Ειδήσεις

Στ. Παρδαλός: Παραμένω σταθερός στις θέσεις μου

Αμετακίνητος στην αρχική του θέση εμφανίστηκε χτες με δηλώσεις του στην «δημοκρατική», ο παραιτηθείς αντιδήμαρχος Διοικητικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Στέργος Παρδαλός –αποκλείοντας ωστόσο οποιοδήποτε ενδεχόμενο να αποστασιοποιηθεί ή να παραιτηθεί από την παράταξη της πλειοψηφίας.
Παρά το γεγονός πως ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, έδωσε την Πέμπτη συνέντευξη τύπου πλαισιωμένος από αρκετούς συνεργάτες του και αντιδημάρχους, εκφράζοντας δημοσίως την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του κ. Παρδαλού και καλώντας τον να επανέλθει, φαίνεται ότι μέχρι και χθες δεν είχε γίνει κανένα βήμα ‘συμφιλίωσης’ αλλά ούτε και συνεννόησης μεταξύ των δυο ανδρών.
Όπως έγραψε η «δ», ο κ. Χατζηδιάκος στη συνέντευξη τύπου υπογράμμισε τα εξής: «Εκτιμώ το ήθος, τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του Στέργου Παρδαλού. Ένας λόγος ήταν και η ανάθεση κάποιων αρμοδιοτήτων. Είδα μια δήλωση περί ‘φυτού εσωτερικού χώρου’. Ο κ. Παρδαλός είχε την ευθύνη τεσσάρων  διευθύνσεων και ενός αυτοτελούς τμήματος: της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών / Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, της Διεύθυνσης των ΚΕΠ –που είναι πάνω από 20 στην πόλη και στις δημοτικές ενότητες, της Διεύθυνσης Ληξιαρχείων και Μητρώων, του αυτοτελούς τμήματος διαφάνειας και της Διαύγειας και της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών –σε συνεργασία με τον γ.γ. του Δήμου Ρόδου. Θεωρώ ότι ο κ. Παρδαλός είναι πολύ ικανός και άξιος για να ανταποκριθεί σε αυτά τα καθήκοντα. Παράλληλα, του είχα ζητήσει να αναλάβει και τον συντονισμό της καθημερινότητας στην ανατολική πλευρά του νησιού (Καλλιθέα, Αφάντου, Αρχάγγελος έως και την Λίνδο για να αποσυμφορήσουμε τον κ. Αγαπητό Πάλλα που έχει επωμισθεί πολλά). Τον θεωρώ ικανό να ανταποκριθεί –για δικούς του λόγους είπε όμως ότι δεν μπορεί. Προς το παρόν τις αρμοδιότητες αυτές, τις κρατάει ο δήμαρχος, μέχρι τον ορισμό νέου αντιδημάρχου. Εάν κρίνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στην πρόκληση αυτών των καθηκόντων, η θέση θα τον περιμένει. Είναι ακέραιος χαρακτήρας, είναι συνεργάτης μου. Εάν δεν δεχτεί,  θα προχωρήσουμε στην τοποθέτηση άλλου ή άλλης αντιδημάρχου. Έχω εικόνα όλων των αρμοδιοτήτων και άκουσα με έκπληξη ότι δεν μπορεί να είναι ‘διακοσμητικό φυτό’. Εάν με αυτές τις αρμοδιότητες είναι κάποιος ‘διακοσμητικό φυτό’ θα πρέπει όλοι να διαμαρτύρονται συλλήβδην για τις δικές τους…».

Ο Στέργος Παρδαλός
Κληθείς από την «δ» να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Χατζηδιάκου περί της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του και ότι ‘η θέση του τον περιμένει’ με αυξημένες αρμοδιότητες, ο κ. Παρδαλός είπε τα εξής: «Προσωπικά δεν έχω τίποτε εναντίον της δημοτικής αρχής, ούτε κανενός. Στην παράταξη της πλειοψηφίας ανήκω κι εγώ –εάν έχει επιτύχει στο έργο της ή εάν έχει αποτύχει, είμαι κι εγώ μέρος αυτής της κατάστασης. Από την δική μου πλευρά, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αλλάξω την απόφασή μου και να γυρίσω πίσω. Παραμένω σταθερός στην αρχική μου απόφαση. Παραμένω στην παράταξη του δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου. Στο τέλος της θητείας θα δούμε τι θα κάνω. Άλλωστε όλοι μας έχουμε μέρος της ευθύνης για την επιτυχία ή αποτυχία αυτής της δημοτικής αρχής».
Θυμίζουμε ότι στις 28 Απριλίου 2017, ο κ. Παρδαλός, είχε γνωστοποιήσει στους δημοσιογράφους με δηλώσεις του, την παραίτησή του, επισημαίνοντας τα εξής:
«Επειδή στην ζωή μου έχω μάθει να είμαι αυτόφωτος και να μην κάνω συμβιβασμούς, αυτοκαθαιρούμαι από τη θέση του αντιδημάρχου διοικητικών. Εχω μάθει στην ζωή μου να μην είμαι διακοσμητικό φυτό, εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε είναι καθαρά δικό μου. Ως φυσικός διδάσκω στους μαθητές μου ότι υπάρχουν δύο μορφές παραμορφώσεων οι ελαστικές και οι πλαστικές. Οι πλαστικές είναι αυτές που παραμένουν άκαμπτες».
Εξήγησε εξάλλου ότι θα παραμείνει για ακόμη δυόμιση χρόνια ως απλός δημοτικός σύμβουλος ασχολούμενος με τα προβλήματα του Αρχαγγέλου, της Μαλώνας και των Μασάρων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου