Ειδήσεις

Βρετανική εταιρεία κατηγορείται για μίζες σε γιατρούς και στελέχη Νοσοκομείων!

Να παραστεί και να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην πολύκροτη δίκη με κατηγορούμενους 24 άτομα που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο του βρετανικού κολοσσού και θυγατρικής της Johnson and Johnson, εταιρείας DEPUY που φέρεται την περίοδο 2000 με 2006 να πουλούσε υπερκοστολογημένο, ορθοπεδικό κυρίως εξοπλισμό σε ελληνικά νοσοκομεία, δίνοντας μίζες σε γιατρούς και στελέχη νοσοκομείων, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.
Η δίκη έχει προγραμματιστεί μετά από αναβολή για την 8η Μαΐου 2017 και οι  έκνομες, κατά την κατηγορία, ενέργειες της εταιρείας φέρεται ότι προκάλεσαν ζημία άνω των 11,5 εκατομμυρίων στο ελληνικό δημόσιο, καθώς η εταιρεία κατηγορείται ότι υπερκοστολογούσε τα μηχανήματα κατά τουλάχιστον 35% και τα προμήθευε σε 114 νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα.
Συνολικά παραπέμπονται σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 24 άτομα, μεταξύ των οποίων στελέχη της βρετανικής εταιρείας, οι νόμιμοι εκπρόσωποι τους στην Ελλάδα, γιατροί, στελέχη δημοσίων νοσοκομείων, επιχειρηματίες και συνεργάτες της DEPUY.
Κατά τη διάρκεια της δικαστικής έρευνας που διενεργήθηκε από ανακριτές διαφθοράς εντοπίστηκε περίπτωση γιατρού, που εκτός από τις αμοιβές του (π.χ. το 2003 34.367,17 ευρώ, το 2004 68.000,89 ευρώ και το 2005 42.634,58 ευρώ) πήρε και παροχές σε είδος, όπως εισιτήρια για συνέδριο στο Ελσίνκι, εκδρομή στην Αγία Πετρούπολη, εισιτήρια για συνέδριο στην Κούβα κ.λπ. Επίσης εντοπίστηκε e-mail στις 13/11/2000 ενός κατηγορούμενου προς Βρετανό συγκατηγορούμενό του, στο οποίο αναφέρει επί λέξει: «Όπως γνωρίζεις, αυτά τα λεφτά είναι κίνητρα μετρητών και πληρώνονται καθαρά στους αποδέκτες…», ζητώντας ουσιαστικά το συνολικό ποσό των 1.600.000 δολαρίων μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2001 για να το διανείμει!
Πιο συγκεκριμένα το διοικητικό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου αφού έλαβε υπόψιν του έγγραφο του Γραφείου Νομικού Συμβούλου ΝΣΚ Υπουργείου Υγείας, αποφάσισε να αναλάβει ενέργειες κατά συνταξιοδοτηθέντος ιατρού και ετέρων φυσικών προσώπων δυνάμει του υπ’ αριθ. 343/2016 παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών για τα αδικήματα της απιστίας, της παθητικής κι ενεργητικής δωροληψίας -δωροδοκίας για ιδιαίτερα μεγάλα ποσά και χρονικά διαστήματα με επιβαρυντικές διατάξεις και περιστάσεις, επί μακρό χρονικό διάστημα.
Ανέθεσε συγκεκριμένα στην δικηγορική εταιρεία με την επωνυμία ΚΕΣΣΕΣ – ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ (Αθηνών) να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής ενώπιον του ως άνω, Γ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, κατά τη δικάσιμο της 8/5/2017, είτε και σε κάθε μετ’ αναβολή ή μετά από διακοπή δικάσιμο, σε βάρος των κατηγορούμενων στην υπόθεση για λογαριασμό του νοσοκομείου για χρηματική ικανοποίηση, λόγω της ηθικής βλάβης ποσού 45 € εις βάρος εκάστου έκ των ανωτέρω.
Τα ανωτέρω προέκυψαν από το αδίκημα της από κοινού απάτης κατ’ εξακολούθηση, κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα, σε βάρος του Δημοσίου, με όφελος του δράστη και ζημία προξενηθείσα και οπωσδήποτε απειληθείσα του Δημοσίου υπερβαίνουσα τα 150.000 ευρω, επί μακρόν χρονικό διάστημα και με αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας (για τους υπ’ αρ. 1,2,3,4,5,6,7 κατηγορούμενους) που τελέστηκε εντός του χρονικού διαστήματος από 1-1-2000 έως και 22-06-2006, η δε ζημία των τριών νοσοκομείων από την ανωτέρω πράξη της απάτης ανήλθε στο ποσό των 837,01 ευρω (60,42 ευρω για το Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου, 730,96 ευρω για το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ρόδου και 45,63 ευρω για το Γενικό Νοσοκομείο -Κέντρο Υγείας Κω.
Καθώς και για το αδίκημα της από κοινού δωροδοκίας υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση που τελέστηκε εντός του χρονικού διαστήματος από 1-1-2000 έως και 22-06-2006 σε βάρος του Δημοσίου, με όφελος του δράστη και ζημία προξενηθείσα και οπωσδήποτε απειληθείσα του Δημοσίου υπερβαίνουσα τα 150.000 ευρώ, επί μακρόν χρονικό διάστημα και με αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, η δε ζημία των ανωτέρω τριών νοσοκομείων από την ανωτέρω πράξη ανήλθε στο ποσό των 645,85 ευρώ (46,61 ευρώ για το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καλύμνου, 564,04 ευρώ για το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ρόδου και 35,20 ευρώ για το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κω).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου