Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας 29χρονος, ημεδαπός, κάτοικος Ρόδου κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα από άτομο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια.
Ο 29χρονος συνελήφθη την 01.30 ώρα της 3ης Μαρτίου 2018, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα αστυνομικοί, που εκτελούσαν υπηρεσία περιπολίας, κοντά στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Δαμασκηνού αντελήφθησαν τον κατηγορούμενο να προσπαθεί να παραβιάσει, με τη χρήση κατσαβιδιού, συρόμενη τζαμαρία καταστήματος καφέ με την επωνυμία «Posto Γωνία», το οποίο ήταν κλειστό.
Αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών τράπηκε πεζός σε φυγή πλην όμως καταδιώχθηκε και συνελήφθη.
Σε έρευνα βρέθηκε στην κατοχή του, ένα κατσαβίδι με κόκκινη λαβή το οποίο και κατασχέθηκε.
Από την περαιτέρω έρευνα – προανάκριση προέκυψε η ακόλουθη εγκληματική δραστηριότητα του ανωτέρω κατηγορούμενου:
– Την 03/02/2018 και περί ώραν 13:20 ο κατηγορούμενος μετέβη επί της οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη όπου βρισκόταν έξωθεν της οικίας της, μια ηλικιωμένη και αιφνιδιάζοντας την, άρπαξε από την τσέπη του παλτού της ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και διάφορα έγγραφα.
Το θύμα αναγνώρισε τον κατηγορούμενο ως τον δράστη της κλοπής.
– Τις πρώτες πρωινές ώρες της 02/03/18 αφού παραβίασε το παράθυρο της κουζίνας του καταστήματος «Ροδίων Γεύσεις» που βρίσκεται επί της οδού Αυστραλίας αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 5 ευρώ σε κέρματα καθώς και μία οθόνη μαύρου χρώματος.
Διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του κατηγορουμένου παρουσία δικαστικού λειτουργού όπου ανευρέθηκε η οθόνη και αποδόθηκε νομότυπα στον νόμιμο κάτοχό της.
Απολογούμενος ο ανωτέρω κατηγορούμενος αποδέχτηκε εν μέρει, τις αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίες. Υποστήριξε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών λέγοντας ότι δεν κατάφερε να χορηγηθεί από τον ΟΚΑΝΑ και στην προσπάθεια του να βρεί χρήματα αποπειράθηκε να διαρρήξει το κατάστημα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ