, η Κύπρος, η Γαλλία και η Πορτογαλία είναι ανάμεσα στις χώρες που παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, στην εβδομαδιαία έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, αναφέρει ότι τα κρούσματα στην Ευρώπη έχουν αυξηθεί κατά 33% μέσα σε μία εβδομάδα, ενώ το υψηλότερο ποσοστό αύξησης καταγράφεται στην ανατολική Μεσόγειο (47%).

Η Ισπανία καταγράφει πενταπλάσια αύξηση κρουσμάτων μέσα σε μια εβδομάδα, στην Ιταλία τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 61%, στη Γαλλία κατά 37% και στη Γερμανία κατά 23%.

Χώρες όπως η Ισπανία έχουν ήδη προειδοποιήσει για ενδεχόμενη επαναφορά μέτρων όπως οι μάσκες, εάν τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Πηγή tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου