Ανήσυχοι και προβληματισμένοι εμφανίζονται οι επιτηδευματίες που δραστηριοποιούνται στις παραλίες της Ρόδου, μετά και την ολοκλήρωση των δημοπρασιών που έλαβαν χώρα στο τέλος του περσμένου μήνα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ομπρελάδων της πόλης της Ρόδου (παραλίες από την περιοχή του ΝΟΡ μέχρι το πρώην Μπελβεντέρε) κ. Λευτέρη Παμπάλη, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα αφού οι προκαταβολές φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη. Παράλληλα, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για κινητοποιήσεις με την ευκαιρία και της επίσκεψης στην Ρόδο του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο τέλος του μήνα:
«Οι δημοπρασίες φέτος έγιναν νωρίς –κάτι που ζητούσαμε όλοι μας κάθε χρόνο. Το δύσκολο φέτος, είναι ότι μάς ζητούν να προκαταβάλουμε τα ενοίκια για το 2018, πράγμα που είναι αδύνατο να γίνει αυτή την περίοδο. Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στις παραλίες της Ρόδου, είτε έχουν καντίνες, είτε θαλάσσια σπόρ, είτε ομπρέλες, αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Μας ζητούν να δώσουμε πολύ μεγάλα ποσά μέσα στον Μάρτιο –πολύ πριν να έχουμε δουλέψει. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να συγκεντρώσουμε όλοι μας αυτά τα ποσά. Προσπαθήσαμε να ζητήσουμε πίστωση χρόνου αλλά δεν βλέπουμε ανταπόκριση. Δεν είπαμε ότι είμαστε αντίθετοι στην διαδικασία. Θέλουμε να πληρώσουμε, αλλά να έχουμε τουλάχιστον ξεκινήσει την δουλειά», όπως ανέφερε.
Σύμφωνα με τους επιτηδευματίες, αυτή την περίοδο «ψάχνουν για δανεικά» για να προλάβουν τις χρονικές προθεσμίες που τέθηκαν για να πληρώσουν. Πρόκειται για πάρα πολλές οικογένειες και άτομα που ζουν από αυτές τις δραστηριότητες στις παραλίες και αν δεν καταβάλουν τα μισθώματα για το 2018, θα ακυρωθούν οι δημοπρασίες εις βάρος τους, και θα χάσουν τις προκαταβολές.
«Οι τιμές ήταν 40 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, πάρα πολύ πιο αυξημένες δηλαδή σε σχέση με άλλες χρονιές. Ωστόσο, βγήκαν λιγότερα μέτρα λόγω του περιορισμού που τέθηκε ανάμεσα στα πόστα. Αν δεν τα καταφέρουμε μέχρι το τέλος του μήνα, θα περιμένουμε τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα που θα έρθει στην Ρόδο και θα προγραμματίσουμε διαμαρτυρία ώστε να τον ενημερώσουμε για το πρόβλημά μας. Έχουμε ήδη μιλήσει με όλους τους κυβερνητικούς βουλευτές αλλά δεν βλέπουμε ακόμη ανταπόκριση», δήλωσε ο κ. Παμπάλης.
Ωστόσο, υπάρχει μια νότα αισιοδοξίας όσον αφορά το “προτιμησιακό” για την πόλη της Ρόδου, κάτι που ικανοποίησε τους επιτηδευματίες που δραστηριοποιούνται στις παραλίες της πόλης, δίνοντας έτσι ένα κίνητρο σε 300 οικογένειες να εργαστούν καλύτερα.
Υπενθυμίζουμε ότι την επόμενη Δευτέρα 12 και Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, θα επαναληφθεί η διαδικασία δημοπράτησης για όσα πόστα κηρύχθηκαν άγονα στις πρόσφατες δημοπρασίες που πραγματοποίησε ο Δήμος Ρόδου για τις παραλίες σε ολόκληρο το νησί και την πόλη.
Στις 26 και 27 Φεβρουαρίου 2018 δημοπρατήθηκαν τα πόστα για παραθαλάσσια μέσα αναψυχής, καντίνες και ομπρέλες.
Την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 θα επαναληφθούν οι διαδικασίες για όσα πόστα κηρύχθηκαν άγονα. Την επομένη, Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 θα γίνουν οι δημοπρασίες για τις καντίνες στην Δημοτική Ενότητα Ιαλυσού. Θυμίζουμε, ότι από τις δημοπρασίες που έγιναν ο Δήμος Ρόδου προσδοκά να εισρεύσουν στα ταμεία του περίπου 3εκ. ευρώ μέχρι το τέλος Μαρτίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ