Ειδήσεις

Αρθρο του Βασίλη Ψυλλάκη, υπ. δημοτικού συμβούλου

Του Ψυλλάκη Βασίλη, Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου για τον Δήμο της Ρόδου με την παράταξη «Ρόδος δύναμη πολιτών» του Φώτη Χατζηδιάκου

Είμαστε λίγο πριν τις εκλογές και δυστυχώς τα διλλήματα όχι μόνο των δημοτών αλλά και πολλών από τους συνυποψήφιους μου αυξάνουν.

Προβληματίζονται για την στάση αδιαφορίας του κόσμου να συμμετέχει στα κοινά , αποτέλεσμα της οποίας είναι να περιορίζονται οι επιλογές των επικεφαλής και είναι σχεδόν αδύνατο το φιλτράρισμα των υποψηφίων που απαιτεί η κοινωνία.

Τον ίδιο προβληματισμό με τον απλό κόσμο έχω και είχα και εγώ και μάλιστα εντονότερα τελευταία, όμως δεν είναι δυνατό και ούτε πρέπει να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια τώρα.

Δεν χρειάζεται να επαναλάβω τώρα απόψεις, επιχειρήματα και προβληματισμούς που διατύπωσα και ως δημοτικός σύμβουλος με τη σημερινή δημοτική αρχή.
Όπως είναι όμως διαμορφωμένη η κατάσταση είναι ανάγκη να βοηθήσουν οι ψηφοφόροι με τις σωστές επιλογές τους.
Όσον αφορά εμένα η τετραετής στάση μου στο ΔΣ του δήμου Ρόδου είναι ενδεικτικό της πορείας που θα ακολουθήσω αν επανεκλεγώ, Θα είναι στάση διαφάνειας, αξιοκρατίας, δικαιοσύνης, άμεσου έλεγχου και αποτελεσματικότητας στη λειτουργία του δήμου. Δεν απαιτείται υψηλή τεχνολογία και πολύπλοκα και ακριβά συστήματα πληροφορικής για να διαπιστώσει κάποιος τις αδυναμίες που οδήγησαν στην απαίτηση για αλλαγή στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Απαιτείται μόνο θέληση, και όχι ανοχή.
Απαιτούνται καθαρές σχέσεις.
Πρώτος στόχος, θα είναι να αποδείξουμε στους φορολογουμένους ότι αξιοποιούμε τους πόρους από όπου και αν προέρχονται με τον καλύτερο τρόπο, αυξάνοντας την παραγωγικότητα, βελτιώνοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και έργων, μειώνοντας τις σπατάλες.

Παράλληλα να ενισχύσουμε το αίσθημα δικαίου στους δημότες εισπράττοντας δίκαια του φόρους που πρέπει στους δύσκολους καιρούς που έρχονται. Να αποδείξουμε ότι διοικούμε.

Μόνο έτσι θα αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα όχι μόνο προς τους ΟΤΑ αλλά και σε όλη τη δημόσια διοίκηση.
Είναι ανάγκη να αναπροσαρμόσουμε δίκαια και με αναπτυξιακή προοπτική τα δημοτικά τέλη καθαριότητας ,τα τέλη αποχέτευσης, την κατανάλωση νερού, τα λατομικά τέλη, τα ενοίκια και πάσης φύσεως εισροές που έχει ο δήμος.

Μόνο έτσι θα πείσουμε τον κάθε επιχειρηματία και ιδιοκτήτη να θεωρεί υποχρέωση του το να καθαρίζει το πεζοδρόμιο του και την περιουσία του και να σταματήσει η αδιαφορία για τη δημόσια εικόνα του νησιού.

Στρατηγικά πρέπει να υιοθετηθούν ενέργειες που θα ενισχύσουν τον πρωτογενή τομέα, θα βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής στις υποβαθμισμένες περιοχές, θα περιοριστεί η εκτός σχεδίου άναρχη δόμηση, ο αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των τουριστικών επιχειρήσεων που πολλές φορές πηγάζει δυστυχώς από τη κεντρική διοίκηση και το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων του νησιού.
Στον τουρισμό η Ρόδος πρέπει να προσφέρεται σαν ενιαίο προϊόν με τις επί μέρους διαφοροποιήσεις του και ιδιαιτερότητες.

Έχουμε υποχρέωση σε πρώτη φάση να αυξήσουμε τις θετικές γνώμες αυτών που μας επισκέπτονται δημιουργώντας κλίμα που θα κάνει τις διακοπές τους αξέχαστες και όχι να δαπανούμε εκατομμύρια για διαφημίσεις.
Η ενασχόληση με τον τουρισμό πρέπει να γίνει ξανά ευλογία για τον τόπο και όχι κατάρα όπως την έχουν καταντήσει.

Μια διοίκηση με αυτές τις αρχές είμαι σίγουρος ότι θα ωφελήσει τα μέγιστα τους δημότες αλλά και την παράταξη που συμμετέχω σε σχέση με το παλαιοκομματικό μοντέλο με ρουσφετολογικές ρίζες που υιοθετούν, δεν το κρύβω και πολλοί συνυποψήφιοι μου.
Οι ψηφοφόροι είναι καιρός να επιλέξουν μέσα από κάθε συνδυασμό αυτούς που δεν θα βλάψουν το τόπο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου