Μια σειρά από θέματα ζωτικής σημασίας για τον νομό, θα θέσει η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου της ΝΔ στον πρόεδρο του κόμματος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σήμερα και αύριο πραγματοποιεί επίσκεψη στην περιοχή μας, επ΄ευκαιρία της επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.
Η επίσκεψη του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη συμπίπτει με μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την περιοχή μας η οποία δοκιμάζεται από την κατακόρυφη αύξηση του ΦΠΑ, λόγω της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών και την ίδια ώρα έχει μπει στο στόχαστρο των Τούρκων με τις προκλήσεις να κορυφώνονται και να διαδέχονται η μία την άλλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου της ΝΔ δια του προέδρου της κ. Παύλου Μπακίρη, έχει περιλάβει στην ατζέντα της όλα τα ανοιχτά σημαντικά θέματα όπως είναι οι τουρκικές προκλήσεις, η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ο φόρος διαμονής που έχει τεθεί σε ισχύ, οι επενδύσεις και η εφαρμογή της νησιωτικότητας στην καθημερινότητα.
Όπως κατ΄επανάληψη έχει επισημάνει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η ΝΔ έχει εκπονήσει ένα συγκεκριμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα για να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα στα Δωδεκάνησα, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες του καθεστώτος νησιωτικότητας που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με δεδομένο μάλιστα ότι στην διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη επισκεφθεί δύο φορές τα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με την ΝΟΔΕ, είναι απόδειξη της μεγάλης σημασίας που δίνει ο κ. Μητσοτάκης στη νησιωτική χώρα και στα προβλήματά της.
Οι επενδύσεις είναι στην κορυφή της ατζέντας του κ. Μητσοτάκη ο οποίος όπως έχει πολλές φορές τονίσει «για να δημιουργήσουμε δουλειές χρειάζεται να προσελκύσουμε επενδύσεις, και για να προσελκύσουμε επενδύσεις απαιτούνται αφ’ ενός σταθερό πολιτικό περιβάλλον και αφ’ ετέρου μια κυβέρνηση που μπορεί να επιχειρηματολογήσει πειστικά ως προς το γιατί υπάρχουν πολλές επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα. Χρειάζεται σταθερό φορολογικό σύστημα και ένα τραπεζικό σύστημα που λειτουργεί σωστά. Αυτή θα είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα, γιατί δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να βγουν οι άνθρωποι από τη φτώχεια, από το να βρουν δουλειές». Γι αυτό και στην τοπική ΝΔ υπάρχει αισιοδοξία πως, με δεδομένη την σταθερή υπεροχή του κόμματος δημοσκοπικά, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι εκείνη που θα ολοκληρώσει μεγάλες επενδύσεις όπως είναι το Γκολφ Αφάντου, η ξενοδοχειακή μονάδα στην Κρητηνία και μια σειρά από άλλα σχέδια που επί χρόνια «βαλτώνουν». Αλλωστε, μόνο τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρείται η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στο Γκολφ Αφάντου, στο πλαίσιο της περιοδείας που θα πραγματοποιήσει κατά την παραμονή του στη Ρόδο. Γι’ αυτό το λόγο, το κεφάλαιο των επενδύσεων, θα είναι από τα βασικά που θα συζητηθούν κατά την συνάντηση του προέδρου και των μελών της ΝΟΔΕ με τον πρόεδρο του κόμματος.
Ειδική συζήτηση αναμένεται να γίνει με τα μέλη της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου και τα στελέχη του κόμματος, για την εκλογική ετοιμότητα καθώς υπάρχει εκτίμηση στη ΝΔ, λόγω και του ρευστού πολιτικού κλίματος, ότι το 2018 θα είναι χρονιά σημαντικών πολιτικών εξελίξεων γι αυτό και ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης έχει επενδύσει ήδη στην «επόμενη ημέρα», της οποίας κοινωνούς θέλει να καταστήσει τα μέλη του κόμματος ανά την Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ