Για να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 70ης επετείου από την Ενσωμάτωση της Δωδ/σου με την Ελλάδα φτάνει σήμερα στη Ρόδο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Οπως έγραψε το Σάββατο, 3 Μαρτίου, η “δημοκρατική”, ο κ. Μητσοτάκης θα αφιχθεί το πρωί με πτήση της “Αegean” και αμέσως θα μεταβεί στη Σύμη όπου θα έχει διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς (άγνωστο, πάντως, παραμένει, τι θα γίνει αν επιδεινωθεί η κακοκαιρία) και θα γίνει κοινωνός των τοπικών προβλημάτων. Θα πραγματοποιήσει επίσης επίσκεψη στον Πανορμίτη.
Το απόγευμα θα επιστρέψει στη Ρόδο και θα έχει διαβούλευση ομοίως, με τους τοπικούς φορείς, στον πολυχώρο “OPUS”, στην Νέα Μαρίνα, στους οποίους θα επικοινωνήσει την πολιτική της Ν.Δ. “εφ’όλης της ύλης”.
Το πρόγραμμα της ημέρας θα κλείσει με συνάντηση που θα έχει, το βράδυ, με τοπικά κομματικά στελέχη στο ξενοδοχείο “Mediterranean”, όπου και θα καταλύσει.
Το πρωί αύριο, 7 Μαρτίου, ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης θα παρακολουθήσει την επίσημη δοξολογία στον Ευαγγελισμό και στη συνέχεια την παραδοσιακή παρέλαση στο Μαντράκι.
Το μεσημέρι (ώρα 13.00) θα παραστεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Ρόδου για την Ενσωμάτωση, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, με ομιλητή τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φ. Χατζηδιάκο.
Οπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Ρόδου, η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους Δωδεκανήσιους που πολέμησαν με κάθε τρόπο τους κατακτητές ,στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, στους κρατούμενους στο Κοντσεντραμέντο, στους πολεμιστές και στους νεκρούς του Αλβανικού Μετώπου, στους αγωνιστές του Συντάγματος Δωδεκανησίων Εθελοντών και του Ιερού Λόχου, στους πολεμιστές του Ρίμινι και Ελ Αλαμέιν ,στους κρατούμενους στις ιταλικές και γερμανικές φυλακές και στους εκτελεσθέντες από τις κατοχικές δυνάμεις.
Ο Δήμος Ρόδου καλεί τους επιζώντες και τους συγγενείς όλων των Δωδεκανησίων αγωνιστών όπως παρευρεθούν στην εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα ,η εκδήλωση θ΄αρχίσει με την προβολή οπτικοακουστικού υλικού με ιστορικά ντοκουμέντα της 7ης Μαρτίου 1948 και θ΄ακολουθήσει ομιλία του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου με θέμα «Τιμή στους Δωδεκανήσιους Αγωνιστές.»
Στη συνέχεια θα γίνει προβολή ιστορικών φωτογραφιών της Ενσωμάτωσης με την επιμέλεια του Μουσικού Γυμνασίου Ρόδου και ανάγνωση αποσπασμάτων και μαρτυριών Ελλήνων και ξένων προσωπικοτήτων για το δωδεκανησιακό ζήτημα.
Με την ευκαιρία της επετείου ο Δήμος Ρόδου θα απονείμει τιμητική διάκριση στον αγωνιστή Γιώργο Λιναρδή, ένα εκ των τελευταίων Δωδεκανησίων Ιερολοχιτών και θ΄ακολουθήσει η παραδοσιακή μελωδία της Μονολίθου Ρόδου «Ύμνος στα Δωδεκάνησα» με μουσική εκτέλεση ,στίχους και τραγούδι από τον καθηγητή παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού Γυμνασίου Ρόδου Ηλία Αναστασιάδη, συνοδεία του Γιάννη Ροδίτη στο λαούτο.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ανάγνωση ονομάτων Δωδεκανησίων Αγωνιστών.
Οπως έγινε γνωστό, εφόσον προσκληθεί, ο κ. Μητσοτάκης, θα επευθύνει χαιρετισμό και με την ευκαιρία αυτή πιθανολογείται ότι θα στείλει από τη Ρόδο «βαρυσήμαντα» μηνύματα προς την Τουρκία, αφενός λόγω των συνεχιζόμενων παραβιάσεών της στο Αιγαίο και αφετέρου λόγω και της συλλήψεως των δύο Ελλήνων αξιωματικών στον Εβρο.
Είναι δε χαρακτηριστικό της σημασίας που αποδίδει η Ν.Δ. στα όσα συνέβησαν και στα χερσαία σύνορά μας με την Τουρκία, το γεγονός ότι ο τομεάρχης Αμυνας κ. Βασ. Κικίλιας αποδέχθηκε την πρόσκληση του Πάνου Καμμένου και μετέβη εσπευσμένα στο Πεντάγωνο το απόγευμα της Παρασκευής προκειμένου να ενημερωθεί από τον υπουργό Αμυνας, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον αρχηγό ΓΕΣ.
Το απόγευμα της Τετάρτης ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τ’ Αφάντου και θα συζητήσει με τους κατοίκους στην κεντρική πλατεία του χωριού (περί ώρα 15.30) ενώ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη και στο Γκολφ για να σχηματίσει προσωπική άποψη επί του χρονίου προβλήματος της επένδυσης.
Ο κ. Μητσοτάκης θα αναχωρήσει περί ώραν 5 το απόγευμα της Τετάρτης για να επιστρέψει στην Αθήνα.
Σημειώνεται ότι από χθες βρίσκεται στη Ρόδο συνεργείο της ΕΡΤ για να καλύψει τις εκδηλώσεις και την επίσκεψη του κ. Κυρ. Μητσοτάκη.

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σύμφωνα με (χθεσινή) ανακοίνωση της ΝΟΔΕ, το επίσημο πρόγραμμα της επισκέψεως Μητσοτάκη, έχει ως εξής:
Τρίτη 6-3-2018
10:00 Άφιξη στη Ρόδο
10:45 Αναχώρηση για Σύμη
11:45 Άφιξη στη Σύμη. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου και επίσκεψη στο Δημαρχείο της Σύμης. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές από την πρόσφατη πλημμύρα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί θα επισκεφθεί και την Ιερά Μονή Πανορμίτου Σύμης.
16:00 Άφιξη στη Ρόδο
18:00 Συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών και επιστημονικών φορέων στον πολυχώρο εκδηλώσεων OPUS Inner Pleasure.
20:00 Συνάντηση με μέλη και φίλους της παράταξης στο Ξενοδοχείο Mediterranean.
21:00 Συνάντηση με νεολαία.

Τετάρτη 7-3-2018
Ο Πρόεδρος θα ακολουθήσει το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων της 7ης Μαρτίου.
Μετά το πέρας των επετειακών εκδηλώσεων θα επισκεφθεί την περιοχή Γκολφ Αφάντου και το χωριό Αφάντου στις 15:30.
Στη συνέχεια θα αποχωρήσει για την Αθήνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ