Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων κατηγορούμενος για υπεξαίρεση αντικειμένου μεγάλης αξίας, που του το είχαν εμπιστευθεί με την ιδιότητά του ως εντολοδόχου, άπαξ τελεσθείσα, παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, ένας κάτοικος Κρεμαστής, που εφέρετο ως πρώην υπάλληλος της ΔΕΥΑ Ιαλυσού, κι ανέλαβε τις δαπάνες σύνδεσης των αγωγών αποχέτευσης δύο ξενοδοχείων με το κεντρικό σύστημα λυμάτων.

Ο κατηγορούμενος φέρεται συγκεκριμένα στις αρχές Μαΐου του 2012 να ιδιοποιήθηκε παρανόμως ξένο (ολικώς) κινητό πράγμα που περιήλθε στην κατοχή του με οποιονδήποτε τρόπο και ειδικότερα το ποσόν των 28.100 ευρώ, που του είχε παραδώσει ο νόμιμος εκπρόσωπος της εγκαλούσας εταιρείας «ΤΟΥΡΕΞ Α.Ε.Τ.Ξ.Ε.» κ. Ανδρέας Παντελίδης, η οποία εκμεταλλεύεται ξενοδοχείο με την επωνυμία «Blue Horizon» στην οδό Φερενίκης Ιαλυσού, προκειμένου να προβεί με την ιδιότητα του υπευθύνου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιαλυσού για τις συνδέσεις των ξενοδοχείων με το κεντρικό αποχετευτικό σύστημα του Δήμου Ιαλυσού, σε όλες τις ενέργειες που απαιτούντο (αιτήσεις, παράβολα, έκδοση άδειας, τέλη σύνδεση, δαπάνη σύνδεσης κ.λ.π.), για τη σύνδεση του ανωτέρω ξενοδοχείου με το κεντρικό αποχετευτικό σύστημα.
Μετά το κλείσιμο του ξενοδοχείου «Blue Horizon» τον Νοέμβριο του 2011, η εγκαλούσα εταιρεία κάλεσε τον κατηγορούμενο να αρχίσει τις εργασίες, πλην όμως αυτός με διάφορες δικαιολογίες καθυστερούσε και τελικά τον Απρίλιο του 2012, πήρε στο ξενοδοχείο «Bell Air» δύο σωλήνες και ένα μηχάνημα για να αρχίσει το έργο. Τότε ο κ. Παντελίδης του ζήτησε να του παραδώσει την άδεια σύνδεσης και τις αποδείξεις πληρωμής των παραβόλων και των τελών σύνδεσης, προκειμένου να διαπιστώσει τη νομιμότητα του έργου και ο κατηγορούμενος τον διαβεβαίωσε ότι θα του τα προσκόμιζε.
Επειδή όμως, ο κατηγορούμενος μέχρι τον Μάιο του 2012 δεν το είχε κάνει, ο κ. Παντελίδης απευθύνθηκε στην ΔΕΥΑΡ (στην οποία είχε συγχωνευθεί η ΔΕΥΑΙ) και διαπίστωσε ότι καμία ενέργεια δεν είχε γίνει από τον κατηγορούμενο για τη σύνδεση του ξενοδοχείου με το κεντρικό αποχετευτικό σύστημα, ούτε είχε πληρωθεί απολύτως κανένα ποσόν.
Στην δεύτερη υπόθεση φέρεται να ιδιοποιήθηκε παρανόμως το ποσόν των 18.600 €, που του είχε παραδώσει ο νόμιμος εκπρόσωπος της εγκαλούσας εταιρείας «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΙΞΙΑΣ Α.Ε.» κ. Ανδρέας Παντελίδης, η οποία εκμεταλλεύεται ξενοδοχείο με την επωνυμία «Bell Air» στην Ιξιά για τους ίδιους ως άνω λόγους.
Ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ρόδου προσέφυγε εξάλλου η ξενοδοχειακή εταιρεία «ΝΑΤΕΛ».
Απολογούμενος, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι πρόκειται για μια αστική διαφορά που επιχειρείται να ποινικοποιηθεί.
Τόνισε ότι έχει συνδέσει με το δίκτυο αποχέτευσης τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες που ευρίσκονται στην περιοχή Ιξιάς, Ιαλυσού και Ρόδου και συγκεκριμένα ενδεικτικά: Rodos Palace, Capsis, Dionisos, Cosmopolitan, Olympic Palace, Poseidonia, Mira – Mare, Aura Beach, Elina, Eleni, Sun Beach, Electra Palace, Ialisos Limperis, Filerimos, Oceanis, Hilton, Amathus, Solemar, Blue Bay, καθώς και τους Συνεταιρισμούς τραπεζικών υπαλλήλων και Αιγυπτιωτών, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αμφισβήτηση αφού οι ιδιοκτήτες γνώριζαν τα συμφωνηθέντα και κατέβαλαν στην ΔΕΥΑΙ τα τέλη και έξοδα σύνδεσής των.
Οι μηνυτές, όπως υποστήριξε, δόλια και πονηρά σκεπτόμενοι προσπαθούν να αποφύγουν την καταβολή τους αν και ήταν υποχρέωσή τους.
Τόνισε επίσης ότι η σύνδεση με το δίκτυο είναι ξεκάθαρη υποχρέωση του εκάστοτε φορέα επιχείρησης-κατοικίας- ακινήτου.
Είπε ακόμη ότι ουδέποτε κατείχε την ιδιότητα υπεύθυνου και υπαλλήλου της Δ.Ε.Υ.Α.Ι. και μετέπειτα στον καλλικρατικό Δήμου Ρόδου , Δ.Ε.ΥΑ.Ρ., όντας από το 1970 ελεύθερος επαγγελματίας-εργολάβος-υδραυλικός.
Τα ποσά τα οποία πράγματι του καταβλήθηκαν, όπως είπε, δεν αφορούν και δεν αντιστοιχούν σε καταβολές τελών και αδειών σύνδεσης αλλά αποκλειστικά και μόνο ποσά για την τεχνική εκτέλεση υποδομής του έργου ως εργολάβος για την αγορά υλικών, πληρωμή μελετών και εργατικού προσωπικού τα οποία αναλώθηκαν εξ ολοκλήρου για τα παραπάνω έργα.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Τάσος Διάκος ενώ την πολιτική αγωγή εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ