Τοπικές Ειδήσεις

TUI: Η πρωτοβουλία Co-Lab στη Ρόδο, πρότυπο βιώσιμου τουρισμού και για άλλους προορισμούς

Mε οδηγό τη Ρόδο, η πρωτοβουλία της TUI στις βιώσιμες πρακτικές στον τουρισμό, Destination Co-Lab Rhodes, αναμένεται να διευρυνθεί και σε άλλους προορισμούς διακοπών, αναβαθμίζοντας τη βιομηχανία κατά τη βιώσιμη μετάβασή της.

Ο Όμιλος TUI, το TUI Care Foundation και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Ελληνική κυβέρνηση ένωσαν τις δυνάμεις τους τον Ιανουάριο του 2022 ιδρύοντας το Destination Co-Lab Rhodes για να αναπτύξουν από κοινού έναν προορισμό διακοπών βιώσιμο σε όλα τα επίπεδα.

Μεγάλες στρατηγικές πρωτοβουλίες καθώς και μικρότερα πρότζεκτ που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα, αποτελούν μοντέλα και για άλλους προορισμούς του τουρ οπερέιτορ. Για παράδειγμα, στο εξής, η ομάδα εξυπηρέτησης της TUI στη Ρόδο ταξιδεύει από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο με ποδήλατο. Για τους 250 ξεναγούς στο νησί αξιοποιούνται 30 e-bikes και 30 cargo bikes.

Τα ποδήλατα της TUI θα συμβάλουν στη μείωση των εκπομπών στο περιβάλλον και θα παρέχουν στην ομάδα πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές μεταφοράς. Η ομάδα της Ρόδου θα χρησιμοποιεί τα ηλεκτρονικά ποδήλατα για αποστάσεις μεγαλύτερες από 40 λεπτά με τα πόδια, ενώ κανονικά ποδήλατα θα είναι διαθέσιμα στην ομάδα για αποστάσεις μεγαλύτερες από 20 λεπτά. Ο αριθμός των διαθέσιμων αυτοκινήτων θα μειωθεί από περισσότερα από 100 σε 60. Μέχρι το 2024, ο αριθμός αυτός θα μειωθεί περαιτέρω.

Σύμφωνα με την TUI, το πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτρονικών ποδηλάτων φέρνει το νησί ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο του να είναι κλιματικά ουδέτερο μέχρι το 2030.

Το πιλοτικό πρότζεκτ των ηλεκτρονικών ποδηλάτων αποτελεί μέρος της δέσμευσης της TUI στη βιωσιμότητα. Στις αρχές του έτους, ο οργανισμός παρουσίασε την ατζέντα του για την αειφορία, η οποία περιλαμβάνει φιλόδοξα σχέδια και στόχους για να μπορέσουν να ξεδιπλωθούν οι θετικές επιπτώσεις του τουρισμού και να μειωθεί σημαντικά το οικολογικό αποτύπωμά του. Οι μειώσεις των εκπομπών αποτελούν σημαντικό μέρος αυτής της δέσμευσης για μεγαλύτερη βιωσιμότητα.

Το 99% των εκπομπών της TUI προέρχονται από τους τομείς των αεροπορικών εταιρειών, της κρουαζιέρας και των ξενοδοχείων. Η TUI έχει θέσει φιλόδοξους στόχους μείωσης για το 2030, οι οποίοι έχουν επικυρωθεί και επιβεβαιωθεί από την ανεξάρτητη πρωτοβουλία Science Based Targets. Ωστόσο, οι εκπομπές παράγονται επίσης απευθείας στους προορισμούς – αν και σε συγκριτικά μικρότερες ποσότητες. Με τη δική της στρατηγική για βιώσιμες μεταφορές στον προορισμό, η TUI εργάζεται για τη μείωση των εκπομπών και σε αυτές τις περιοχές και θα προσφέρει πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις για τις τοπικές μεταφορές στον προορισμό διακοπών.
Πηγή tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου