Τοπικές Ειδήσεις

«Η απαξίωση του Θεσμικού Ρόλου του Προέδρου της Κοινότητας είναι απαξίωση της ίδιας της Τοπικής Κοινωνίας.»

Η απαξίωση του θεσμικού και ιστορικού ρόλου του Προέδρου ως εκπροσώπου του Συμβουλίου της Κοινότητας είναι προσβολή και έλλειψη σεβασμού απέναντι στους θεσμούς της πολιτείας και της ίδιας της Τοπικής Κοινωνίας και του αναφαίρετου δημοκρατικού και συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της να εκπροσωπείται από τα θεσμικά όργανα τα οποία η ίδια εξέλεξε δια της συλλογικής της βούλησης.

Ο διορισμένος κατά τόπο Χωρικός Αντιδήμαρχος Κος Α. Σπανός εδώ και 19 μήνες κάνει κατάχρηση εξουσίας παραβιάζοντας κατάφορα της διατάξεις των άρθρων του Νόμου 3852/2010 («Καλλικράτης») παρακάμπτοντας τον θεσμικό ρόλο του Προέδρου και του Τοπικού Συμβουλίου. Επίσης με την στάση και την συμπεριφορά του πρόσβαλλε τον θεσμό του Προέδρου της Κοινότητας ο οποίος ως εκλεγμένο όργανο της Πολιτείας εκπροσωπεί το Τοπικό Συμβούλιο, απαξιώνοντας και παρακάμπτοντας τον Συνταγματικά κατοχυρωμένο θεσμικό του ρόλο, που η ίδια η Πολιτεία και το Κράτος Δικαίου της Χώρας μας του έχουν αναθέσει δια μέσω δημοκρατικών διαδικασιών και έμμεσα προσβάλλει το ίδιο το Δημοκρατικό Πολίτευμα, αλλά και μία ολόκληρη Τοπική Κοινωνία με το να μην σέβεται την συλλογική βούληση της και το δικαίωμα της να εκπροσωπείται από τα θεσμικά της όργανα τα οποία έχουν και την ευθύνη των αποφάσεων τους.

Ο κάθε διορισμένος κατά τόπο Χωρικός αντιδήμαρχος είναι ο εκπρόσωπος της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής αλλά και ο κύριος εκφραστής της πολιτικής φιλοσοφίας και του τρόπου διακυβέρνησης του Δημάρχου.

Είμαι πεπεισμένος ότι ο Αξιότιμος Δήμαρχος μας ως ηγέτης αυτής της Δημοτική Αρχής μετά και τις επιστολές διαμαρτυρίας των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, θα αφουγκραστεί αυτή την πραγματικότητα και με την στάση και τις αποφάσεις του θα αποδείξει ότι αυτή η δημοτική αρχή έχει πολιτικό ήθος, δεν επικροτεί τέτοιες αυταρχικές και απαξιωτικές συμπεριφορές, ούτε τις αποδέχεται, ούτε τις υιοθετεί αλλά ούτε και ταυτίζεται με αυτές.

Ως Πρόεδρος της Κοινότητας Αφάντου δηλώνω ότι η προσβλητική και απαξιωτική στάση και συμπεριφορά του διορισμένου Χωρικού Αντιδημάρχου Κ. Σπανού προς το πρόσωπο μου και το Τοπικό Συμβούλιο ως εκλεγμένα θεσμικά όργανα της Κοινότητας μας, αποτελεί προσβολή απέναντι στην ίδια την τοπική κοινωνία του Αφάντου και δεν επιθυμώ πλέον να συνεργαστώ θεσμικά μαζί του.

Όσο είμαι Πρόεδρος δεν θα επιτρέψω η Κοινότητα Αφάντου να γίνει υποχείριο ουτοπικών προσωπικών επιδιώξεων και αχαλίνωτων παθών και να καταλήξει έρμαιο των γεγονότων και των αποφάσεων άλλων που εν τέλει θα την καθορίσουν παρά την θέληση της.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά από καρδιάς όλους τους συνάδελφους Προέδρους των Κοινοτήτων που μέσα από τις επιστολές τους θέλησαν να εκφράσουν την ειλικρινή στήριξη και αλληλεγγύη τους στο πρόσωπο μου και να εκφράσω την αμέριστη εκτίμηση και τον σεβασμό μου προς το πρόσωπο τους και να δηλώσω ότι είμαι δίπλα τους για να αγωνιστούμε

και να διεκδικήσουμε τον σεβασμό που δικαιούμαστε ως εκλεγμένα θεσμικά όργανα της πολιτείας.

Ειδικότερα θα ήθελα να ευχαριστήσω:

Τους Προέδρους των παρακάτω κοινοτήτων ως εκπρόσωπους των Δημοτικών Ενοτήτων τους:

Δ.Κ. Ρόδου: Ζιώγου Μάνθα

Δ.Κ. Αρχαγγέλου: Διμέλης Νικόλαος

Δ.Κ. Έμπωνας: Χριστοφοράκης Ιωάννης

Δ.Κ. Ιαλυσού: Στάγκα Στεφανία

Δ.Κ. Καλλιθέας: Αντωνάς Παναγιώτης

Δ.Κ. Κοσκινού: Ψυλλάκης Αναστάσιος

Δ.Κ. Λινδίων: Λάμπης Χρυσοβαλάντης

Δ.Κ. Γενναδίου: Ακκούρης Σταύρος

Δ.Κ. Πεταλούδων: Δράκος Μιχαήλ

Καθώς και τους Προέδρους των κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων

Δ.Κ. Κρεμαστής: Μιχαήλ Δράκος

Δ.Κ. Μαριτσών: Γεώργιος Παπαδημήτρης

Δ.Κ. Παστίδας: Ειρήνη Αυγενικού-Πάττα

Δ.Κ. Δαματριάς: Ιωάννης Σαρούκος

Δ.Κ. Θεολόγου: Γεώργιος Σταυριάς

 

Με εκτίμηση

Γεώργιος Εμμ Μπακίρης

Πρόεδρος Συμβουλίου

Κοινότητας Αφάντου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου